9 Şubat Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Zorlu Enerji elektrikli araç meraklılarına data driven bir çözümle ulaşıyor
Haberler

Zorlu Enerji elektrikli araç meraklılarına data driven bir çözümle ulaşıyor

Marketing Türkiye
1 Temmuz 2019
2 dk okuma

Zorlu Enerji bünyesindeki ZES (Zorlu Energy Solutions), TeslaTurk.com’un kurucusu ve YouTube’da elektrikli araçlar hakkında içerik üreten Emir Tunçyürek ile iş birliğine gitti. Gerçekleştirilen ilk projede ZES, “data-driven” bir uygulamayla elektrikli araçlar hakkında arama yapan kişilerin merak ettikleri soruları hazırladığı içeriklerle cevapladı.

Zorlu Enerji’nin yeni nesil teknolojileri hayata geçirmek amacıyla yarattığı ZES, TeslaTurk.com’un kurucusu ve YouTube’da elektrikli araçlar hakkında içerik üreten Emir Tunçyürek ile iş birliğine giderek sektörde bir ilki gerçekleştirdi ve uzun soluklu bir “influencer” projesine imza attı. Bu iş birliği kapsamında gerçekleştirilen ilk projede ZES, “data-driven” bir uygulamayla elektrikli araçlar hakkında arama yapan kişilerin merak ettikleri soruları hazırladığı içeriklerle cevapladı.

ZES elektrikli araç devrimini hızlandırmayı hedefliyor

Yolların yeni, temiz ve hızlı enerjisi olarak 2018’de lanse edilen Zorlu Enerji Grubu’nun yeni nesil teknoloji markası ZES, kur­duğu hızlı şarj istasyonlarıyla birlikte elektrikli araç sahipleri­nin yolculuklarını kolaylaştırmayı ve Türkiye’de elektrikli araç devrimini hızlandırmayı hedefliyor.

Bu hedef doğrultusunda pazarlama çalışmalarına hız veren Zor­lu Enerji, elektrikli araçlar hakkında içerik üreten ve bu alanda Türkiye’nin öncü kişilerinden olan TeslaTurk blog’unun kuru­cusu Emir Tunçyürek ile uzun soluklu bir iş birliği başlattı. Bu iş birliği kapsamında gerçekleştirilen ilk proje olan “Emir Tunç­yürek ile Elektrikli Otomobiller Hakkında 10 Soru 10 Cevap” projesi newton.ddc ve ajans Ultra tarafından tamamen data kaynaklı bir bakış açısıyla tasarlandı. Projede Google Arama Motoru verileri içerik üretimi sürecinde bir içgörü aracı olarak doğru hedef kitleye erişmek anlamında ise bir hedefleme yönte­mi olarak kullanıldı.

Elektrikli araç kullanıcılarının ve elektrikli araçlara ilgi duyan kişilerin en çok merak ettiği 10 soru Google’da yapılan aramala­ra bakılarak derlendi ve Emir Tunçyürek ile birlikte bu sorulara cevap olabilecek videolu içerikler hazırlandı. Hazırlanan vide­olar ZES YouTube kanalından yayınlandı. Videolu içeriklerin doğru kişilere ulaştırılması için “custom intent” hedefleme mo­deli kullanılarak elektrikli araçlar hakkında merak ettikleri konu için Google’a danışan kişilere ilgili sorunun cevabı niteliğindeki videolu içerik YouTube’da ZES reklamı olarak gösterildi.

 “Türkiye’de e-mobilite dönüşümünün öncüsü oluyoruz”

Konuyla ilgili konuşan Zorlu Enerji Pazarlama Grup Müdürü Özlem Katırcıoğlu: “Zorlu Enerji olarak ZES markamızla Türki­ye’de e-mobilite dönüşümünün öncüsü oluyoruz. Tüm iletişim çalışmalarımızın hedefinde elektrikli araçları ülkemizde yay­gınlaştırmak, insanları bu konuda bilinçlendirmek var. Emir Tunçyürek ile yollarımız bu noktada kesişti. Kendisinin ‘influ­encer’ içerik projemiz için doğru isim olduğunu düşündük ve projeyi geliştirdik. Sektörde ilk kez bir ‘influencer’la data-dri­ven bir proje üzerinde çalışıldı. Kendisiyle ileride farklı dijital projelerde de beraber olacağız.” dedi.

 

Çalışmayla ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

 

1 Yılın İnovatif Ürünleri'nde başvuru tarihi 6 Şubat'a uzatıldı!
Yılın İnovatif Ürünleri’nde başvuru tarihi 6 Şubat’a uzatıldı!
2 "Yılın İtibarlıları" ödüllerine kavuştu
“Yılın İtibarlıları” ödüllerine kavuştu
3 Z kuşağı ebeveynlerinden daha az zeki olan ilk nesil!
Z kuşağı ebeveynlerinden daha az zeki olan ilk nesil!
4 YouTube'da yeni yıla en iyi başlangıç yapan gazeteciler belli oldu
YouTube’da yeni yıla en iyi başlangıç yapan gazeteciler belli oldu
5 UGG'dan viral "Tazz" terliklerine Sevgililer Günü dokunuşu
UGG’dan viral “Tazz” terliklerine Sevgililer Günü dokunuşu
Güncel Haberler
Anadolu Grubu Kurucu Ortağı Kamil Yazıcı hayatını kaybetti
Anadolu Grubu Kurucu Ortağı Kamil Yazıcı hayatını kaybetti
"Ben hep 200 liralık reklam alıyorum"
“Ben hep 200 liralık reklam alıyorum”
Dijital platformlar ile bağımsız medya arasındaki ilişkiye rekabet otoriteleri müdahil olabilir mi?
Dijital platformlar ile bağımsız medya arasındaki ilişkiye rekabet otoriteleri müdahil olabilir mi?
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

2025 zihnimizi formatladı, peki 2026'da bizi ne bekliyor?
Haberler
2025 zihnimizi formatladı, peki 2026’da bizi ne bekliyor?
Marketing Türkiye
10 Aralık 2025
Sorun iş görüşmelerinde başlıyor: Beyaz yakalı kadınların yüzde 72’sine önce "özel hayat" soruluyor!
Haberler
Sorun iş görüşmelerinde başlıyor: Beyaz yakalı kadınların yüzde 72’sine önce “özel hayat” soruluyor!
Sena Tufan
13 Aralık 2025
3 milyon hane, 15 günde bir ağrı kesici alıyor!
Haberler
3 milyon hane, 15 günde bir ağrı kesici alıyor!
Sena Tufan
27 Aralık 2025
Pazarlama dünyasının karnesi Marketing Türkiye Almanak Özel Sayısı’nda
Haberler
Pazarlama dünyasının karnesi Marketing Türkiye Almanak Özel Sayısı’nda
Nafizcan Önder
1 Ocak 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.