2 Ağustos Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
YouTube’un reklam geliri 5,6 milyar dolara ulaştı
Haberler

YouTube’un reklam geliri 5,6 milyar dolara ulaştı

Marketing Türkiye
4 Aralık 2017
2 dk okuma

İstanbul Sosyal Medya Derneği (SOSMED) Başkan Yardımcısı ve Wediacorp Üst Yöneticisi (CEO) Funda Şen, sosyal medyanın reklam stratejileri üzerindeki etkilerine dair değerlendirmede bulundu.

Şen, “Bugün sosyal medya, markaların pazardaki duruşlarını güçlendirmeleri yönünde hem dostları hem düşmanları konumunda. Yıllar içinde yaşanan pek çok örnek vaka, markaların sosyal medya sayesinde ne kadar hızlı yükselebildiklerini veya düşüş yaşayabildiklerini gözler önüne seriyor” dedi.

Sosyal medyanın etkisinin markaları bu alana yaptıkları yatırımları artırmaya yönelttiğini anlatan Şen, 2015 yılında sosyal network kanallarının reklamlardan 8,3 milyar dolar kazandığını, bu rakamın 2017 yılının sonunda 35 milyar dolara yükselmesinin beklendiğini söyledi.

Youtube’un reklam geliri 5,6 milyar dolar

Instagram, Facebook, Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinin günümüzde en aktif alanlar olarak ön plana çıkmasına karşın, Youtube’da her birini gölgede bırakacak bir yükseliş bulunduğunu aktaran Şen, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de pek çok markanın Youtube’u aktif bir pazarlama mecrası olarak kullanmaya başladığını anlattı.

Funda Şen, Youtube’un markalar ve bireylerle yaptığı çalışmalar sonucunda reklam gelirlerini 2017 yılında 5,6 milyar dolara yükselttiğine dikkati çekerek, “Youtube dünya genelinde 1 milyar 300 bin kişiye ulaştı, Türk markalar bu platform için kesenin ağzını açtı” ifadelerini kullandı.

Google tarafından satın alındıktan sonra büyümesi katlanarak artan Youtube’un şu an dünyanın en büyük video izleme platformu ve ikinci büyük arama motoru olduğuna dikkati çeken Şen, dünyada 1 milyar kişinin takip ettiği platformun Türkiye’de ise 30 milyon tekil kişiye ulaştığını söyledi.

Şen, her gün 5 milyar videonun izlendiği Youtube’a günlük ziyaretçi sayısının 30 milyonun üzerinde olduğunu vurgulayarak, Youtube’un tüm dünyada hızlı büyüyen bir platform olduğuna vurgu yaptı.

Türkiye’nin de dijital dünyadaki gelişmeleri yakından izleyen genç nüfusa sahip bir ülke olarak, Youtube’daki en etkili gruplardan birini oluşturduğunu belirten Şen, şu bilgileri verdi:

“80 milyon nüfusa sahip olan ülkemizdeki 48 milyon kişi, nüfusun yaklaşık yüzde 60’ı interneti aktif olarak kullanıyor. Bu kullanıcılar için Youtube vazgeçilmez bir içerik platformu. Artık online için hazırlanan içeriklerin haricinde televizyonda yayınlanan diziler için bile Youtube bir izlenme platformu. Özellikle gençler pek çok programı ve diziyi televizyondan takip etmek yerine Youtube üzerinden izliyor. Bunun sebeplerinden biri de Youtube’un mobile olarak izleme fırsatı sunması. Bu sayede pek çok içerik üretici için Youtube, tüketiciye ulaşmak, gelir sağlamak, marka ve ürününü daha fazla insana ulaştırmak adına ikinci bir gelir kapısı. Markalar artık Youtube üzerinde kendi kitlelerini oluşturarak gelecekte çıkaracakları ürünleri için de hedef pazarları ile sürekli etkileşimlerini yüksek tutuyorlar”

“Youtube bireyler için de kazanç kapısı oldu”
Youtube’un sadece güçlü markalar ve iletişim organları için değil sade bireyler için de bir kazanç kapısı olduğunu aktaran Şen, platformun şu an kendi ünlülerini oluşturmuş, onlara da Youtuber diye isim vermiş ve bu kişilerin bu işi meslek olarak yapması yönünde onları destekleyen bir platform olduğunu söyledi.

Youtuber’lar sayesinde pek çok marka ve kurumun tüketicisine doğrudan ulaşabildiğini ve ürünlerini tanıtabildiğini belirten Şen, “Youtube bireysel içerikleriyle kitlelere hitap eden isimleri markalarla buluşturarak bu kişiler için kazanç kapısı da oluşturuyor” dedi.

Kaynak: Dünya gazetesi

1 Odadaki fili gösteren araştırma: Çocukların beynini ekranlar değil, yoksulluk şekillendiriyor
Odadaki fili gösteren araştırma: Çocukların beynini ekranlar değil, yoksulluk şekillendiriyor
2 Manifest ve Dyson'dan Toz Pembe'ye alternatif klip
Manifest ve Dyson’dan Toz Pembe’ye alternatif klip
3 Bakanlık tek tek açıkladı: Dijital reklamlarda yeni dönem başlıyor!
Bakanlık tek tek açıkladı: Dijital reklamlarda yeni dönem başlıyor!
4 Ford, Google Haritalar yerine Apple Haritalar'ı kullanacak
Ford, Google Haritalar yerine Apple Haritalar’ı kullanacak
5 Özgür Özel: "Yeni partinin logosunu yarışmayla belirleyebiliriz"
Özgür Özel: “Yeni partinin logosunu yarışmayla belirleyebiliriz”
Güncel Haberler
Sanayide yapay zeka yatırımı meyvesini veriyor: Her iki yöneticiden biri finansal getiri görüyor
Sanayide yapay zeka yatırımı meyvesini veriyor: Her iki yöneticiden biri finansal getiri görüyor
Yapay zekayı etkili kullanan şirketlerde maaş da istihdam da daha hızlı artıyor!
Yapay zekayı etkili kullanan şirketlerde maaş da istihdam da daha hızlı artıyor!
Türkiye'deki kurumların yüzde 84'ü yapay zekanın güvenlik risklerinden endişeli
Türkiye’deki kurumların yüzde 84’ü yapay zekanın güvenlik risklerinden endişeli
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Ferrari ve Honda'yı "elektrik" çarptı: Yanlış strateji CMO'yu koltuğundan etti, CEO ise sallantıda
Haberler
Ferrari ve Honda’yı “elektrik” çarptı: Yanlış strateji CMO’yu koltuğundan etti, CEO ise sallantıda
Marketing Türkiye
26 Haziran 2026
LEGO'dan X-Files hayranlarına koleksiyonluk set
Haberler
LEGO’dan X-Files hayranlarına koleksiyonluk set
Sena Tufan
2 hafta önce
Miley Cyrus artık bir "Barbie"
Haberler
Miley Cyrus artık bir “Barbie”
Nafizcan Önder
4 hafta önce
Türkiye'nin en popüler tatil beldeleri belli oldu: Yerli de yabancı da aynı yeri konuşuyor!
Haberler
Türkiye’nin en popüler tatil beldeleri belli oldu: Yerli de yabancı da aynı yeri konuşuyor!
Marketing Türkiye
26 Haziran 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.