22 Ağustos Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Yenilikçi tarım uygulamaları "Geleceğin Tarımı Projesi" ile Konya Havzası’nda
Haberler

Yenilikçi tarım uygulamaları “Geleceğin Tarımı Projesi” ile Konya Havzası’nda

Marketing Türkiye
17 Ekim 2017
2 dk okuma

Coca-Cola Hayata Artı Vakfı tarafından desteklenen ve Doğa Koruma Merkezi tarafından Türkiye’nin tarımsal üretim merkezi Konya havzasında hayata geçirilen “Geleceğin Tarımı” projesi ile anıza doğrudan ekim, rüzgar perdesi ve tarım zararlılarıyla biyolojik mücadele yöntemleri kullanılarak toprağın yapısının ve su miktarıyla kalitesinin korunması hedefleniyor. 2013 yılında Konya’nın Karapınar ilçesi ile başlayan ve Sarayönü, Ilgın, Güneysınır, Cihanbeyli ve Kadınhanı ilçelerini de kapsayacak şekilde genişleyen proje kapsamında, 15 bin dekar arazide anıza doğrudan ekim yapıldı ve 200 bin fidan dikilerek doğal rüzgar perdeleri yerleştirildi. Topraktaki su ve organik maddelerin kaybını azaltan bu yöntemlerle birlikte 2.1 milyar litre su tasarruf edildi. Biyolojik mücadele kapsamında ise zehirli ilaçlar yerine, tarım zararlıları ile mücadelede baykuş ve kerkenezlerden faydalanılmaya başlandı. Bu kuş türlerinin tarım alanlarına yakın yerlerde barınması için şimdiye kadar 150 adet kuş evi dikildi.
T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Doğa Koruma Merkezi arasında imzalanmış olan protokol kapsamında hayata geçirilen “Geleceğin Tarımı” projesi, Konya’nın Ilgın ilçesine bağlı Kapaklı köyünde yapılan basın toplantısıyla tanıtıldı. 2013 yılında başlayan Geleceğin Tarımı projesi ile artan kuraklık, don, aşırı yağışlar gibi iklim değişikliğinin oluşturduğu risklere karşı koruyucu toprak işleme, anıza doğrudan ekim, rüzgâr perdesi ve tarım zararlılarıyla biyolojik mücadele yöntemleri kullanılarak toprağın yapısı ile su miktarının ve kalitesinin korunması hedefleniyor.
Gelecegin-Tarimi-Projesi_1Düzenlenen basın toplantısına katılan Ilgın İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Meral Mangır, “Aşık Veysel’in dediği gibi ‘benim sadık yârim kara topraktır’. Şimdi bizim de sadık yârimiz, toprağımız için çok geç kalmadan bir şeyler yapmamız lazım. Bu sepele bulunduğumuz coğrafyada yenilikçi tarım uygulamalarını hayata geçirmemiz önem taşıyor. Geleceğin Tarımı Projesi ile bize bu imkanı sağlayan Doğa Koruma Merkezi’ne ve Coca-Cola Hayata Artı Vakfı’na çok teşekkür ediyorum” dedi.
Doğa Koruma Merkezi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Uğur Zeydanlı ise “Geleceğin Tarımı” projesinin günümüz bilim ve teknolojisi ile doğanın milyonlarca yıllık mücadele becerisini bir araya getiren örnek bir proje olduğunu söyledi. Zeydanlı, “Geleceğin Tarımı Projesi ile çiftçimiz üretim yaparken, toprağı koruyor, çevreyi, doğal kaynakları ve diğer canlı türlerinin iklim değişikliğinden zarar görmesini önlüyor ve rüzgar kaynaklı erozyonun neden olduğu toprak kaybıyla mücadele edebiliyor. Konyalı çiftçiler iyileştirdikleri toprakla, kurtardıkları suyla, küresel düzeyde benzer sorunları yaşayan bölgeler için de bir örnek olacak. Projemizi destekleyen T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na ve Coca-Cola Hayata Artı Vakfı’na vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

1 Marketing Türkiye, İletişim Fakülteleri Dekanları Konseyi ve TÜHİD ile üniversite öğrencileri için “Askıda Dergi” uygulamasını başlatıyor
Marketing Türkiye, İletişim Fakülteleri Dekanları Konseyi ve TÜHİD ile üniversite öğrencileri için “Askıda Dergi” uygulamasını başlatıyor
2 Bülent Gökdemir yazdı: A101- Carrefour kararında rekabetin sınırları nerede başlıyor?
Bülent Gökdemir yazdı: A101- Carrefour kararında rekabetin sınırları nerede başlıyor?
3 Mobilya otomobili geride bıraktı: Tüketicinin yeni önceliği “yaşam alanı”
Mobilya otomobili geride bıraktı: Tüketicinin yeni önceliği “yaşam alanı”
4 Tüketicinin yeni lüksü: Daha sağlıklı bir yaşam...
Tüketicinin yeni lüksü: Daha sağlıklı bir yaşam…
5 ChatGPT Ads Avrupa’ya açılıyor: 31 ülkede reklam dönemi başlıyor
ChatGPT Ads Avrupa’ya açılıyor: 31 ülkede reklam dönemi başlıyor
Güncel Haberler
Markaların yüzde 77’si AVM’lerle karşı karşıya
Markaların yüzde 77’si AVM’lerle karşı karşıya
1 Eylül öncesi taşınma telaşı başladı: Şehre göre fatura yüzde 52 değişiyor
1 Eylül öncesi taşınma telaşı başladı: Şehre göre fatura yüzde 52 değişiyor
Evler spor salonuna dönüşüyor: Fitness ürünlerine talep yüzde 60 arttı
Evler spor salonuna dönüşüyor: Fitness ürünlerine talep yüzde 60 arttı
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

TV+’tan FROM dizisine çarpıcı iletişim: Çıkışı olmayan kasabada "sahibinden" satılık ev!
Haberler
TV+’tan FROM dizisine çarpıcı iletişim: Çıkışı olmayan kasabada “sahibinden” satılık ev!
Marketing Türkiye
15 Haziran 2026
İş dünyasında haftanın atamaları (25-31 Temmuz)
Haberler
İş dünyasında haftanın atamaları (25-31 Temmuz)
Sena Tufan
3 hafta önce
Smiling Report 2026: Müşteriyle kurulan insani bağ giderek zayıflıyor...
Haberler
Smiling Report 2026: Müşteriyle kurulan insani bağ giderek zayıflıyor…
Nafizcan Önder
2 hafta önce
Starbucks Türkiye’de “Bearista” pembe rengiyle geri döndü
Haberler
Starbucks Türkiye’de “Bearista” pembe rengiyle geri döndü
Sena Tufan
13 Temmuz 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.