4 Şubat Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Yaptığı işlerden mutlu olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 89
Haberler

Yaptığı işlerden mutlu olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 89

Marketing Türkiye
13 Kasım 2019
2 dk okuma

Armut, bu senenin bireysel girişimcilik trendlerini inceledi. İşlerini büyütmek, ek gelir elde etmek ya da kendi patronu olmak isteyen bireysel girişimciler için olan platformlardan Armut’un verilerine göre, bu yıl en çok köpek eğitimi talep edildi ve en yüksek yıllık ortalama kazanç 29 bin TL ile yine bu kategorinin oldu. İlgili kategorilerde hizmet verenler arasında yapılan ankete göre yaptığı işlerden mutlu olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 89’a yükseldi.

Hizmet sektörünü online ortama taşıyan Armut.com, bireysel girişimcilik olarak tanımlanan, butik pastacılık, fotoğrafçılık, köpek eğitmenliği, web sitesi tasarımcılığı, yaşam koçluğu ya da makyaj sanatçılığı gibi 33 farklı kategorideki trendleri değerlendirdi. 1 Ekim 2018-30 Eylül 2019 tarihleri arasındaki verilere göre son 1 yılda bu kategorilere yüzde 20’lik bir artışla toplamda 113 bin 738 kişiden talep geldi. Geçen yıla oranla Düğün Fotoğrafçılığı taleplerinde yüzde 27’lik düşüş dikkat çekerken, yeni trendin ise yüzde 80’in üzerindeki artışla Bahçe ve Çim Bakımı olduğu gözlemleniyor.

Bireysel girişimciler bu sene de mutlu!

Bireysel girişimci olarak tanımlanan kategorilerde hizmet verenlerin arasında tekrarlanan araştırmaya göre hizmet verenlerin ağırlıklı olarak 25-34 yaş arasında lisans eğitimi alan kişilerden oluştuğu ve yüzde 89’unun yaptığı işlerden mutlu olduğu görülüyor. Geçen senenin araştırmasında bu oran yüzde 83’tü. Kadınlar, ağırlıklı olarak ürettikleri, insanları mutlu ettikleri ve insanlara yardım ettikleri için; erkekler ise yaratıcılıklarını kullandıkları, yeni insanlar tanıdıkları ve esnek çalışabildikleri için mutlu olduklarını belirtiyor.

Araştırma sonuçlarına göre bireysel girişimciler 5 yıl sonra da alanlarında çalışmaya devam etmek ve işlerini büyütmüş olmayı hedefliyorlar.

İllere göre talepler farklılık gösteriyor

Türkiye’nin 81 ilinden de talep alan bireysel girişimcilik kategorisindeki hizmetler şehirlere göre farklılık gösteriyor. Bu yıl yüzde 17 artışla 51 bin 253 talebin geldiği İstanbul’da en çok butik pasta ve kurabiye hizmeti talep edilirken, yüzde 10 talep artışı gözlenen Ankara ve %9 artış gözlenen İzmir’de en çok köpek eğitmenliği talebi geldi.

En çok talep edilen hizmetlere bakıldığında ilk 3’te köpek eğitimi, butik pasta ve kurabiye yapımı ve dış çekim fotoğraf görülüyor. Geçtiğimiz yıla göre web site yapımı, grafik tasarım ve bahçe/çim bakımı kategorilerinin taleplerinde gözle görülür artış sağladı.

En çok kazanan bireysel girişimciler

Armut’ta bireysel girişimci olarak hizmet verenlerin bu yıl en fazla kazananlarına bakıldığında ürün ve katalog fotoğrafçılarının yıllık 52 bin TL’ye, köpek eğitmenlerinin yıllık 46 bin TL’ye, web tasarım ve programlamacıların yıllık 39 bin TL’ye kadar kazanç sağlayabildikleri görüldü.

Armut’un verilerine göre binden fazla talep alan bireysel girişimcilik kategorileri içerisinde en pahalı hizmetler, “Android Uygulama Geliştirme” (Ortalama 8301 TL), “Web Tasarım ve Programlama” (Ortalama 2832 TL) ile “Web Site Yapımı” (Ortalama 2286 TL) hizmetleri oldu.

armut
1 2025’in en sevilen dizileri: Eşref Rüya, Prens’e karşı!
2025’in en sevilen dizileri: Eşref Rüya, Prens’e karşı!
2 Yılın İnovatif Ürünleri'nde başvuru tarihi 6 Şubat'a uzatıldı!
Yılın İnovatif Ürünleri’nde başvuru tarihi 6 Şubat’a uzatıldı!
3 Sydney Sweeney iç giyim dünyasına giriyor: SYRN sahnede
Sydney Sweeney iç giyim dünyasına giriyor: SYRN sahnede
4 Toplumun yüzde 87'si çocukların suça karışma oranının arttığını düşünüyor
Toplumun yüzde 87’si çocukların suça karışma oranının arttığını düşünüyor
5 6 katlı hamburgeri yemeden 8 katlıyı vermeyen “Zmash Burger”e Ticaret Bakanlığı’ndan inceleme!
6 katlı hamburgeri yemeden 8 katlıyı vermeyen “Zmash Burger”e Ticaret Bakanlığı’ndan inceleme!
Güncel Haberler
Türkiye’de taraftarlığın anatomisi: Spor denince akla ilk gelen markalar hangileri?
Türkiye’de taraftarlığın anatomisi: Spor denince akla ilk gelen markalar hangileri?
YouTube'da yeni yıla en iyi başlangıç yapan gazeteciler belli oldu
YouTube’da yeni yıla en iyi başlangıç yapan gazeteciler belli oldu
Yıla damga vuracak sosyal medya trendleri...
Yıla damga vuracak sosyal medya trendleri…
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Bir metnin yapay zeka tarafından yazıldığı nasıl anlaşılır?
Haberler
Bir metnin yapay zeka tarafından yazıldığı nasıl anlaşılır?
İrem Alimoğlu
21 Aralık 2025
Bu sayıyı algoritmalar da öneriyor: Marketing Türkiye Şubat sayısı yayında!
Haberler
Bu sayıyı algoritmalar da öneriyor: Marketing Türkiye Şubat sayısı yayında!
Nafizcan Önder
2 gün önce
TikTok fenomeni Khaby Lame’den tarihi anlaşma: Şirketini 975 milyon dolara sattı
Haberler
TikTok fenomeni Khaby Lame’den tarihi anlaşma: Şirketini 975 milyon dolara sattı
Nafizcan Önder
6 gün önce
GSM'de 5G yarışı "ceza yarışına" dönüşür mü?
Haberler
GSM’de 5G yarışı “ceza yarışına” dönüşür mü?
Nafizcan Önder
29 Aralık 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.