Y Kuşağına pazarlama yaparken bilmeniz gereken sırlar
Y Kuşağı dünya tarihinin en büyük jenerasyonu. Bunun yanı sıra her daim süregelen fazlaca satın alma/harcama alışkanlıkları dolayısıyla gelecek nesiller için de trend’leri yaratan kuşak kendileri.
Bütün bu özellikleriyle Y Kuşağı -1980 ve 1990 arasında doğmuş herkes- pazarlamacılar için gerçek bir altın madeni.
Peki onlara nasıl ulaşabilirsiniz?
OPEN Forum’daki bir girişte, sosyal medya uzmanı Monica O’Brien Y Kuşağı’na ulaşma yolunda karşınıza çıkabilecek olası soruları yanıtlıyor.
1-Sokaklara takımlar gönderin.
Y Kuşağı bilgilerinin çoğunu güvendikleri kaynaklardan, yani arkadaşlarından alırlar. Çoğu marka kendilerini çalışanlarının dışında insanların temsil etmesinden çekinse de bu durumda Y Kuşağı’nın işbirlikçi, teknolojiye hakim ve birbirleriyle yoğun bir iletişim halinde olduğu gerçeğini göz ardı etmek yanlış bir adım olur. Y Kuşağı sizinle bir marka yaratmak istiyor, ve siz buna izin vermelisiniz. Onlarla herkese açık olmayan bilgilerinizi, resimler, videolar, henüz piyasaya çıkmamış ürünlerinizden haberleri paylaşıp, üstüne, onlara hakkında konuşabilecekleri ve arkadaşlarıyla paylaşabilecekleri ürünleri temin etmelisiniz.
2-Davalarla/sosyal hareketlerle içli dışlı olun.
Y Kuşağı global problemler, politika ve çevre gibi konuları ele alan davalara tutku ile yaklaşmasıyla bilinir. Diversity Inc’e göre, Y Kuşağı “A.B.D tarihindeki ilk siyahi başkanının seçilmesinin kuşkusuz en büyük nedenlerinden biri.”. Tom’s Shoes gibi şirketler, harcama yaptıkları an topluma geri verebildikleri için Y Kuşağı’nın tercihleri arasında. Bu kuşak aynı zamanda, Convio’nun yaptığı bir araştırmaya göre “partiler ve atletik yarışlar gibi sosyal organizasyonların parçası olarak hayır işleri yapmaktan keyif alıyorlar”.
3-Mobil cihazlarda reklam yapın.
Y Kuşağı evinden telefonsuz çıkmaz. Ad Age’e göre “Facebook’un 400 milyonluk kullanıcılarının çeyreği siteye mobil cihazlardan erişim sağlıyor; ve bu çeyreklik mobil cihaz kullanmayan kesimden iki kat daha aktif”. Foursquare ve Gowalla gibi yer bilgilerinin kullanıldığı uygulamaların başarısı arttıkça Y Kuşağı’na ulaşmak için daha çok fırsat olduğunu görebilirsiniz.
Kaynak: businessinsider.com