23 Haziran Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
WhatsApp’tan güncellenen kullanıcı sözleşmesine ilişkin beklenen açıklama geldi!
Haberler

WhatsApp’tan güncellenen kullanıcı sözleşmesine ilişkin beklenen açıklama geldi!

Nafizcan Önder
11 Ocak 2021
2 dk okuma

En çok kullanılan uygulamaların başında gelen WhatsApp, köklü bir değişikliğe giderek gizlilik sözleşmesi ve veri paylaşımı kurallarını değiştirdi. Avrupa Birliği üye ülkelerinde yaşayan kullanıcıların verilerinin diğer şirketlerle paylaşılmayacağı bildirilirken ülkemizde aynı durum geçerli değil, sözleşmeyi onaylamayanlar 8 Şubat 2021 tarihi itibariyle uygulamayı kullanamayacaklar. Bu güncelleme elbette tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de infial yarattı ve konuya ilişkin WhatsApp’ten ilk açıklama geldi!

WhatsApp’tan ilk açıklama: Şeffaflığı daha da artırmak istiyoruz!

“WhatsApp olarak insanların uygulama üzerinden alışveriş yapmalarını ve işletmelerden destek almalarını kolaylaştırmak istiyoruz. Şeffaflığı daha da artırmak ve işletmelerin WhatsApp üzerinden müşterileriyle iletişimlerine yardımcı olmak adına, gizlilik politikamızı güncelliyoruz. Bu sayede, işletmeler ana şirketimiz Facebook üzerinden güvenli hosting hizmeti alma seçeneğine sahip olabilecekler. Bu güncelleme, WhatsApp’ın Facebook ile veri paylaşımını değiştirmiyor. Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar insanların arkadaşlarıyla veya aileleriyle özel olarak nasıl iletişim kurduğunu etkilemiyor. Gelecek ay boyunca kullanıcılarımızın gözden geçirmelerine süre tanımak adına yeni politikamızı şimdiden WhatsApp aracılığıyla paylaşıyoruz.”

Kullanıcıların merak ettiği pek çok soruya doğrudan WhatsApp tarafından yanıt geldi. İşte o sorular ve WhatsApp’in yanıtları…

Bu güncelleme WhatsApp’ın Facebook ile olan ilişkisini nasıl etkiliyor?

  • “Bu güncelleme, WhatsApp‘ın Facebook ile veri paylaşımını değiştirmiyor. Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar insanların arkadaşlarıyla veya aileleriyle özel olarak kurduğu iletişimi etkilemiyor.
  • WhatsApp olarak insanların gizliliğini korumaya büyük önem veriyor ve gizlilik politikalarını kullanıcılarımız ile paylaşıyoruz. Bir ay boyunca yeni politikayı gözden geçirmeleri için süre tanımak adına kullanıcılarımızla WhatsApp üzerinden bu değişiklikler hakkında doğrudan iletişim kuruyoruz.”

 Facebook’un bu güncelleme ile WhatsApp mesajlarına erişimi olacak mı?

  • “WhatsApp üzerinden arkadaşlarınızla ve ailenizle yaptığınız görüşmeler ve mesajlaşmalar, uçtan uca şifreleme ile korunur.
  • Uçtan uca şifreleme, yolladığınız fotoğrafın, ses kaydının, videonun ya da mesajın sadece sizin tarafınızdan ve konuştuğunuz kişi tarafından okunduğunu/dinlendiğini garanti eder.
  • Üçüncü şahıslar, WhatsApp ya da Facebook bile, bu içerikleri göremez.
  • Bunun sebebi, uçtan uca şifreleme sayesinde mesajlarınızın bir kilitle güvence altına alınmasıdır ve sadece alıcı ve siz bu kilidi açıp okuma yetisine sahipsinizdir.”

Bu güncelleme Türkiye’deki kullanıcılar için ne anlama geliyor?

  • “Tüm kullanıcılar için olduğu gibi, Türkiye’deki kullanıcılar da yukarıda da belirtilen aynı gizlilik, uçtan uca şifreleme ve güvenlik özellikleriyle korunmaya devam ediyor. “

WhatsApp’ın bu güncellemedeki amacı nedir?

  • “Çoğu insan WhatsApp‘ı arkadaşlarıyla ve ailesiyle sohbet etmek için kullanırken, giderek daha fazla insan WhatsApp aracılığıyla işletmelere de ulaşıyor.
  • Şeffaflığı daha da artırmak ve işletmelerin WhatsApp üzerinden müşterileriyle iletişimlerine yardımcı olmak adına gizlilik politikamızı güncelliyoruz.
  • Bu sayede, işletmeler ana şirketimiz Facebook üzerinden güvenli hosting hizmeti alma seçeneğine sahip olabilecekler.
  • Bununla birlikte, WhatsApp üzerinden işletmelerle mesajlaşmayı ya da iletişim kurmayı tercih etmeyen kişiler bu değişiklikten etkilenmeyecek.”

8 Şubat’ta ne olacak?

  • “Güncelleme, WhatsApp‘ın Facebook ile veri paylaşımını değiştirmiyor ve insanların dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar arkadaşlarıyla veya aileleriyle özel olarak kurduğu iletişimi etkilemiyor.
  • WhatsApp‘ı kullanmaya devam etmek isteyen tüm kullanıcıların, yeni hizmet şartlarını 8 Şubat’a kadar kabul etmeleri gerekiyor.
  • WhatsApp’ı kullanmaya devam etmek isteyen tüm kullanıcıların güncel hizmet koşullarını onaylayarak kullanımlarına devam etmeleri mümkün olacaktır.”

 

 

 

Facebook gizlilik kullanıcı sözleşmesi WhatsApp
1 Türkiye'de yapay zeka hangi kozmetik markalarını öneriyor?
Türkiye’de yapay zeka hangi kozmetik markalarını öneriyor?
2 Levi’s, FIFA’nın “temiz stadyum” kuralını fırsata çevirdi
Levi’s, FIFA’nın “temiz stadyum” kuralını fırsata çevirdi
3 Araştırma: Memnuniyetin de hayal kırıklığının da kaynağı satış sonrası destek!
Araştırma: Memnuniyetin de hayal kırıklığının da kaynağı satış sonrası destek!
4 Mana yönetimi...
Mana yönetimi…
5 Brandverse Awards'ta kazananlar bugün ödüllerine kavuşuyor
Brandverse Awards’ta kazananlar bugün ödüllerine kavuşuyor
Güncel Haberler
Pazarlamanın zirvesindeki işler Grand Prix ile ödüllendirildi: Yıla damga vuran 6 kampanya
Pazarlamanın zirvesindeki işler Grand Prix ile ödüllendirildi: Yıla damga vuran 6 kampanya
Cannes Lions başvuruları geçen yıla göre yüzde 25 azaldı
Cannes Lions başvuruları geçen yıla göre yüzde 25 azaldı
Kozmetikte geleceğin rotası çizildi
Kozmetikte geleceğin rotası çizildi
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Pınar Süt satılıyor mu? Markadan açıklama geldi...
Haberler
Pınar Süt satılıyor mu? Markadan açıklama geldi…
Gülben Dikmen
20 Mayıs 2026
Liderler için "veriye doğru soruyu sorma çağı" başladı
Haberler
Liderler için “veriye doğru soruyu sorma çağı” başladı
Marketing Türkiye
30 Nisan 2026
Veriyi ve hikaye anlatımını odağına alan yeni ajans: True Story İstanbul
Haberler
Veriyi ve hikaye anlatımını odağına alan yeni ajans: True Story İstanbul
Sena Tufan
18 Mayıs 2026
İngiltere'de 2009 sonrası doğumlulara ömür boyu sigara yasağı geliyor
Haberler
İngiltere’de 2009 sonrası doğumlulara ömür boyu sigara yasağı geliyor
Nafizcan Önder
22 Nisan 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.