23 Nisan Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Vodafone global marka stratejisini değiştirdi
Haberler

Vodafone global marka stratejisini değiştirdi

Marketing Türkiye
3 Nisan 2021
2 dk okuma

Vodafone, dünya genelinde marka stratejisini, sloganını ve görsel kimliğini yeniledi. Vodafone’un yeni marka kimliği, teknoloji ve insan işbirliğiyle daha iyi bir geleceğin mümkün olduğu fikrine dayanıyor. Şirketin yeni sloganı, Türkiye’de “Birlikte mümkün” şeklinde kullanılacak. Vodafone, yeni marka kimliğini duyurmak üzere 30’u aşkın ülkeyi kapsayan bir tanıtım kampanyası başlattı. 

Vodafone, tüm dünyada marka konumlandırma stratejisini, sloganını ve görsel kimliğini yeniledi. Dünyanın en bilinen markalarından biri olan Vodafone’un yeni marka kimliğinde, teknoloji ve insan birlikteliğinden doğan güçle daha iyi bir geleceğin mümkün olduğuna vurgu yapılıyor. Bu doğrultuda, şirketin “Together we can” olarak belirlenen yeni sloganı, Türkiye’de “Birlikte mümkün” şeklinde kullanılacak. Yeni marka konumlandırması kapsamında, Vodafone’un ikonik logosunda ve kırmızı fon kullanımında da bazı değişikliklere gidildi. Vodafone, yeni marka kimliğini duyurmak üzere televizyon, yazılı basın ve dijital mecraları kapsayan bir tanıtım kampanyası başlattı.

Vodafone global marka stratejisini değiştirdi
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin

Vodafone’un yeni marka kimliğini değerlendiren Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, şunları söyledi: “İçinde bulunduğumuz pandemi süreci, bireylerden kurumlara herkesin bağlantıda olabilmesi için teknolojinin ne kadar önemli rolü olduğunu her zamankinden daha net bir biçimde gösterdi. Amaç odaklı bir şirket olarak, teknolojinin insan yaşamını iyileştirebileceğine inanıyoruz. Yeni marka konumlandırmamız, daha iyi bir geleceğe bağlanma amacımıza bizi daha da yaklaştırırken, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir dijital toplum yaratma düşüncemizi destekliyor. ‘Birlikte mümkün’ derken, ‘biz’ olmanın önemine vurgu yapıyor; insan ve teknoloji işbirliğinin harikalar yaratabileceğine dikkat çekmek istiyoruz.”

Yeni konumlamanın ilk reklam filmi: “Sorgulayan Kız”  

Vodafone’un “Birlikte mümkün” kampanyası, 45 saniyelik yeni bir televizyon reklamıyla duyuruldu. Film, Türkiye’de 2 Nisan itibarıyla gösterilmeye başlandı. “Sorgulayan Kız” temalı filmde, hastalıkların tedavisi, iklim değişikliğiyle mücadele ve dijital dahiliyet gibi konular üzerinden etrafındaki dünyayı sorgulayan genç bir kızın hikâyesi anlatılıyor. Bu soruların yanıtlanmasında Vodafone’un teknolojisiyle önemli bir rol oynadığına dikkat çekilen film, yazılı ve dijital mecralardaki hikâye serileriyle de desteklenecek. Vodafone’un yeni tanıtım kampanyası, Almanya, İspanya, İngiltere, İtalya, Romanya, Yunanistan, İrlanda, Macaristan, Arnavutluk, Hollanda (Vodafone-Ziggo üzerinden), Portekiz, Çek Cumhuriyeti, Türkiye, Avustralya, Güney Afrika, Gana, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Tanzanya, Lesoto ve Mozambik’in dahil olduğu 30 pazarın yanı sıra şirketin ortak operasyon yürüttüğü Katar ve Yeni Zelanda gibi pazarlarda da yürütülecek.

Tom Green imzası taşıyor

Londra merkezli reklam ajansı New Commercial Arts tarafından çekilen “Birlikte mümkün” reklam filmi, Misfits ve Blackout gibi İngiltere’nin ödüllü TV dizilerinin yaratıcısı ünlü yönetmen Tom Green’in imzasını taşıyor. Medya satın almada ise CARAT ile çalışıldı. Filmin Türkiye uyarlamasını ise VMLY&R yaptı.

Birlikte mümkün Vodafone
1 Okul saldırılarının ardından reklamverenler ekrandaki şiddete karşı ses yükseltiyor: Şiddet varsa reklam yok!
Okul saldırılarının ardından reklamverenler ekrandaki şiddete karşı ses yükseltiyor: Şiddet varsa reklam yok!
2 Sezen Aksu’dan yeni albüm: “Biz de Yeniden Başlarız”
Sezen Aksu’dan yeni albüm: “Biz de Yeniden Başlarız”
3 Televizyon Yayıncıları Derneği'den reklamverenlerin "Şiddet varsa reklam yok" çıkışına yanıt geldi
Televizyon Yayıncıları Derneği’den reklamverenlerin “Şiddet varsa reklam yok” çıkışına yanıt geldi
4 Global iş güveni araştırması: Türk iş dünyası iki kutup arasında...
Global iş güveni araştırması: Türk iş dünyası iki kutup arasında…
5 1 Nisan şakasıydı: Köfteli lolipop gerçek oldu!
1 Nisan şakasıydı: Köfteli lolipop gerçek oldu!
Güncel Haberler
"Yapay zeka internet ve elektrik kadar dönüştürücü"
“Yapay zeka internet ve elektrik kadar dönüştürücü”
Great Place To Work® "Türkiye'nin En İyi İşverenleri 2026" listesini açıkladı!
Great Place To Work® “Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2026” listesini açıkladı!
Türkiye’nin ilk “fijital” eğlence merkezi XPZONE açıldı
Türkiye’nin ilk “fijital” eğlence merkezi XPZONE açıldı
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Yılın İnovatif Ürünleri'nde başvuru tarihi 6 Şubat'a uzatıldı!
Haberler
Yılın İnovatif Ürünleri’nde başvuru tarihi 6 Şubat’a uzatıldı!
Sena Tufan
3 Şubat 2026
"Yapay zeka çağında kullanıcı artık bir ajan orkestratörü"
Haberler
“Yapay zeka çağında kullanıcı artık bir ajan orkestratörü”
Marketing Türkiye
2 hafta önce
Barilla’dan Formula 1 tutkunlarına özel makarna: Racing Wheels
Haberler
Barilla’dan Formula 1 tutkunlarına özel makarna: Racing Wheels
Nafizcan Önder
6 gün önce
Google'ın yeni telefonu Pixel 10a tanıtıldı
Haberler
Google’ın yeni telefonu Pixel 10a tanıtıldı
Sena Tufan
19 Şubat 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.