Video içeriğin 10 tonu
Pazarlama dünyasında her zaman etkin araçlardan biri olan Video Marketing giderek daha önemli hale geliyor ve hatta sektörün standartları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Teknolojiye erişimin kolaylaşması ve sosyal medyanın tüketicilerin hayatında kapladığı alan ile doğru orantılı olarak video içeriklerin pazarlama planlarında kapladığı alan da artıyor.
- Facebook, 2021’de içeriklerinin tamamen video olacağını öngörüyor.
- Teknoloji şirketi Cisco, 2021 yılına kadar tüm tüketici internet trafiğinin yüzde 82’sinin video olacağını bildirdi.
- Bir HubSpot Research raporuna göre, tüketicilerin yüzde 50’sinden fazlası markalarla ilgili en çok video içerikleri görmek istiyor.
- Yapılan başka bir anket çalışmasına göre “İnsanların yüzde 44’ü her gün çevrimiçi olarak beş veya daha fazla video izliyor.
- E-posta konusuna “video” kelimesini yazmak postanın açılma oranını yüzde 19 artırabiliyor.
- Tüketicilerin yüzde 90’ı videonun satın alma kararları vermelerine yardımcı olduğunu söylerken, yüzde 64’ü video görmenin onların satın alma olasılıklarını artırdığını söylüyor.
Biz de So Good video ajansı olarak, markaların video ile her zaman daha fazla başarı elde edeceğine inanıyor ve ‘’İyi bir video her zaman kazandırır’’ diyoruz. Peki hangi video pazarlama formatlarını kullanabilirsiniz?
1. Marka / Ürün Tanıtım Videoları Bu videolar genellikle marka bilinirliği oluşturmak ve trafiği artırmak için sosyal medyada reklam olarak kullanılır. Genellikle markanın kişiliğini, kültürünü, misyonunu, vizyonunu ya da ürünlerini ve hizmetlerini iletmeyi amaçlarlar.
2. Açıklayıcı Videolar Açıklayıcı videolar, ürününüzün nasıl çalıştığını ve hedef kitlenizin bundan nasıl faydalanabileceğini açıklamak için kullanılır. En yaygın olarak “unboxing” kategorisi altında yer alan, bir ürünün nasıl kullanılacağına dair doğrudan kullanıcı deneyimini merkeze alan açıklayıcı videoları didaktik anlatımdan uzak, ürünü daha hayatın içinde gösteren, izlemesi daha keyifli bir yapıda hazırlamanızı öneririz. Aynı şekilde, “tutorial” kategorisinde de bir yazılım ya da programın nasıl kullanılacağını gösteren videolar da samimi ve bilgilendirici içerik üretmek isteyenler için en yaygın çözümlerden biri.
3. Etkinlik Videoları Firmanız/markanız sektörel etkinliklere, fuarlara, kongrelere katılıyorsa, müşterilerinize ya da çalışanlarınıza toplantılar düzenliyorsanız, onlara yaşattığınız deneyimi ve hayata geçirdiğiniz mükemmel organizasyonu iyi hazırlanmış bir etkinlik videosu ile daha geniş kitlelere ulaştırabilir, pek çok farklı mecrada kullanabilirsiniz.
4. Eğitsel veya Nasıl Yapılır? Videoları ‘’How to ‘’ videoları uzun zamandır çok popüler ve popülerliğini devam ettiriyor. Hedef kitlenize öğrenmek istedikleri bir şeyi öğretmek için bu video pazarlama formatını kullanmanızı öneririz. Benzer şekilde hobi amaçlı “DIY: Do It Yourself” temalı videolar da basit el işi ya da yemek yapma meraklılarına doğrudan hitap eden içerikler. ‘’How to’’ videoları, tüketicilerinize ürünlerinizden en iyi şekilde nasıl yararlanacaklarını göstermek ve potansiyel müşterilerle güvenilir bir ilişki kurmak için iyi bir yöntemdir.
5. Demo Videoları Demo videolarını ürünlerinizin vitrini gibi düşünebilirsiniz. Ürünlerinizi en ayrıntılı şekilde sunmak ve önemli faydalarını vurgulamak gibi bir amacınız varsa demo video bunun için ideal bir iletişim yoludur.Hazırlayacağınız demo videoda mutlaka satışa teşvik edecek ve harekete geçirecek ifadeler kullanmanızı öneririz çünkü demo videolar çoğu zaman satış huninizin en tepesine oturabilirler.
6. Uzman Görüşmeleri Uzman ya da influencerların ürün ya da hizmetiniz ile ilgili deneyimlerini paylaştığı videolar hedef kitlenizi yakalamanızın en harika yollarından biridir. Uzmanların ve güvenilir insanların gücünden yararlanarak hedef kitleniz ile güven oluşturmanıza yardımcı olur. Dahası, bu tür video pazarlaması, markanızı bulunduğu pazarın otoritesi olarak konumlandırmanın iyi bir yoludur. Burada önemli olan videoda yer alacak kişilerin markanız için doğru ve ilişkilendirilebilecek kişiler olmasıdır.
7. Case & Testimonial Video Case ve Testimonial videolar her zaman en iyi yatırım geri dönüşü sağlayan içeriklerden olmuşlardır. Ürününüzü deneyimleyen kişilerin samimi ve gerçek videoları, markanıza olan güvenin artmasına ve hedef kitlenizin satın alma kararının tetiklenmesine yardımcı olacaktır.
8. Animasyon Videolar Animasyon videoların en güzel tarafı tamamen yaratıcı özgürlük sağlamaları. Bu nedenle, zor veya soyut kavramları açıklamak için çok ideal bir format. Animasyon videolar her zaman daha dikkat çekici ve eğlenceli olabildiği için özellikle sosyal medya platformları için biçilmiş kaftan. Animasyon videolardan zamanlama ve bütçesel olarak korktuğumuz günler geri kaldı. Çünkü artık günümüz teknolojileri ile bütçenize ve deadline’larına göre çözümler sunabiliyoruz.
9. Artırılmış Gerçeklik (AR) Videolar Augmented Reality (AR) yani Artırılmış Gerçeklik teknolojisi pek çok sektör tarafından kullanılmaya başladı. Özellikle pazarlamada AR deneyimleri hızla artıyor. Fiziksel temas ile dijitalin büyüsünü birleştirmenize olanak sağlayan AR teknolojisi ile hedef kitlenizle interaktif bir iletişim sağlayabilir, farklı bir deneyim yaşatabilir, markanızın algısını daha yenilikçi ve dijital dünyayla iç içe bir noktaya taşıyabilirsiniz.
10. Sanal Gerçeklik (VR) ve 360 ° Videolar Sanal gerçeklik (VR) ve 360° videolar giderek daha popüler hale geliyor. Kullanıcılar bu videoları Oculus Rift, Google Cardboard gibi cihazlar aracılığıyla ya da sadece cihazlarının ekranlarında parmağını kaydırarak görüntüleyebilirler. Önümüzdeki günlerde VR ve 360° videoların pazarlamanın etkileşimli bir parçası olacağından eminiz.