24 Temmuz Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Vestel yerli otomobil tasarımı "Veo" için patent başvurusu yaptı
Haberler

Vestel yerli otomobil tasarımı “Veo” için patent başvurusu yaptı

Marketing Türkiye
11 Ekim 2018
2 dk okuma

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nda yer alan beş “babayiğit”ten biri olan Zorlu Grubu, Vestel Elektronik aracılığıyla bir otomobil tasarımı için tescil başvurusu yaptı. “VEO” adı verilen Zorlu’nun otomobilinin görselleri de ilk kez ortaya çıktı.

Yerli otomobil projesi kapsamında kurulan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nda yer alan beş “babayiğit”ten biri olan Zorlu Holding’in ilk yerli otomobilinin tasarımları ortaya çıktı. Habertürk’ten Necdet Çalışkan’ın haberine göre Türk Patent ve Marka Kurumu’na Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. aracılığıyla yapılan tasarım tescil başvurusunda, tasarımın ilk görselleri de paylaşıldı.

1
Vestel’in 7 Eylül 2018’de yaptığı tescil başvurusunun yer aldığı ve 9 Ekim 2018 tarihinde yayınlanan Türk Patent ve Marka Kurumu’nun Tasarımlar Bülteni’ne göre Vestel’in tasarımı “VEO” olarak adlandırıldı. 6 farklı görselin paylaşıldığı başvuruya göre VEO’nun tasarımcıları ise şunlar: Burak Emre Altınordu, Kazım Doku ve Mehmet Kaya.

3

Zorlu grup şirketlerinden Zorlu Enerji de dün elektrikli otomobil pazarına odaklanarak, 2019 sonunda Türkiye’nin her yerini elektrikli araçla dolaşabilecek şekilde bir sistem oluşturup, 200 ayrı lokasyonda hızlı şarj istasyonu kuracağını ve bunun için 10 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştireceğini duyurmuştu.

 

4

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ’de Zorlu Holding’in, Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu ve Turkcell ile birlikte yüzde 19’arlık payı bulunuyor. Gürcan Karakaş’ın CEO olarak görevlendirildiği ve ilk prototipinin 2019 yılının sonunda çıkması beklenen yerli otomobil projesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ise yüzde 5’lik payı var.

Zorlu Holding’den açıklama 

Zorlu Holding’den konuyla ilgili olarak bugün bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:  Bugün medyaya yansıyan “Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nda yer alan Zorlu Grubu’nun, Vestel Elektronik aracılığıyla otomobil tasarımı ile tescil başvurusu yaptığına yönelik” haberlerdeki bazı ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır.

Vestel’in geleceğin elektrikli otomobil dünyasına kendi markası ile otomobil üretmek gibi bir planı bulunmamaktadır. Haberlerde bahsi geçen VEO; 1600 kişiyi aşkın Ar‑Ge ekibi ile 8 Ar‑Ge merkezinde yürütülen kokpit tasarımları, şarj istasyonu tasarımları gibi otomobil elektroniğinin de içinde yer aldığı konsept çalışmalar sırasında ortaya çıkarak, başvurusu yapılmış bağımsız bir tasarım çalışmasıdır.

Bilindiği üzere Vestel, 2017 yılında yaptığı 408 patent başvurusu ile Avrupa Patent Ofisi’ne (European Patent Office) en çok patent başvurusu yapan ilk 100 şirket sıralamasındaki tek Türk şirketidir.

Vestel olarak ilgi alanımızın sadece otomobil elektroniği olduğunun altını çizer, haberlerde bahsi geçen konunun Türkiye’nin yerli otomobil çalışmalarıyla hiçbir bağlantısı bulunmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız.

1 KPMG Raporu: Yapay zeka iklimi kurtarırken kendi enerji krizini mi yaratıyor?
KPMG Raporu: Yapay zeka iklimi kurtarırken kendi enerji krizini mi yaratıyor?
2 2026 FIFA Dünya Kupası'na damga vuran isimler: En çok konuşulan oyuncular açıklandı!
2026 FIFA Dünya Kupası’na damga vuran isimler: En çok konuşulan oyuncular açıklandı!
3 Türkiye'de yapay zeka hangi giyim markalarını öneriyor?
Türkiye’de yapay zeka hangi giyim markalarını öneriyor?
4 Apple’dan devrimsel adım: Taksit, kiralama ve yükseltme tek modelde buluşuyor
Apple’dan devrimsel adım: Taksit, kiralama ve yükseltme tek modelde buluşuyor
5 Çalışanların yüzde 64'ü onaylanmamış yapay zeka araçlarını kullanıyor
Çalışanların yüzde 64’ü onaylanmamış yapay zeka araçlarını kullanıyor
Güncel Haberler
Reklamda yeni dönem başlıyor: Yapay zekâ ve hedefli reklamlara yeni kurallar...
Reklamda yeni dönem başlıyor: Yapay zekâ ve hedefli reklamlara yeni kurallar…
Ürgüp İşi, Kapadokya'nın kültürel mirasını çağdaş tasarımla buluşturuyor
Ürgüp İşi, Kapadokya’nın kültürel mirasını çağdaş tasarımla buluşturuyor
Karaca'nın yapay zeka destekli alışveriş asistanı AIDA artık ChatGPT'de! 
Karaca’nın yapay zeka destekli alışveriş asistanı AIDA artık ChatGPT’de! 
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Pazarlama profesyonellerinin karnesi C Level Club'ta açıklanacak...
Haberler
Pazarlama profesyonellerinin karnesi C Level Club’ta açıklanacak…
Sena Tufan
1 Haziran 2026
Otomotiv gazetecileri kararını verdi: "Yılın Otomobili" belli oldu!
Haberler
Otomotiv gazetecileri kararını verdi: “Yılın Otomobili” belli oldu!
Marketing Türkiye
24 Haziran 2026
ChatGPT sokakta: OpenAI'dan şehirleri tuvale dönüştüren kampanya
Haberler
ChatGPT sokakta: OpenAI’dan şehirleri tuvale dönüştüren kampanya
Gülben Dikmen
15 Haziran 2026
Meta, tartışma yaratan yapay zeka özelliğini üç gün sonra geri çekti
Haberler
Meta, tartışma yaratan yapay zeka özelliğini üç gün sonra geri çekti
Marketing Türkiye
2 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.