6 Nisan Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
VakıfBank akıllı asistanı ViBi'yi kullanıma sundu
Haberler

VakıfBank akıllı asistanı ViBi’yi kullanıma sundu

Marketing Türkiye
1 Kasım 2019
2 dk okuma

VakıfBank, bankacılık işlemlerinde müşterilerine özel hizmet verecek olan yeni sesli asistanı ViBi’yi kullanıma sundu. “Yapay değil yapan zekâ” olarak isimlendirilen ViBi, 300’e yakın bankacılık işlemi için VakıfBank müşterilerine destek sağlayacak.

VakıfBank, dijital platformunun yeni yıldızı ViBi’yi düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. VakıfBank’ın dijital dünyadaki sesi ViBi, müşteri alışkanlıklarını analiz ederek kişiye özel asistanlık hizmeti verecek.

Kendi bankacılık yazılımını kendi kaynakları ile kodlayıp geliştiren, sektöründe öncü bir banka olduğunu söyleyen VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih konuşmasına şöyle devam etti: “Bugünün ihtiyaçlarına göre ‘yarını kodlamak’ da bize yeterli gelmiyor. Müşteri beklentilerini ve teknolojinin bizi nereye götürdüğünü sürekli analiz ediyoruz. Blokzincir, açık bankacılık, yapay zekâ, robotik yazılım gibi kavramlar artık Bankacılık uygulamaları içinde çok hızlı bir şekilde konumlanıyor. Tüm bu gelişmeleri yakından takip ediyoruz”

Üstünsalih, VakıfBank Ar-Ge merkezinin de Haziran ayında faaliyetlerine başladığına dikkat çekerek, müşteri ve çalışanlarının hayatını kolaylaştıracak uygulamaları, etkin bir şekilde bünyelerine kattıklarını ifade etti.

“Müşteri odaklı oyun kurucu olmak istiyoruz”

VakıfBank’ın, kendi bankacılık yazılımını kendi kaynakları ile kodlayarak sektöre öncülük eden bir banka olduğunu vurgulayan Üstünsalih, yenilikçi bir vizyonla hareket ederken en büyük zenginliklerinin nitelikli insan kaynağı olduğunu söyledi.“Dijitalleşmeyi sadece bir süreç, yetkinlik olarak görmüyoruz’’ diye konuşan Üstünsalih, sözlerini şöyle tamamladı:

“Dijital olmak için değil, dijitalle gelen yeni iş yapma şekillerini ve teknolojileri kullanarak, sektörde bir ‘müşteri-odaklı oyun kurucu’ olmak istiyoruz. Ailemizin en yenilikçi ve en teknolojik üyesi olan ViBi, müşterilerimizle mobilde buluştu. ViBi ile müşterilerimizin yanındaki güç olmayı yeni bir boyuta taşıyoruz. Kendisini yapay zekâ olarak değil, yapan zekâ olarak isimlendiriyoruz. Müşterilerimizi dinleyen, anlayan ve ihtiyaçlara etkin çözümler sunan asistanımız, bundan sonra hayatımızın merkezinde olacak. ViBi sektördeki ilk uygulamalardan biridir. Ve memnuniyetle ifade edebilirim ki; birçok açıdan da sektördeki en iyi uygulamadır.”

“Müşterisini en iyi anlayan bankacılık asistanı: ViBi”

ViBi’nin bankacılık sektöründeki en teknolojik asistan olduğu bilgisini veren VakıfBank Dijital Bankacılık, Ödeme Sistemleri ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ferkan Merdan ise, “Müşterisini en iyi anlayan sesli bankacılık asistanı ViBi’dir. Her şeyden önce ViBi, salt bir yapay zekâ değildir, dinleyen, anlayan ve yapan bir zekâdır” dedi.

ViBi’nin yüzde 100 yerli bir yazılım olarak geliştirildiğine de vurgu yapan Merdan, ViBi’nin kullanıcılar ile interaktif bir şekilde iletişim kurup, bankacılık işlemleri için en doğru yönlendirmeyi de yapabildiğinin altını çizdi. “Konuşma hızınız ve biçiminiz nasıl olursa olsun, söylediklerinizi anlamlandırır ve işlemlerinizi sürdürür” diyen Merdan, “Daha basit bir ifadeyle, ilk kez karşılaştığınız ve aynı dili kullandığınız bir insan, sizi ne kadar anlıyorsa ViBi de sizi o kadar iyi anlar. Telefonun işletim sisteminden bağımsız çalışır. VakıfBank Mobil’in yüklü olması dışında başkaca bir yazılıma ihtiyaç duymaz. Tamamen güvenlidir. Aktif olmadığı anlarda dinleme ya da ses kaydı yapmaz. Verileri kimseyle paylaşmaz” diye konuştu.

ViBi’nin yetenekleri

Fonksiyon seti ve işlem çeşitliliği açısından ayrıcalıklı hizmet sunan ViBi, pek çok işlemi tek başına tamamlayabiliyor. ViBi ile para transferi, kredi başvurusu, QR kodla para çekme-yatırma, taksitli ve nakit avans, sanal kart bilgileri ve limit belirleme, güncel kur bilgileri, dönüştürücü ve parite, varlık durumu bilgilerine erişim, piyasa bilgileri öğrenme ve kredi kartı borç bilgileri sorgulamak mümkün.

asistan bankacılık dijital qr kod VakıfBank
1 Brandverse Awards başvuruları 14 Nisan'da sona eriyor!
Brandverse Awards başvuruları 14 Nisan’da sona eriyor!
2 İtalya’dan Polonya’ya giden 12 ton KitKat çalındı! Nestlé'den açıklama geldi
İtalya’dan Polonya’ya giden 12 ton KitKat çalındı! Nestlé’den açıklama geldi
3 “Shaq diye 5G”: Turkcell reklamında sürpriz yıldız Shaquille O'Neal
“Shaq diye 5G”: Turkcell reklamında sürpriz yıldız Shaquille O’Neal
4 12 ton KitKat çalındı, markalar fırsatı kaçırmadı!
12 ton KitKat çalındı, markalar fırsatı kaçırmadı!
5 Boyner'den perakende sektörüne yeni soluk: COMMUNITÉ
Boyner’den perakende sektörüne yeni soluk: COMMUNITÉ
Güncel Haberler
"Hayalet Ağlar" görünmeyeni nasıl görünür kıldı?
“Hayalet Ağlar” görünmeyeni nasıl görünür kıldı?
Stanford araştırması: Yapay zekanın “yalakalığı” insanlara zarar veriyor!
Stanford araştırması: Yapay zekanın “yalakalığı” insanlara zarar veriyor!
“Sofrada yapay zekaya yer açın”
“Sofrada yapay zekaya yer açın”
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

14 Şubat öncesi arama trendleri açıklandı: Çiftlerin sevgililer günü planları neler?
Haberler
14 Şubat öncesi arama trendleri açıklandı: Çiftlerin sevgililer günü planları neler?
Marketing Türkiye
10 Şubat 2026
Bankacılık ve finans CEO’larının yüzde 90’ı 2026’da gelir, karlılık ve verimlilikte artış bekliyor
Haberler
Bankacılık ve finans CEO’larının yüzde 90’ı 2026’da gelir, karlılık ve verimlilikte artış bekliyor
Gülben Dikmen
1 hafta önce
Reklam Yaratıcıları Derneği ve Üsküdar Üniversitesi'nden Reklamcılık Zirvesi: Reklamı Yeniden Tanımlamak
Haberler
Reklam Yaratıcıları Derneği ve Üsküdar Üniversitesi’nden Reklamcılık Zirvesi: Reklamı Yeniden Tanımlamak
Marketing Türkiye
23 Şubat 2026
İş dünyasında haftanın atamaları (7-13 Mart)
Haberler
İş dünyasında haftanın atamaları (7-13 Mart)
Nafizcan Önder
3 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.