14 Mart Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Unstereotype Alliance Türkiye’nin ilk Genel Kurul Toplantısı gerçekleşti.
Haberler

Unstereotype Alliance Türkiye’nin ilk Genel Kurul Toplantısı gerçekleşti.

Nafizcan Önder
17 Kasım 2020
2 dk okuma

Reklamlardaki zararlı toplumsal cinsiyet kalıp yargılarını dönüştürmeyi amaçlayan Unstereotype Alliance Türkiye’nin ilk Genel Kurul toplantısı online olarak gerçekleştirildi. UN Women Türkiye koordinasyonunda gerçekleşen toplantıya Reklamverenler Derneği ve Reklamcılar Derneği’nin yanı sıra imzacı 13 reklamveren ve paydaşlar katıldı. Çalışmalarıyla reklam ve medya içeriğini eşitlikten yana değiştirerek dünyaya örnek olmayı hedefleyen oluşumun 2 yıl görev yapacak ilk Yönlendirme Komitesi üyeleri; Reklamverenler Derneği, Reklamcılar Derneği, Eczacıbaşı Holding, Kantar Media ve Unilever Türkiye olarak belirlendi.

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında lansmanı gerçekleştirilen Küresel Unstereotype Alliance platformunun Türkiye bölümü, reklamverenlerin ve sektör paydaşlarının koalisyonu ile toplumsal cinsiyete dayalı kalıp yargılara son vererek reklam endüstrisinde değişim yaratmak amacıyla başlattığı çalışmalarına, yeni seçilen Yönlendirme Komitesi ile beraber hız verecek.

Belirlenen çalışma alanları kapsamında stratejik öncelik verilecek konu başlıkları; toplumsal cinsiyete dayalı kalıp yargılara son verecek farkındalık kampanyaları, gençlere erişim, temel ölçümleme metriklerinin geliştirilmesi ve öz denetim sisteminin oluşturulması olacak.

Türkiye, küresel platformun en önemli paydaşlarından biri oldu

Toplantıda katılımcılara seslenen Unstereotype Alliance Türkiye platformunun sözcüsü Ahmet Pura, “Dünya genelinde 900 milyar doları kontrol eden Dünya Reklamverenler Federasyonu WFA’in desteği ile platformun önemli paydaşlarından biri haline gelen Türkiye operasyonunu kurduğumuzda, reklamın toplumu pozitif yönde dönüştürücü etkisini tetikleyecek her çalışmanın sorumluluğunu alacağız demiştik. Biz en iyi bildiğimiz yolda yürüyerek reklamda dönüşümü başlattık. UN Women’ın küresel know-how’ı ve Unstereotype Alliance’ın elindeki araç ve verilerin, bu yolculukta bizlere rehberlik edeceğine ve çok önemli sonuçlar elde etmemize vesile olacağına inanıyorum. Reklam sektöründe imza atacağımız toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki çalışmaların, ileride farklı sektörlerin ve yasal düzenlemelerin önünü açacağına olan inancımızı da bir kez daha yineliyorum.” diyerek ilk Yönlendirme Komitesi’nde yer alacak firmalara, üstlendikleri bu önemli görevde başarılar diledi.

“Reklamlar değişir, toplum değişir” kampanyası farkındalık yaratmaya devam ediyor.

 Unstereotype Alliance Türkiye’nin, Concept ajans imzası taşıyan ve bugüne kadar yer aldığı prestijli yarışmalarda, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Sosyal Sorumluluk kategorilerinde büyük ödülleri toplayan “Reklamlar değişir, toplum değişir” farkındalık kampanyası, Açıkhava ve Sosyal Medya’dan sonra şimdi de Yetkin Dikinciler ve Beyazıt Öztürk’ün gönüllü olarak seslendirdikleri Radyo spotları ile devam ediyor.

Ahmet Pura Ayşen Akalın Reklamlar değişir toplum değişir Unstereotype Alliance Zeliha Ünaldı
1 Türkiye günde ortalama 3 saat 38 dakika televizyon izliyor: Peki, en çok hangi bölgeler TV izliyor?
Türkiye günde ortalama 3 saat 38 dakika televizyon izliyor: Peki, en çok hangi bölgeler TV izliyor?
2 Yılın en dikkat çeken 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kampanyaları...
Yılın en dikkat çeken 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kampanyaları…
3 Brandverse Awards başvuru tarihi uzatıldı!
Brandverse Awards başvuru tarihi uzatıldı!
4 Türkiye’de obezite algısı: Her 3 kişiden 2’si “kişisel tercih” diyor
Türkiye’de obezite algısı: Her 3 kişiden 2’si “kişisel tercih” diyor
5 YouTube Rating Report: En çok izlenen ekonomi kanalları
YouTube Rating Report: En çok izlenen ekonomi kanalları
Güncel Haberler
Brand Finance 2026’nın en değerli markalarını açıkladı...
Brand Finance 2026’nın en değerli markalarını açıkladı…
Televizyonlarda Ramazan etkisi: En çok reklam veren markalar belli oldu
Televizyonlarda Ramazan etkisi: En çok reklam veren markalar belli oldu
Türkiye’de finans davranışlarında öne çıkan 5 kritik içgörü
Türkiye’de finans davranışlarında öne çıkan 5 kritik içgörü
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Penti CEO'su Mert Karaibrahimoğlu'nun ilk kitabı: "Halden Anlayan Lider"
Haberler
Penti CEO’su Mert Karaibrahimoğlu’nun ilk kitabı: “Halden Anlayan Lider”
Marketing Türkiye
5 Şubat 2026
Brandverse Awards başvuruları başladı!
Haberler
Brandverse Awards başvuruları başladı!
Sena Tufan
22 Ocak 2026
İş dünyası yeni yıldan ne bekliyor?
Haberler
İş dünyası yeni yıldan ne bekliyor?
Marketing Türkiye
3 Ocak 2026
Reklam dünyasına yeni oyuncu: Wild İstanbul
Haberler
Reklam dünyasına yeni oyuncu: Wild İstanbul
Nafizcan Önder
21 Ocak 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.