28 Mart Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Ülker Bisküvi’nin CEO’su Mete Buyurgan oldu
Haberler

Ülker Bisküvi’nin CEO’su Mete Buyurgan oldu

Marketing Türkiye
26 Şubat 2020
2 dk okuma

Ülker Bisküvi’nin CEO’su Mete Buyurgan oldu. 2013 yılında Yıldız Holding’de Gıda Grubu Başkan Yardımcısı olarak göreve başlayan Buyurgan, 2018 yılından bu yana Yıldız Holding’in atıştırmalık şirketi pladis’in Türkiye, Orta Asya, Romanya ve Balkanlar Bölgesi Başkanı olarak görevine devam ediyor.  

Ülker Bisküvi’nin CEO’luk görevine Mete Buyurgan atandı. Yıldız Holding’de 2013 yılında Gıda Grubu Başkanı olarak göreve başlayan Buyurgan, 2016-2018 yılları arasında pladis Türkiye Başkanlığı’nı yürüttü. 2018 yılında ise pladis Türkiye, Orta Asya, Romanya ve Balkanlar Bölgesi Başkanı olan Buyurgan, bu görevinin yanı sıra Ülker Bisküvi CEO’luğunu da üstlenecek.

Yıldız Holding CEO’su Mehmet Tütüncü Ülker Bisküvi CEO’luk görevini Mete Buyurgan’a devrederken, Ülker Bisküvi Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ise devam edecek.

Buyurgan’ın 2013 yılından beri Yıldız Holding bünyesinde pek çok başarılı işe imza attığını belirten Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker şunları söyledi: “Mete Buyurgan holding bünyesindeki sakız ve şekerleme kategorilerinde önemli rol üstlenirken, markaların güçlendirilmesine, unlu mamuller ve çikolata kategorileri başta olmak üzere Ülker’in Türkiye pazarındaki tartışmasız liderliğine öncülük etti.  Hızlı tüketim sektöründeki 26 yıllık tecrübesi, Ülker Bisküvi hatta sektörümüz için ufuk açıcı olacaktır. Kendisinin yeni görevinde başarılı olacağına inancımız tam.”

“Karlı büyümeye hız kesmeden devam”

Türkiye’nin halka açık en büyük gıda şirketi Ülker Bisküvi’nin CEO’su olarak görev almaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Mete Buyurgan; “Bir bisküvi çeşidiyle çıkılan yolculukta bugün yüzlerce ürünümüz, 10 fabrikamızdaki üretimimiz, yatırımlarımız, istihdamımız ve ihracatımızla Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlıyoruz. İnovasyona odaklanarak, sürdürülebilir ve karlı büyümeye hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Mete Buyurgan Kimdir?

Mete Buyurgan, üniversite eğitimini Çukurova Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamladı ve ardından Marmara İngilizce İşletme Fakültesi’nde “Human Resources Management” üzerine yüksek lisans derecesi aldı. New York Üniversitesi’nde “Satış Yönetimi” programını tamamladı. İş hayatına 1994 yılında Colgate Palmolive’de başlayan Buyurgan, 12 yıl boyunca pazarlama ve satış fonksiyonlarında farklı roller üstlendi.  2005 yılında Hobi Kozmetik A.Ş.’ye üst düzey yönetici olarak katılan ve yeniden yapılanma projesini yürüten Buyurgan, şirketin Dabur Ltd. India tarafından satın alınması işlemini sonuçlandırdı. Mevcut sorumluluklarına ek olarak CEO ve Yönetim Kurulu üyeliği görevlerine devam etti.  2013 yılında Yıldız Holding bünyesine Gıda Grubu Başkan Yardımcısı olarak katılan Buyurgan, Holding bünyesinde çeşitli şirketlerin yönetimini üstlendi. 2016-2018 yılları arasında pladis Türkiye Başkanlığına getirilen Buyurgan, 2018 yılında ise pladis Türkiye, Orta Asya, Romanya ve Balkanlar Bölgesi Başkanı oldu.  Buyurgan mevcut görevlerine ek olarak Ülker Bisküvi’nin CEO’su olarak atandı.

1 Stratejiden önce değer: H. Çağatay Özdoğru MTalks’ta anlattı…
Stratejiden önce değer: H. Çağatay Özdoğru MTalks’ta anlattı…
2 10. yılında Brandverse 2026 jürisini gururla sunarız
10. yılında Brandverse 2026 jürisini gururla sunarız
3 Z kuşağı miti çöküyor: Türkiye gençliğinin gerçek profili
Z kuşağı miti çöküyor: Türkiye gençliğinin gerçek profili
4 CNBC-e logosunu değiştirdi, tavus kuşu tarih oldu...
CNBC-e logosunu değiştirdi, tavus kuşu tarih oldu…
5 Tofaş, 5 yıl aranın ardından Amerika pazarına dönüyor!
Tofaş, 5 yıl aranın ardından Amerika pazarına dönüyor!
Güncel Haberler
Bankacılık ve finans CEO’larının yüzde 90’ı 2026’da gelir, karlılık ve verimlilikte artış bekliyor
Bankacılık ve finans CEO’larının yüzde 90’ı 2026’da gelir, karlılık ve verimlilikte artış bekliyor
AI, dengeleri değiştiriyor: Tüketicilerin yüzde 74'ü alışverişte yapay zekadan faydalanıyor
AI, dengeleri değiştiriyor: Tüketicilerin yüzde 74’ü alışverişte yapay zekadan faydalanıyor
Google'ın Ask Maps Güncellemesi: Sizi mi öneriyor, rakibinizi mi?
Google’ın Ask Maps Güncellemesi: Sizi mi öneriyor, rakibinizi mi?
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

İltifat ederken "incitiyor" olabilirsiniz! İşte söylenmemesi gereken o sözler...
Haberler
İltifat ederken “incitiyor” olabilirsiniz! İşte söylenmemesi gereken o sözler…
Nafizcan Önder
7 Şubat 2026
Yapay zekanın yeni çağı: 2026 ile birlikte yazılım, iş dünyası ve insan rolü yeniden tanımlanıyor
Haberler
Yapay zekanın yeni çağı: 2026 ile birlikte yazılım, iş dünyası ve insan rolü yeniden tanımlanıyor
Advertorial
14 Ocak 2026
Regülasyonlar e-ticarette dengeleri değiştirdi: Migros yukarı Temu aşağı!
Haberler
Regülasyonlar e-ticarette dengeleri değiştirdi: Migros yukarı Temu aşağı!
Sena Tufan
6 Şubat 2026
Gündemden hafızaya: 2025’in Z raporu
Haberler
Gündemden hafızaya: 2025’in Z raporu
Nafizcan Önder
10 Ocak 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.