27 Mart Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Türkiye'nin Tesla ile imtihanı: "Ağaoğlu'nun Teslası İTÜ'de çürüyor"
Haberler

Türkiye’nin Tesla ile imtihanı: “Ağaoğlu’nun Teslası İTÜ’de çürüyor”

Marketing Türkiye
27 Aralık 2017
2 dk okuma

Adını, çalışmaları ile geleceğin icatlarına ışık tutmuş, elektriğin efendisi olarak da bilinen Tesla’dan alan Tesla Motors 2003 yılında Silikon Vadisi’nde iki elektrik mühendisi tarafından kuruldu.

Bir hayal gerçek oldu

Elektrikli araba üretme fikrine yönelik algı, elektriğin bir aracın performansı için yeterli olmayacağı yönündeydi. Yapılan çalışmalar ve denemeler bu bakış açısını doğrular nitelikte olsa da Tesla Motors’un teknolojisi bu algıyı yerle bir etti.

Tesla Motors, 2015 yılında Türkiye’ye “Tesla Motorları Satış ve Hizmetleri Limited Şirketi” olarak giriş yaptı ama ülkemizde henüz aktif olarak faaliyet göstermiyor. Amerika’da çok tercih edilen Tesla’nın ülkemizde bir servis ağı bulunmasa da meraklıları tarafından getirilmeye devam ediyor.

1-Ali-Ağaoğlu2

Ali Ağaoğlu’nun Tesla’sına ne oldu?

Tesla’nın elektrikli otomobilini, Türkiye’yle ilk kez tanıştıran Ali Ağaoğlu yaptığı açıklamalar ile gündeme geldi. 2010’da Tesla’nın ilk modeli olan Roadster’ı satan alan Ağaoğlu, 2011’de elektrikli aracını İTÜ’ye bağışladı. Peki Saatte 100 kilometre hıza 3.7 saniyede çıkabilen bu elektrikli araç İTÜ’deki öğrencilerin teknolojiyi keşfetmelerini sağladı mı? Ali Ağaoğlu açıkladı; “Öğrendiğimize göre, Tesla’yı teslim ettiğimiz tarihte İTÜ’de rektör değişimi yaşanmış ve bizim Tesla rektörlük binasının otoparkında çürümeye terk edilmişti. Araca el sürülmediğinden pilleri tükenmiş, şarj sistemi de arızalanmıştı. Kısa bir araştırmayla 50 bin dolar masraf çıkardığı anlaşılmıştı. Biz bunu tespit edince bir dilekçeyle aracın iadesini istedik. Yönetim sıcak baktı ama İTÜ’nün hukuk servisi, ‘envantere hibe olarak giren aracın iadesinin imkânsız olduğunu’ söyledi.”

t3,uLm7ixAdTke4L7cLAsOK0g

6 yıldan fazladır mühendislik fakültesinde duran Tesla’nın Roadster modelinin, öğrencilerin faydasına sunulmadığı gibi bir de çürümeye terk edildiği iddia ediliyor. Bu durum akıllara; geçen bunca yılda, Tesla araba öğrencilerin keşfine sunulsaydı ülkemizde nasıl teknolojik gelişmeler yaşanırdı, sorusunu getiriyor. Bir diğer soru ise; Genç mühendislerimiz, elektrikli araçların alt yapısal olarak ülkemize daha kolay entegre olmasını sağlayabilirler miydi?

 

 

 

 

 

 

1 Stratejiden önce değer: H. Çağatay Özdoğru Master Talks’ta anlattı…
Stratejiden önce değer: H. Çağatay Özdoğru Master Talks’ta anlattı…
2 10. yılında Brandverse 2026 jürisini gururla sunarız
10. yılında Brandverse 2026 jürisini gururla sunarız
3 Z kuşağı miti çöküyor: Türkiye gençliğinin gerçek profili
Z kuşağı miti çöküyor: Türkiye gençliğinin gerçek profili
4 İş arayanların dikkatine: İşte istihdam beklentisi en yüksek sektörler
İş arayanların dikkatine: İşte istihdam beklentisi en yüksek sektörler
5 Google’ın "AI Modu" haber sitelerinin sonunu getirebilir!
Google’ın “AI Modu” haber sitelerinin sonunu getirebilir!
Güncel Haberler
16. MIXX Awards Türkiye’de en iyiler ödüllendirildi
16. MIXX Awards Türkiye’de en iyiler ödüllendirildi
İş dünyasında haftanın atamaları (21-27 Mart)
İş dünyasında haftanın atamaları (21-27 Mart)
ByteDance’in yeni yapay zeka video üretim modeli CapCut’a entegre edildi
ByteDance’in yeni yapay zeka video üretim modeli CapCut’a entegre edildi
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Elektrikli otomobil üretiminde yeni dönem: Xiaomi insansı robotları işe aldı...
Haberler
Elektrikli otomobil üretiminde yeni dönem: Xiaomi insansı robotları işe aldı…
Nafizcan Önder
2 hafta önce
Orta Doğu’daki gerilimler Marketing Türkiye C Level Club’da tartışıldı: Hangi sektörler nasıl etkilenecek?
Haberler
Orta Doğu’daki gerilimler Marketing Türkiye C Level Club’da tartışıldı: Hangi sektörler nasıl etkilenecek?
Marketing Türkiye
1 hafta önce
PR artık bir yönetim fonksiyonu!
Haberler
PR artık bir yönetim fonksiyonu!
Marketing Türkiye
15 Şubat 2026
Musk’tan tartışma yaratan çıkış: “İnsansı robot Optimus, üç yıl içinde en iyi cerrahlardan daha iyi olacak”
Haberler
Musk’tan tartışma yaratan çıkış: “İnsansı robot Optimus, üç yıl içinde en iyi cerrahlardan daha iyi olacak”
Nafizcan Önder
12 Ocak 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.