19 Aralık Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Türkiye’nin ilk ve tek akıllı mağazası açıldı
Haberler

Türkiye’nin ilk ve tek akıllı mağazası açıldı

Marketing Türkiye
21 Ekim 2019
2 dk okuma

DeFacto, e-ticaret algısını yaygınlaştırmak için akıllı mağaza uygulamasını hayata geçirdi. Akıllı aynalar ve kiosk ödeme noktalarıyla dikkat çeken yeni konsept, ilk olarak Akasya AVM’de hizmete girdi.

DeFacto, Akasya AVM’deki mağazasını yenileyerek akıllı mağazacılık konseptiyle son teknolojiyi müşterilerine sundu. Herhangi bir kasa noktası bulunmayan ve numune ürünlerin dört beden olarak sergilendiği yeni mağaza konsepti  “defacto.com.tr”nin teknolojik platformlarla zenginleşmiş hali olarak tasarlandı. Mağazayı ziyaret eden müşteriler, ürünleri akıllı kabinlerde deneyerek aynalar aracılığıyla ürünlerin diğer renklerini ve fiyatını görebiliyor. Denemek istediği bedeni aynayı kullanarak müşteri danışmanlarından isteyebiliyor ardından beğendiği ürünlerin ödemesini mağazada beş farklı noktada bulunan “kiosk”lardan yaparak ürünleri satın alabiliyor. Tüketicinin satın aldığı ürünler, 24 saat içinde istediği adrese teslim ediliyor böylece süreç tamamlanıyor.

“Sektördeki dijital dönüşüme liderlik ediyoruz”

DeFacto CEO’su İhsan Ateş, “Şirketimizin dijital dönüşüm yolculuğunun temelini yerli yazılımlar oluşturuyor. İş süreçlerindeki ana yazılımlarımızı toplam 125 mühendisimizin çalıştığı AR-GE şirketimiz DeFacto Teknoloji bünyesinde geliştiriyoruz. Akıllı mağazacılık uygulaması için toplam 1 milyon TL yatırım yaptık. Süreç tamamen dijital altyapı ile sağlanıyor. Mağazada hiçbir noktada kâğıt kullanılmıyor. Müşterilerimize dijitalleşme ve sağladığımız kolaylıkla birlikte doğal kaynaklarımızın korunmasını da ayrı katkı sunmuş oluyoruz. Ayrıca markamızla ilgili e-ticaret algısının daha da artmasına ve yaygınlaşmasına önemli katkısı olacağına inanıyoruz. Orta ve uzun vadede birçok noktada bu yeni mağaza konseptimizi açmayı planlıyoruz. Bu uygulamaya bir deneme değil uzun vadeli bir iş planı olarak bakıyoruz” dedi.

Sektör olarak nihai hedeflerinin tüm müşterilere tüm stoğu tek bir kanaldan sunmak olduğunun da altını çizen Ateş, Omnichannel uygulamaları sayesinde bu amaca ulaşmak için gereken altyapıyı sunacaklarını belirtti: “Teknolojinin getirdiği değişikliklere ayak uydurmak zorundayız. Bu doğrultuda perakende sektöründeki dijital dönüşüme liderlik ediyoruz. Özellikle Artırılmış Gerçeklik (AR) ve yapay zekâ alanlarında yaşanan gelişmeler bizi ileride hiçbir ürünün olmadığı ve sadece deneyim alanlarının bulunduğu bir yapıya götürüyor. Gelecekte kıyafetleri giymeden üzerimizde görebildiğimiz ve bize uygun bedeni öneren mağaza konseptlerini uygulayabilecek duruma geleceğiz.”

DeFacto
1 2026'da pazarlama dünyasına yön verecek dijital pazarlama trendleri...
2026’da pazarlama dünyasına yön verecek dijital pazarlama trendleri…
2 Çocukların ana ekranı değişti: Artık her şey cebe sığıyor
Çocukların ana ekranı değişti: Artık her şey cebe sığıyor
3 Sorun iş görüşmelerinde başlıyor: Beyaz yakalı kadınların yüzde 72’sine önce "özel hayat" soruluyor!
Sorun iş görüşmelerinde başlıyor: Beyaz yakalı kadınların yüzde 72’sine önce “özel hayat” soruluyor!
4 CarrefourSA, A101'e mi satılıyor? Sabancı Holding’den açıklama geldi...
CarrefourSA, A101’e mi satılıyor? Sabancı Holding’den açıklama geldi…
5 Türk hanelerinde "kahve" devrimi: Makine sahipliği yüzde 79'a ulaştı...
Türk hanelerinde “kahve” devrimi: Makine sahipliği yüzde 79’a ulaştı…
Güncel Haberler
İş dünyasında haftanın atamaları (13-19 Aralık)
İş dünyasında haftanın atamaları (13-19 Aralık)
Bellona ve Doqu Home, uçtan uca medya yatırım süreçlerini WPP Media Türkiye'ye emanet etti
Bellona ve Doqu Home, uçtan uca medya yatırım süreçlerini WPP Media Türkiye’ye emanet etti
ABD, Green Card çekilişini süresiz olarak askıya aldı
ABD, Green Card çekilişini süresiz olarak askıya aldı
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Müşteri deneyiminin en iyileri The TECHX Awards'da ödüllendirildi
Haberler
Müşteri deneyiminin en iyileri The TECHX Awards’da ödüllendirildi
Sena Tufan
2 hafta önce
CMO-CCO ayrımı tarihe mi karışıyor?
Haberler
CMO-CCO ayrımı tarihe mi karışıyor?
İrem Alimoğlu
4 hafta önce
13. HbbTV Symposium & Awards 2025, Tvekstra eş ev sahipliğinde gerçekleşecek
Haberler
13. HbbTV Symposium & Awards 2025, Tvekstra eş ev sahipliğinde gerçekleşecek
İrem Alimoğlu
10 Kasım 2025
Ford ve Renault, düşük maliyetli elektrikli araç üretmek için güçlerini birleştirdi
Haberler
Ford ve Renault, düşük maliyetli elektrikli araç üretmek için güçlerini birleştirdi
Sena Tufan
1 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.