28 Ağustos Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

Turkcell Van için eğitim seferberliği başlattı

Marketing Türkiye
4 Şubat 2012
2 dk okuma

Turkcell, deprem yaralarını sarmaya çalışan Van’da kalıcı çözümler hedefleyen yeni projelerini, İstanbul’da gerçekleşen basın toplantısında kamuoyuyla paylaştı. İstanbul’da gerçekleştirilen toplantıya Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı himayesi ve Türk Eğitim Vakfı ortaklığında bölgede bir eğitim seferberliği başlatan Turkcell, projeler için 5 milyon TL bağışladı. Proje kapsamında, ilk olarak bir Öğretmen Kampüsü ve bir Öğrenci Yurdu inşa edilecek, maddi olanaklardan yoksun başarılı öğrenciler burslarla eğitim yolunda desteklenecek.   Van ve çevresinde deprem sonrasında yaşanan işsizlik sorununa da çözüm sunmak isteyen Turkcell, Van-Erciş’te 100 kişi kapasiteli MEB İletişim Merkezi açmak için çalışmalara başladı.

Toplantıda konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “Yaşanan depremlerden hemen sonra bölgedeki vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını bir nebze olsun karşılayabilmek için var gücümüzle çalıştık. Bu hizmetleri verirken zihnimizde daima ‘Başka neler yapabiliriz?’ sorusu vardı. Neticede ortaya, aklımızı, bilgimizi, deneyimimizi, yüreğimizi ve insanımıza duyduğumuz sevgiyi içine kattığımız  umut dolu  bir proje çıktı” diyerek, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de yaşayan insanların çok önemli bir erdemi var: Yardımseverlik. Bu sayede zor zamanlarda kenetlenebiliyor ve büyük güçlükleri aşabiliyoruz. ‘Neden daha fazla kurum ve kişiyi dahil etmeyelim, neden bu iyilik hareketi daha çok insana ulaşmasın’ diye düşündük ve Türk Eğitim Vakfı ile işbirliğine giderek “Türkiye Kumbarası”nı hayata geçirdik. Turkcell olarak, “Türkiye Kumbarası”na 5 milyon TL atıyor ve diyoruz ki: Milli Eğitim Bakanlığımızın da desteğiyle bir Öğretmen Kampüsü ve bir Öğrenci Yurdu yapacak, onlara sıcak bir yuva kuracağız. İhtiyaç sahibi öğrencilerimize burs vererek onları eğitim yolunda destekleyeceğiz.. Çağrımız tüm kişi ve kurumlara: Gelin bu kadarla sınırlı kalmasın, Van’da hayatı hep birlikte canlandıralım. “Türkiye Kumbarası”na atacağınız her bir kuruşla daha çok insanımıza ulaşalım ve Van’ı hep birlikte inşa edelim. Türkiye kumbarası dolacak, Van’a tekrar güneş doğacak” dedi.

Erciş’te Milli Eğitim Bakanlığı için bir çağrı merkezi açarak vatandaşlara istihdam imkanı da sunacaklarını belirten Ciliv, projede işbirliği içinde oldukları MEB ve TEV’e desteklerinden ötürü teşekkür etti. Süreyya Ciliv, Van için Türkiye Kumbarası’na merhum annesi Müjgan Ciliv ve merhum babası yüksek inşaat mühendisi Etem Ciliv adına 60 bin TL bağışladı. Bu bağış ile modüler projeye bir ev daha eklenecek.   

Protokolün imzalanmasından önce söz alan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise Van’ı bugün ayakta tutanın öğretmenler olduğuna dikkat çekerek, “En kısa sürede normal hayata dönülmesi için elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Soğuk havaya, zor koşullara rağmen orada kalan ve görevini canla başla yapan öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Bugüne dek pek çok hayırsever kişi ve kurum okul yaptırmak, burs vermek için harekete geçti ama Van için Türkiye Kumbarası, kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütlerini bir araya getiren ilk proje .Turkcell’e böyle bir projeyi başlattığı için teşekkür etmek gerek. Bu  katkınızı unutmayacağız.” dedi.  

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Van için Türkiye Kumbarası projesinin protokolüne imza attılar.

1 Orta sınıfın yeni lüksleri
Orta sınıfın yeni lüksleri
2 Sosyal medyada “fiyat için DM” dönemi bitiyor: 82 işletmeye 8,2 milyon TL ceza
Sosyal medyada “fiyat için DM” dönemi bitiyor: 82 işletmeye 8,2 milyon TL ceza
3 1 Eylül öncesi taşınma telaşı başladı: Şehre göre fatura yüzde 52 değişiyor
1 Eylül öncesi taşınma telaşı başladı: Şehre göre fatura yüzde 52 değişiyor
4 Z kuşağı yapay zekayı diğer nesillerden daha iyi tanıyor, onu “arkadaşı” olarak görüyor
Z kuşağı yapay zekayı diğer nesillerden daha iyi tanıyor, onu “arkadaşı” olarak görüyor
5 Evler spor salonuna dönüşüyor: Fitness ürünlerine talep yüzde 60 arttı
Evler spor salonuna dönüşüyor: Fitness ürünlerine talep yüzde 60 arttı
Güncel Haberler
İş dünyasında haftanın atamaları (22-28 Ağustos)
İş dünyasında haftanın atamaları (22-28 Ağustos)
DİMES’in esprili yarışması Murat 124 kazandırdı!
DİMES’in esprili yarışması Murat 124 kazandırdı!
TÜİK açıkladı: Ekonomiye güven ağustosta arttı!
TÜİK açıkladı: Ekonomiye güven ağustosta arttı!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

DeFacto’dan pırlanta alır mısınız?
Haberler
DeFacto’dan pırlanta alır mısınız?
Gülben Dikmen
1 hafta önce
Depremde yıkılan gençlik merkezinin yerine kurulan ALİKEV Mekan kapılarını açtı
Haberler
Depremde yıkılan gençlik merkezinin yerine kurulan ALİKEV Mekan kapılarını açtı
Sena Tufan
27 Temmuz 2026
Aynı hizmet, farklı fiyat: İstanbul'la Van arasındaki fiyat farkı yüzde 52
Haberler
Aynı hizmet, farklı fiyat: İstanbul’la Van arasındaki fiyat farkı yüzde 52
Gülben Dikmen
2 hafta önce
KFC, ABD’de 300’den fazla restoranını kapattı
Haberler
KFC, ABD’de 300’den fazla restoranını kapattı
Marketing Türkiye
1 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.