13 Ekim Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

Türk Telekom’dan cezaevindeki kadınlara mikro kredi

Marketing Türkiye
7 Ocak 2013
1 dk okuma

Türk Telekom, hükümlü kadınlara iş kurabilmeleri için başlangıç fonu sağlayacak. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı’nın önderliğinde yürütülen proje ile Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüs alanında bulunan Kadın Ceza İnfaz Kurumunda bulunan 50 kadın hükümlü fondan yararlanabilecek. İzmir merkeze 1.5 saat uzaklıkta, Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüs alanında bulunan Kadın Ceza İnfaz Kurumu Savcısı Turan Güzeloğlu’nun başlattığı proje, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı’nın liderliğinde yürütülecek. Vakfın, mikro kredilerin kullandırılmasından sorumlu olacağı projenin ortakları arasında İzmir Sanayici İşadamları Derneği, Gediz Üniversitesi, İzmir Valiliği ve Kadın Ceza İnfaz Kurumu yönetimi yer alıyor. İzmir Sanayici İşadamları Derneği, kadın hükümlülere mikro kredi verilmesi için fon yaratılmasından, Gediz Üniversitesi ise bu krediyi kullanmadan önce girişimcilik eğitimi verilmesinden sorumlu olacak. İzmir Valiliği bu fonu kullanıp olumlu sonuç alanlara ek kredi sağlanması konusunda destek verecek. Projeyi ise Kadın Ceza İnfaz Kurumu yönetimi üstlenecek. Türk Telekom CEO’su Tahsin Yılmaz, projenin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından da desteklendiğini vurgulayarak, “Saygıdeğer Bakanımız Binali Yıldırım ile bugün cezaevindeki kadın hükümlüleri ziyaret ettik. Proje herkesi çok heyecanlandırıyor. Bu çalışmanın sonunda insanların hayatında küçük dokunuşlarla büyük değişiklikler yapmalarına vesile olabilirsek ne mutlu bize” dedi. Kadın Ceza İnfaz Kurumu Savcısı Turan Güzeloğlu’nun yönetiminde başlatılan mikro kredi uygulamasında Türk Telekom’un katkısı ile 50 kadın hükümlüye fon sağlanacak. Türk Telekom’un da iş ortakları arasına girmesiyle projenin başlangıç kapasitesinin iki kat artacağını söyleyen Güzeloğlu, “Cezaevlerinde mikro kredi uygulaması ilk olarak başlatılacak. Bu uygulama ile amacımız kredi kullanan her hükümlümüzün başarılı olmasıdır” diye konuştu.

1 Yapay zekanın geleceğinde yerini Al: Sınırlı kontenjanlı AI LAB eğitimleri için hemen kayıt ol! Eğitimler 24 Ekim'de başlıyor!
Yapay zekanın geleceğinde yerini Al: Sınırlı kontenjanlı AI LAB eğitimleri için hemen kayıt ol! Eğitimler 24 Ekim’de başlıyor!
2 İddiaya göre Sabancı Holding, Carrefoursa ve Teknosa'yı satmayı düşünüyor!
İddiaya göre Sabancı Holding, Carrefoursa ve Teknosa’yı satmayı düşünüyor!
3 Sosyal medyanın etkileşimi en yüksek influencer’ları!
Sosyal medyanın etkileşimi en yüksek influencer’ları!
4 Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri 27. kez sahiplerini buldu
Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri 27. kez sahiplerini buldu
5 Google Türkiye’den öğrencilere “AI Pro” hediyesi: Gemini bir yıl boyunca ücretsiz olacak
Google Türkiye’den öğrencilere “AI Pro” hediyesi: Gemini bir yıl boyunca ücretsiz olacak
Güncel Haberler
Yapay zekanın geleceğinde yerini Al: Sınırlı kontenjanlı AI LAB eğitimleri için hemen kayıt ol! Eğitimler 24 Ekim'de başlıyor!
Yapay zekanın geleceğinde yerini Al: Sınırlı kontenjanlı AI LAB eğitimleri için hemen kayıt ol! Eğitimler 24 Ekim’de başlıyor!
MTV, 44 yılın ardından yayın hayatına veda ediyor
MTV, 44 yılın ardından yayın hayatına veda ediyor
İK departmanlarının dikkatine: Yapay zeka ile özgeçmiş elemesi, nitelikli adayları kaybettirebilir
İK departmanlarının dikkatine: Yapay zeka ile özgeçmiş elemesi, nitelikli adayları kaybettirebilir
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Disney'den Labubu'ya karşı küskün peluş ordusu: Urupocha-chan
Haberler
Disney’den Labubu’ya karşı küskün peluş ordusu: Urupocha-chan
Nafizcan Önder
12 Ağustos 2025
Citi’den 175 bin çalışana zorunlu yapay zeka prompt eğitimi
Haberler
Citi’den 175 bin çalışana zorunlu yapay zeka prompt eğitimi
Sena Tufan
7 gün önce
Ayhancan Güven, DTM’de tarih yazdı!
Haberler
Ayhancan Güven, DTM’de tarih yazdı!
Nafizcan Önder
1 hafta önce
Reklam Kurulu’ndan otomotiv ve temizlik sektörüne yönelik dikkat çeken kararlar
Haberler
Reklam Kurulu’ndan otomotiv ve temizlik sektörüne yönelik dikkat çeken kararlar
Sena Tufan
9 Eylül 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.