11 Haziran Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Türk erkekleri alışverişte Avrupa şampiyonu
Haberler

Türk erkekleri alışverişte Avrupa şampiyonu

Marketing Türkiye
24 Şubat 2015
2 dk okuma

MasterCard’ın Avrupa çapında alışveriş alışkanlıklarını araştıran anketin sonucuna göre, erkekler kendini şımartmak için kadınlardan daha çok harcama yapıyor. Kendisi için alışveriş yapan Türkler, Avrupa lideri. Her üç Türk’ten ikisi mutlu olmak için alışveriş yaptığını söylüyor.

MasterCard, Türkiye’nin de aralarında olduğu 17 Avrupa ülkesinde 15 bin kişiye alışveriş alışkanlıklarını sorarak, “Küçük Mutluluklar Endeksi”ni ortaya çıkardı. Geçen yıl katılımcıların yüzde 33’ü kendilerini şımartmak için alışveriş yaptığını söylerken, bu yıl oran yüzde 42’ye yükseldi. Anketin bilinenleri tersine çeviren sonucuna göre kadınlardan çok erkekler kendini şımartmak için alışverişte daha yüksek miktarda para harcıyor. Her beş erkekten biri 100 Euro’nun üzerinde harcama yaparken, her on kadından biri kendine bu kadar harcıyor. Araştırma, Avrupa’da erkeklerin, kendileri için alışveriş yaparken kadınların iki katını gözden çıkardığını gösteriyor.

Avrupa çapında ülkeler arasında kendini şımartmayı en çok seven millet ise Türkler. Her üç Türk’ten ikisi, kendini şımartmak üzere alışveriş yaptığında mutlu olduğunu itiraf ediyor. Avrupa çapında en yüksek oranla her iki Türk erkeğinden biri, kendini şımartacak alışverişlere ihtiyaç duyduğunu itiraf ediyor.

Avrupa’da en çok alışverişi Türk erkekleri yapıyor
Küçük Mutluluklar araştırmasına göre Türkiye’de her üç kişiden biri ayda en az bir kez mutlu olmak için alışveriş yapıyor. Erkeklerin kendini şımartma aralığı altı ayda bire kadar uzanırken kadınlar haftada birden fazla kere kendisi için alışveriş yaptığını itiraf ediyor.

Kadınlar daha sık alışveriş yapmasına karşın daha az harcıyor. Türkiye’de erkeklerse kendilerini şımartma konusunda daha bonkör. Türk erkelerinin yarısı kendilerini mutlu etmek için 60-300 lira arası harcama yapmaya ihtiyaç duyarken, kadınların yarısı 30-150 lira arası bir harcamayla yetinebiliyor. Anket sonuçlarına göre Türk erkekleri daha az alışverişe çıkmalarına karşın bir seferde daha çok para harcıyor.

Kadınların en büyük mutluluğu kıyafet alışverişi

Türk kadınlarının yüzde 70’i kendilerini şımartacakları zaman kıyafet ve ayakkabı aldıklarını söylüyor. Kadınların yarısı buna ek olarak kozmetik alışverişiyle mutlu olduğunu itiraf ediyor. Her beş kadından ikisi ise bir çikolatanın mutluluğa yettiğini söylüyor. Erkeklerde kendilerini şımartmak için en çok başvurdukları yöntemler dışarıda yemek yemek, sinema, konser ya da spor etkinliklerine katılmak olarak sıralanıyor. Türkiye’den araştırmaya katılan her dört kişiden biri, seyahat ya da tatile yapılan harcamaları en büyük mutluluk kaynağı olarak görüyor.

Türklerin yüzde 60’ı kutlanmaya değer iyi bir haber aldıklarında ya da kendilerini mutlu etmeye ihtiyaç duyduğunda kendisi için alışveriş yapıyor. Başkasına hediye alırken kendisi için de alışveriş yapanlar ise oran olarak en alt sırada yer alıyor. Her 10 Türk’ten biri böyle bir alışverişin ardından mutluluk yaşadığını ama sonrasında suçluluk duygusu hissettiğini itiraf ediyor. Türk erkekleri bu konuda da alışkanlıkların dışına çıkıyor. Kendini şımartmak için alışveriş yapanlar arasında kadınlar, erkeklerden iki kat daha fazla pişmanlık duyabiliyor.

1 Geri dönüşümde yeni dönem: Depozito sistemi 81 ilde 1 Temmuz’da başlıyor
Geri dönüşümde yeni dönem: Depozito sistemi 81 ilde 1 Temmuz’da başlıyor
2 Yapay zeka yatırımları için çalışan zamları askıya alındı
Yapay zeka yatırımları için çalışan zamları askıya alındı
3 Rahmi Koç hakkında soruşturma başlatıldı, Koç özür diledi… 
Rahmi Koç hakkında soruşturma başlatıldı, Koç özür diledi… 
4 L’Oréal Paris’ten “The Final Copy of Ilan Specht" filmi için özel gösterim
L’Oréal Paris’ten “The Final Copy of Ilan Specht” filmi için özel gösterim
5 Türkiye'deki kurumların yüzde 65'i siber saldırıya uğruyor
Türkiye’deki kurumların yüzde 65’i siber saldırıya uğruyor
Güncel Haberler
Canias ERP, Hyundai Motor Group’un çok ülkeli üretim genişlemesine güç katıyor
Canias ERP, Hyundai Motor Group’un çok ülkeli üretim genişlemesine güç katıyor
Gazetelerin manşeti kana bulandı: Güney Afrika’da regl yoksulluğuna dikkat çeken çarpıcı kampanya
Gazetelerin manşeti kana bulandı: Güney Afrika’da regl yoksulluğuna dikkat çeken çarpıcı kampanya
Labubu'dan sonra şimdi de Messi: Dünya Kupası'nın yeni fenomeni peluş figürler
Labubu’dan sonra şimdi de Messi: Dünya Kupası’nın yeni fenomeni peluş figürler
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Schengen’e 114 milyon euro: Türk vatandaşları 2025’te vize için servet ödedi
Haberler
Schengen’e 114 milyon euro: Türk vatandaşları 2025’te vize için servet ödedi
Sena Tufan
1 hafta önce
Yapay zeka insanları aptallaştırıyor mu?
Haberler
Yapay zeka insanları aptallaştırıyor mu?
Marketing Türkiye
27 Nisan 2026
Gazetelerin manşeti kana bulandı: Güney Afrika’da regl yoksulluğuna dikkat çeken çarpıcı kampanya
Haberler
Gazetelerin manşeti kana bulandı: Güney Afrika’da regl yoksulluğuna dikkat çeken çarpıcı kampanya
Sena Tufan
13 saat önce
Yapay zeka şirketleri "elmas" formuna dönüştürüyor
Haberler
Yapay zeka şirketleri “elmas” formuna dönüştürüyor
Marketing Türkiye
22 Nisan 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.