22 Şubat Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Tüm sosyal medya hesaplarını tek bir şifre ile kullanmak tehlikeye davetiye çıkarıyor!
Haberler

Tüm sosyal medya hesaplarını tek bir şifre ile kullanmak tehlikeye davetiye çıkarıyor!

Marketing Türkiye
6 Şubat 2016
2 dk okuma

 

Kaspersky Lab Türkiye’nin de aralarında olduğu ülkelerde kullanıcıların internet konusunda ne kadar bilgili olduklarını değerlendirmek için bir test yaptı. Sonuçlar birçok kişinin şifreleri konusunda hala yeterince dikkatli olmadıklarını gösterdi.

Katılımcıların yalnızca yüzde 38’i her hesabı için yeni bir parola oluştururken, yedi kişiden biri ( yüzde 14) bütün hesapları için tek bir parola kullanıyor. Bu kullanıcılar, bir veri sızıntısı durumunda birden fazla hesabı aynı anda tehlikeye atmış oluyor.

-Risk seviyesi, çok sayıda hesap için sadece birkaç parola kullanan kişiler (yüzde 36) ve aynı parolanın farklı varyasyonlarını kullanan kişiler (yüzde 12) için daha düşük sayılmaz.

-Başka bir Kaspersky Lab araştırmasına göre durumu daha da karmaşıklaştıran şey, 10 kişiden birinin uzunluğu en az sekiz karakterden daha kısa parolalar oluşturması ve kullanıcıların yüzde 12’sinin örneğin büyük harf, rakam, noktalama işaretleri ya da benzer başka hileler kullanarak tahmin edilmesi zor parolalar oluşturmuyor olmaları.

-Daha da kötüsü, araştırmaya göre aynı zamanda tüketiciler parolalarını erişilmesi kolay veya güvensiz yerlerde saklayarak güvenlik riskine davetiye çıkarmakta. Katılımcıların yarısından fazlası ( yüzde 57), parolalarının bir kağıt parçası üzerinde ya da telefonlarında yazılı olduğunu, bilgisayarlarında bir metin dosyası olarak sakladıklarını ya da tarayıcılarına kaydettiklerini söyledi.

Tarayıcıların kullanıcı adı ve parolayı kaydetmeyi önerdikleri durumlarda katılımcıların üçte biri ( yüzde 36) bunu kabul etmeye hazır olduğunu söylemiş ve böylece ilgili cihazı ele geçirme ihtimali bulunan siber suçlular ya da sahtekâr insanların elini güçlendirmiş oluyorlar.

Parolalara karşı takınılan bu dikkatsiz tutum, pek çok kullanıcının bilgisayarlarında sakladıkları herhangi bir gizli bilgi olmadığına ikna olmaları ile açıklanabilir. En azından katılımcıların  yüzde 27’si, parola ve oturum açma bilgilerinin siber suçluların favori hedefi olduğunun farkında olmadan, buna inanıyor.

Kaspersky Lab Kıdemli Güvenlik Araştırmacısı David Emm şu şekilde açıklıyor: “Ne yazık ki birçok kişi, İnternet tehditlerinin ölçeği hakkında çok iyi bir anlayışa sahip değil ve kişisel verilerinin çevrimiçi korunması konusunda yeterince ciddi olmamaları nedeniyle bu verileri kaybetme risklerini önemli ölçüde artırıyorlar. Her bir hesap için farklı ve güçlü bir parola oluşturmak, dijital kimliğinizi korumanın önemli bir temel unsurudur. Kırılması kolay olmayan ancak hatırlamakta zorlanmayacağınız parolalar oluşturmak için bir algoritma bulabilir ve bunu uygulayabilirsiniz. Ayrıca, parola oluşturma ve saklamayı kolaylaştıran özel programlar da bulunmaktadır.”

1 Zam tablosu netleşti: Kimin maaşı ne kadar arttı?
Zam tablosu netleşti: Kimin maaşı ne kadar arttı?
2 Ali Atay: Yetersiz insan olmak bana komik geliyor
Ali Atay: Yetersiz insan olmak bana komik geliyor
3 Kredi kartlarında yeni dönem başladı: Peki, neler değişti?
Kredi kartlarında yeni dönem başladı: Peki, neler değişti?
4 Yapay zekanın gözüne girme rehberi
Yapay zekanın gözüne girme rehberi
5 Birbirine en çok yakışan markalar
Birbirine en çok yakışan markalar
Güncel Haberler
Makro karamsarlık karşısında seçici iyimserlik
Makro karamsarlık karşısında seçici iyimserlik
Sevgililer Günü'nün tüketim haritası: Kadınlar planladı, erkekler son dakikaya bıraktı
Sevgililer Günü’nün tüketim haritası: Kadınlar planladı, erkekler son dakikaya bıraktı
Meyve sepetiyle "well-being" olur mu?
Meyve sepetiyle “well-being” olur mu?
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Sosyal medyanın etkileşimi en yüksek influencer’ları!
Haberler
Sosyal medyanın etkileşimi en yüksek influencer’ları!
Nafizcan Önder
15 Ocak 2026
Kérastase'ın global marka elçisi Demi Moore oldu
Haberler
Kérastase’ın global marka elçisi Demi Moore oldu
Sena Tufan
16 Ocak 2026
Ticaret Bakanlığı’ndan 45 günlük denetim bilançosu: 506 milyon TL ceza kesildi
Haberler
Ticaret Bakanlığı’ndan 45 günlük denetim bilançosu: 506 milyon TL ceza kesildi
Nafizcan Önder
3 gün önce
Meta’dan abonelik hamlesi: Instagram, Facebook ve WhatsApp için premium dönem
Sosyal Medya
Meta’dan abonelik hamlesi: Instagram, Facebook ve WhatsApp için premium dönem
Nafizcan Önder
4 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.