8 Şubat Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

TÜİK, 2012 verilerini açıkladı

Marketing Türkiye
20 Ocak 2014
2 dk okuma

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2012 yılı Radyo ve Televizyon Kurum İstatistiklerini yayımladı. TÜİK’in istatistiklerine göre, radyo ve televizyon kurumu sayısı 2012 yılında 1166 oldu. Bu yayın kurumlarının yüzde 86,5’i karasal ortamda yayın yapan, yüzde 13,5’i ise sadece uydu, kablolu veya internet üzerinden yayın yapan kurumlar olarak gerçekleşti. Karasal ortamda yayın yapan kurumların yüzde 79,6’sı radyo, yüzde 10,8’i televizyon, yüzde 9,6’sı radyo ve televizyon yayıncılığı yaptı. Yerel yayın kurumları, karasal ortamda yayın yapan kurumların yüzde 87,2’sini; karasal ortamda yayın yapan kurumların yüzde 8,2’sini bölgesel yayın yapan kurumlar, yüzde 4,6’sını ulusal yayın yapan kurumlar oluşturdu.

En çok istihdam ulusal yayınlarda 

Toplam istihdamın yüzde 59,4’ünü karasal ortamda ulusal yayın yapan kurumlar gerçekleştirirken, radyo ve televizyon kurumlarında 2012 yılında çalışanların yüzde 21,1’i yerel yayın yapan kurumlarda, yüzde 5,6’sı bölgesel yayın yapan kurumlarda çalıştı. Sadece uydu, kablolu veya internet üzerinden yayın yapan kurumların toplam istihdamdaki payı ise yüzde 13,9 oldu. Programcılık ve yayıncılık faaliyetlerinde, toplam istihdamın yüzde 84,8’i televizyon programcılığı ve yayın faaliyetlerinde yer aldı.

Toplam katma değerin yüzde 93,4’ünü karasal ortamda ulusal yayın yapan kurumlar oluştururken, radyo ve televizyon kurumlarında toplam katma değerin yüzde 1,7’sini karasal ortamda bölgesel yayın yapan kurumlar, yüzde 2,2’sini karasal ortamda yerel yayın yapan kurumlar gerçekleştirdi. Katma değerin yüzde 2,7’si ise sadece uydu, kablolu veya internet üzerinden yayın yapan kurumlar tarafından hayata geçirildi. Programcılık ve yayıncılık faaliyetlerinde, toplam katma değerin yüzde 97,2’si televizyon programcılığı ve yayın faaliyetlerinde oluşturuldu.

9 milyon saat yayın yapıldı

Karasal ortamda yayın yapan kurumların 2012 yılı yayın süresi 9 milyon 391 bin 352 saat oldu. Toplam yayın saatinin yüzde 72,4’ünü radyo yayıncılığı, yüzde 18,2’sini radyo ve televizyon yayıncılığı, yüzde 9,4’ünü televizyon yayıncılığı oluşturdu. Toplam yayın süresinin yüzde 97,1’inde yerli yapım programlar yayınlandı. Yerli yapım programların toplam yayınlanma süresinin yüzde 72,7’si radyoda, yüzde 9,2’si televizyonda; yabancı yapım programlarda ise yüzde 63,9’u radyoda, yüzde 14,8’i televizyonda gerçekleşti. Müzik yayınları toplam yayın saatinin yüzde 60,5’ini oluştururken, müzik yayınlarının yüzde 82,9’u radyoda yapıldı. Yayın saatlerine göre ikinci sırada yüzde 8,9 ile reklamlar, üçüncü sırada ise yüzde 6,9 ile haberler yer aldı.

1 Yılın İnovatif Ürünleri'nde başvuru tarihi 6 Şubat'a uzatıldı!
Yılın İnovatif Ürünleri’nde başvuru tarihi 6 Şubat’a uzatıldı!
2 "Yılın İtibarlıları" ödüllerine kavuştu
“Yılın İtibarlıları” ödüllerine kavuştu
3 Z kuşağı ebeveynlerinden daha az zeki olan ilk nesil!
Z kuşağı ebeveynlerinden daha az zeki olan ilk nesil!
4 Türkiye’de çalışanlar ince bir buz üstünde: Genel esenlik skoru 100 üzerinden 54,8!
Türkiye’de çalışanlar ince bir buz üstünde: Genel esenlik skoru 100 üzerinden 54,8!
5 Kredi kartı ve konut kredilerinde "kullanıma göre limit" dönemi başlıyor
Kredi kartı ve konut kredilerinde “kullanıma göre limit” dönemi başlıyor
Güncel Haberler
2026'da iş dünyasını şekillendirecek 10 jeopolitik gelişme!
2026’da iş dünyasını şekillendirecek 10 jeopolitik gelişme!
Şirketlerde yeni salgın: "Sessiz kopuş"
Şirketlerde yeni salgın: “Sessiz kopuş”
Ocak ayında en çok konuşulan oyuncular...
Ocak ayında en çok konuşulan oyuncular…
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Chanel, New York metrosunu podyuma çevirdi
Haberler
Chanel, New York metrosunu podyuma çevirdi
Sena Tufan
8 Aralık 2025
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (9-15 Ocak)
Haberler
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (9-15 Ocak)
Sena Tufan
3 hafta önce
AI devrimi tüm sektörleri sardı: The TECH Summit'te geleceğin iş modelleri konuşuldu
Haberler
AI devrimi tüm sektörleri sardı: The TECH Summit’te geleceğin iş modelleri konuşuldu
Sena Tufan
5 Aralık 2025
İş Bankası’ndan yeni bir bankacılık deneyimi: İş Black
Haberler
İş Bankası’ndan yeni bir bankacılık deneyimi: İş Black
Advertorial
2 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.