28 Mayıs Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

TTNET, ITU-D’ye üye oldu

Marketing Türkiye
16 Eylül 2013
1 dk okuma

TTNET, bu çalışmalarını uluslararası platforma taşımak üzere Birleşmiş Milletler kuruluşu olan Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’nin (ITU) Kalkınma Birimi ITU-D’ye üye oldu. Dünya genelinde telekomünikasyon sektörünün kalkınma odaklı çalışmalarını bir çatı altında toplayan ve daha etkili sonuçlar almak üzere ortak hedeflere odaklanan ITU-D’ye üyeliği ile TTNET, kalkınma odaklı sosyal sorumluluk projelerine yepyeni bir perspektif kazandıracak.

Farklı konu başlıkları altında çalışmalar yürüten ITU-D, özellikle dijital teknolojilerin avantajlarından yeterince yararlanamayan birey ve toplulukları “dijital kapsama” alanına dâhil etmek üzere yaptığı çalışmalarla takdir topluyor. Bu çalışmalar ile yerel topluluklar, engelliler, kadınlar, gençler ve çocukları dijital erişimin avantajlarıyla buluşturmak üzere çaba harcayan ITU-D, bilgi ve iletişim teknolojileri ile telekomünikasyon sektörü içerisinde işbirliği olanakları yaratıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Tayfun Acarer, “Türkiye’nin Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’nin yönetim organı olan ITU Konseyi’nin aktif bir üyesi olduğunu“ vurgulayarak, “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu olarak sektörümüzde faaliyet gösteren şirketlerin uluslararası kuruluşlarda etkin bir şekilde yer almalarını önemsiyor ve destekliyoruz. TTNET’in Birleşmiş Milletlerin önemli bir uzman kuruluşu olan ITU nun, Kalkınma Sektörüne üye olarak katılması çok önemli bir adım. TTNET ve diğer ITU-D üyeleri arasında başlayacak olan karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımının dünya telekomünikasyon, bilgi ve iletişim teknolojileri açısından önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum.” dedi.

ITU-D üyeliğini değerlendiren TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya da, “Türkiye’nin lider internet şirketi olarak, internetin sunduğu imkânlardan herkesin yararlanabilmesini sağlamak ve bilgiye erişimi sürdürülebilir hale getirebilmek üzere çalışmalar yürütüyoruz. Bu faaliyetlerimizi Uluslararası Telekomünikasyon Birliği gibi saygın bir kuruluş işbirliği içinde yürütmemiz, hem çalışmalarımızı uluslararası platforma taşımak hem de uluslararası deneyimi Türkiye’ye aktararak sektörümüzün kalkınmaya desteğini artırmak açısından büyük önem taşıyor” dedi.

1 Turizmde deneyimin yeni dinamikleri Brandverse Horizons’ta konuşuldu
Turizmde deneyimin yeni dinamikleri Brandverse Horizons’ta konuşuldu
2 İstanbul Bilgi Üniversitesi kapatıldı...
İstanbul Bilgi Üniversitesi kapatıldı…
3 ASELSAN ve Türk Telekom yerli akıllı telefonlar üretecek!
ASELSAN ve Türk Telekom yerli akıllı telefonlar üretecek!
4 Türkiye’nin en çok ve en az uyuyan şehirleri hangileri?
Türkiye’nin en çok ve en az uyuyan şehirleri hangileri?
5 Yapay zeka devlerinde gelir yarışı kızıştı: OpenAI önde, Anthropic hız kesmiyor
Yapay zeka devlerinde gelir yarışı kızıştı: OpenAI önde, Anthropic hız kesmiyor
Güncel Haberler
Araştırma: Yapay zeka insanın yerini almıyor, kapasitesini genişletiyor
Araştırma: Yapay zeka insanın yerini almıyor, kapasitesini genişletiyor
Yılın inovatif ürünleri...
Yılın inovatif ürünleri…
Yılın teknoloji trendleri
Yılın teknoloji trendleri
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Okul saldırılarının ardından reklamverenler ekrandaki şiddete karşı ses yükseltiyor: Şiddet varsa reklam yok!
Haberler
Okul saldırılarının ardından reklamverenler ekrandaki şiddete karşı ses yükseltiyor: Şiddet varsa reklam yok!
Nafizcan Önder
17 Nisan 2026
Motorola, Hepsiburada ile Türkiye'ye geri döndü
Haberler
Motorola, Hepsiburada ile Türkiye’ye geri döndü
Marketing Türkiye
1 Nisan 2026
Doğum oranları düştü, bebek giyim ihracatı eridi
Haberler
Doğum oranları düştü, bebek giyim ihracatı eridi
Marketing Türkiye
8 Nisan 2026
Ekonomiye pati değdi: Pet ürünleri pazarı büyüyor...
Haberler
Ekonomiye pati değdi: Pet ürünleri pazarı büyüyor…
Sena Tufan
4 Mart 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.