31 Mart Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
TESFED ve InGame Group’tan espor için önemli iş birliği
Haberler

TESFED ve InGame Group’tan espor için önemli iş birliği

Marketing Türkiye
18 Aralık 2018
2 dk okuma

TESFED ve InGame Group Türkiye’de esporun gelişmesi amacıyla önemli bir iş birliğine imza attı. TESFED’in ilk iş birliği olan protokolün imza töreni 18 Aralık Salı günü Feriye’de gerçekleştirildi.

Türkiye’de esporun gelişmesi amacıyla yeni bir iş birliğine imza atan TESFED ve InGame Group sektöre yeni standartlar getiriyor. 18 Aralık Salı günü Feriye’de imzalanan protokol, esporcu lisansından eğitime, espor turnuvalarından okullarda kodlama atölyelerine, dair pek çok yeniliği barındırıyor.

Tüm oyuncular TESFED espor lisansı alacak
Dört ana başlıktan oluşan iş birliği protokolü kapsamında, InGame Group bünyesinde yer alan Türk mühendis ve tasarımcılar tarafından yaratılan yüzde yüz ilk ve tek yerli MMOFPS oyunu Zula’nın 2019 Ocak ayında gerçekleşecek Zula Türkiye Kupası artık “TESFED Zula Türkiye Kupası” ismiyle oynanacak. TESFED Zula Türkiye Kupası’nda yarışacak tüm oyuncular TESFED espor lisansı alacak. Önümüzdeki 6 aylık süreçte Zula Süper Lig takımlarının hepsi TESFED’in belirlediği kriterler doğrultusunda kulüp ve sporcu olarak lisans alacaklar. 2019 Mart ayında TESFED ile birlikte Liseler Arası Zula Turnuvası düzenlenecek. Hem online (çevrim içi) hem de offline (çevrim dışı) süreçlerden oluşacak bu kupanın offline süreçleri Türkiye’nin ilk ve tek espor merkezi olan Nonstop Zula Espor Merkezi’nde gerçekleşecek. Kazanan lise takımının eğitim gördüğü okulda kodlama içerikli laboratuvar kurulacak, finalistlere kodlama eğitimi ve notebook hediye edilecek ayrıca tüm katılımcılara da kodlama eğitimi indirimli olarak verilecek.

“Zula ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği çok değerli”
İş birliği protokolü imza töreninde konuşan TESFED Başkanı Alper Afşin Özdemir, “Son 18 yıldır dünyanın gündeminde olan espor özellikle son dört yılda büyük bir ivme kazandı. Türkiye’de de espora büyük bir ilgi olduğunu görüyoruz. Türkiye’nin esporda öncü olması için, dünya çapında büyük bir başarı kazanmış olan yüzde yüz yerli oyun Zula ile yaptıkları iş birliğinin çok değerli” olduğunu söyledi.

“Gerçekleştirdiğimiz bu protokol gençler için bir fırsat”
InGame Group kurucu ortaklarından Genco Alp, “Türkiye’de hem genç nüfusu hem de profesyonel takım ve oyuncularıyla espor ekosistemi giderek büyümeye devam ediyor. 2020 yılında tüm dünyada medya hakları, reklam, sponsorluk gibi espor gelirlerinin toplamının 1.5 milyar doları bulacağı öngörülüyor. Türkiye’de pazarın büyüklüğü, espora ve esporculara yapılan yatırımlarla daha da büyüyecek. Biz Türkiye’nin espora en fazla yatırım yapan şirketi olarak esporcuların gelişimi için belirlenecek ve hayatının tamamını kapsayacak stratejileri çok önemsiyoruz. Yüzde yüz yerli bir oyun olan Zula’nın TESFED ile gerçekleştirdiği bu protokol esporla ilgilenen gençler için büyük bir fırsat. Ülkemizi global arenada temsil edecek profesyonel Türk e-sporcuları yetiştirmek en büyük sorumluluğumuz ve hedefimiz. Bu doğrultuda TESFED ile yapılan bu değerli işbirliği gençlerimize yepyeni kapılar açarken ülkemizi de e-spor alanında üst sıralara taşıyacak” diyerek sözlerini tamamladı.

1 10. yılında Brandverse 2026 jürisini gururla sunarız
10. yılında Brandverse 2026 jürisini gururla sunarız
2 Dijital ödemeler yükselişte: Ödeme görünmezleşirken rekabet keskinleşiyor
Dijital ödemeler yükselişte: Ödeme görünmezleşirken rekabet keskinleşiyor
3 Basketbol efsanesi Shaquille O’Neal, Turkcell’in 5G kampanyasının yüzü oldu
Basketbol efsanesi Shaquille O’Neal, Turkcell’in 5G kampanyasının yüzü oldu
4 "Akbank, son 5 yılda teknolojiye 1 milyar doların üzerinde yatırım yaptı!"
“Akbank, son 5 yılda teknolojiye 1 milyar doların üzerinde yatırım yaptı!”
5 ByteDance’in yeni yapay zeka video üretim modeli CapCut’a entegre edildi
ByteDance’in yeni yapay zeka video üretim modeli CapCut’a entegre edildi
Güncel Haberler
12 ton KitKat çalındı, markalar fırsatı kaçırmadı!
12 ton KitKat çalındı, markalar fırsatı kaçırmadı!
“Rüya Takımı”nın ilk 11'i Arda Güler ile bir arada
“Rüya Takımı”nın ilk 11’i Arda Güler ile bir arada
Instagram’da ücretli dönem: Meta, premium aboneliği test ediyor
Instagram’da ücretli dönem: Meta, premium aboneliği test ediyor
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

İş dünyasında haftanın atamaları (10-16 Ocak)
Haberler
İş dünyasında haftanın atamaları (10-16 Ocak)
Nafizcan Önder
16 Ocak 2026
Ölümden sonra da çevrim içi olmak: Meta’dan dijital ölümsüzlük patenti
Haberler
Ölümden sonra da çevrim içi olmak: Meta’dan dijital ölümsüzlük patenti
Nafizcan Önder
13 Şubat 2026
Marketing Türkiye C Level Club, EuroLeague heyecanını iş dünyasıyla buluşturdu
Haberler
Marketing Türkiye C Level Club, EuroLeague heyecanını iş dünyasıyla buluşturdu
İrem Alimoğlu
7 Ocak 2026
ChatGPT'de reklam dönemi başlıyor!
Haberler
ChatGPT’de reklam dönemi başlıyor!
Nafizcan Önder
19 Ocak 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.