19 Temmuz Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
TDGD iklim krizi mücadelesinde BM'nin resmi ortağı oldu!
Haberler

TDGD iklim krizi mücadelesinde BM’nin resmi ortağı oldu!

Nafizcan Önder
3 Ocak 2022
2 dk okuma

Turizm ve Destinasyon Geliştirme Derneği-TDGD, Turizmde İklim Eylemine İlişkin Glasgow Bildirgesinin imzacısı oldu. Bu bildirgeye Türkiye’den imza veren tek sivil toplum kuruluşu olan TDGD, bu kapsamda Birleşmiş Milletler, Dünya Turizm Örgütü, One Planet Network, Future of Tourism Coalition ve Travel Foundation kurumlarıyla resmi ortak, işbirlikçi, lansman ve imza ortağı olarak kabul edildi.

Tüm dünya gibi turizm sektörü de eşi benzeri görülmemiş bir iklim kriziyle karşı karşıya. Bu krizle baş edebilmenin yolu ise iklim eylemini hızlandırmaktan ve tüm turizm sektörünü koordineli bir planın arkasında birleştirerek iklim değişikliğiyle mücadele etmekten geçiyor. Turizm ve Destinasyon Geliştirme Derneği-TDGD bu kapsamda, Turizmde İklim Eylemine İlişkin Glasgow Bildirgesinin imzacısı oldu.

Birleşik Krallık’ın Glasgow kentinde 31 Ekim-12 Kasım 2021 tarihlerinde düzenlenen 26. Taraflararası İklim Konferansı-COP26’da 197 ülke delegelesi iklim kriziyle mücadele için ortak metinlere imza attı. Bunun sonucunda “Glasgow Bildirgesi On Yıllık Turizm İklim Eylem Planı” oluşturuldu. Fosil yakıtlara bağımlılığın azaltılması, turizmde sürdürülebilirlik uygulamaları, destinasyonların korunması, geliştirilmesi ve kirliliğinin azaltılması başlıkları üzerinde duruldu.

Sonrasında Birleşmiş Milletler (UN) ve Dünya Turizm Örgütü (UNWTO), tüm dünyadaki hükümetleri ve sivil toplum örgütlerini Turizmde İklim Eylemine İlişkin Glasgow Bildirgesini imzalamaya ve işbirlikçi olmaya davet etti. İklim değişikliği ve destinasyonlarda temiz enerji kullanımı konularına özel önem veren Turizm ve Destinasyon Geliştirme Derneği-TDGD, bu davete olumlu yanıt verdi. Bu şekilde TDGD; Birleşmiş Milletler, Dünya Turizm Örgütü, One Planet Network, Future of Tourism Coalition ve Travel Foundation kurumlarıyla resmi ortak, işbirlikçi, lansman ve imza ortağı olarak kabul edildi.

Türkiye’den Turizmde İklim Eylemine İlişkin Glasgow Bildirgesine kabul edilen tek sivil toplum kuruluşu olan TDGD, belirtilen kurumlar ile iş birliği kapsamında gelecekte toplantılara katılacak, projelere dahil edilecek ve farkındalık yaratacak iş birliklerinde yer alacak.

TDGD, “Net Sıfır”a ulaşmak için çaba harcayacak  

Turizmde İklim Eylemine İlişkin Glasgow Bildirgesi, sektörü küresel taahhütlerle uyumlu hale getirmek, küresel olarak işletmelerin ve destinasyonların karşı karşıya olduğu birçok zorluğa çözüm üretmek, seyahat ve turizmi iklim eylemi için ortak bir yolda birleştirmek için hareket ediyor. Glasgow Bildirgesi, turizmdeki emisyonları önümüzdeki on yılda en az yüzde 50 azaltma ve 2050’den önce mümkün olan en kısa sürede “Net Sıfır”a ulaşma taahhütlerini güvence altına alarak turizmde iklim eyleminin hızlandırılmasını teşvik ediyor.

TDGD, Glasgow Bildirgesinin imzacısı olarak 2100 yılına kadar 1,5°C’yi aşmayacak bir artışın tutarlı kalmasını sağlamak için eylemlerini en son bilimsel önerilerle uyumlu hale getirmek için çalışacak.

TDGD bu iş birliği ile ayrıca, iklim eylem planlarını 12 ay içinde teslim etmeyi veya güncellemeyi, bildirgenin beş yolu (Tedbir Almak, Karbonu Azaltmak, Yenilenmek, İş Birliği Yapmak, Finansman Ortaklığı) ile uyumlu hale getirmeyi, yıllık olarak kamuya rapor vermeyi ve iş birliği ruhu içinde çalışmayı kabul etti. TDGD, başta Uluslararası Sivil Toplum Örgütleri İklim Zirvesi olmak üzere iklim değişikliğine ilişkin çeşitli projeler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Eko-anksiyete: İklim krizi yüzünden akıl sağlığımızdan olduk

iklim krizi TDGD Turizm
1 Ayın en çok konuşulan oyuncuları: Sosyal medya ile geleneksel medyanın tercihi farklı...
Ayın en çok konuşulan oyuncuları: Sosyal medya ile geleneksel medyanın tercihi farklı…
2 Seyahat için yapay zeka kullananların yüzde 82'si veri güvenliğinden endişeli 
Seyahat için yapay zeka kullananların yüzde 82’si veri güvenliğinden endişeli 
3 Türkiye'de yapay zeka abiye ve davet giyim için hangi markaları öneriyor?
Türkiye’de yapay zeka abiye ve davet giyim için hangi markaları öneriyor?
4 Tüketici, vitrinden önce yapay zekaya bakıyor
Tüketici, vitrinden önce yapay zekaya bakıyor
5 Volkswagen çim biçme makinelerini emekliye ayırdı, koyunları işe aldı!
Volkswagen çim biçme makinelerini emekliye ayırdı, koyunları işe aldı!
Güncel Haberler
Yılın ilk yarısı için e-ticaret karnesi açıklandı!
Yılın ilk yarısı için e-ticaret karnesi açıklandı!
Kariyerde adres etkisi: Aynı yetkinlik, farklı fırsat
Kariyerde adres etkisi: Aynı yetkinlik, farklı fırsat
Haziran'da otomobilde zam şampiyonu elektrikliler oldu!
Haziran’da otomobilde zam şampiyonu elektrikliler oldu!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Schengen’e 114 milyon euro: Türk vatandaşları 2025’te vize için servet ödedi
Haberler
Schengen’e 114 milyon euro: Türk vatandaşları 2025’te vize için servet ödedi
Sena Tufan
2 Haziran 2026
Turizmde "altın yıl" geride kaldı, ufukta ise "kriz yılı" var...
Haberler
Turizmde “altın yıl” geride kaldı, ufukta ise “kriz yılı” var…
Gülben Dikmen
7 Haziran 2026
Beyaz ette fahiş fiyat denetimi: Marketlere 10,1 milyon lira ceza verildi
Haberler
Beyaz ette fahiş fiyat denetimi: Marketlere 10,1 milyon lira ceza verildi
Gülben Dikmen
16 Haziran 2026
TMSF ihalesi sonuçlandı: Assan Group'un yeni sahibi ROKETSAN oldu
Haberler
TMSF ihalesi sonuçlandı: Assan Group’un yeni sahibi ROKETSAN oldu
Marketing Türkiye
1 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.