10 Şubat Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Tavuk Dünyası lezzetlerine uluslararası ödül
Haberler

Tavuk Dünyası lezzetlerine uluslararası ödül

Marketing Türkiye
14 Temmuz 2016
2 dk okuma

Tavuk Dünyası menüsünde yer alan “Kekiklim” ve “Şefin Tavası” ürünleri, Uluslararası Lezzet ve Kalite Enstitüsü (The International Taste & Quality Institute – iTQi) tarafından Üstün Lezzet Ödülü aldı. Yüzde 90’ın üzerinde oy alarak, sıra dışı kabul edilen iki ürün de 3 yıldız almaya hak kazandı.

Tavuk Dünyası menüsünün iki yıldızı “Kekiklim” ve “Şefin Tavası”, Belçika’nın Brüksel kentinde Uluslararası Lezzet ve Kalite Enstitüsü (The International Taste & Quality Institute – iTQi) düzenlenen uluslararası tadım oturumunda, dünyanın en nitelikli jüri üyeleri tarafından test edilerek, sıra dışı değerlendirmesi ve yüzde 90’ın üzerinde oy ile “Üstün Lezzet Ödülü” aldı.

Dünyanın dört bir yanından gelen tüketici yiyecek ve içeceklerini test etme ve üstün lezzetli olanları tanıtma üzerine faaliyet gösteren iTQi’nin jüri üyeleri arasında Türkiye Aşçılar Derneği de bulunuyor. Avrupa’nın en prestijli 15 Aşçılık ve İçecek Dernekleri’nin yer aldığı uluslararası tadım oturumuna uluslararası tanınan 120 tadım uzmanı katıldı.

Tavuk Dünyası’nın “Kekiklim” ve “Şefin Tavası” ürünleri ile katıldığı ve sadece tek bir lokmanın tadıldığı Uluslararası Lezzet ve Kalite Enstitüsü tadım oturumunda 1783 ürün test edilirken, 5 kategoride verilen puanların toplam ortalaması alınıyor. İlk izlenim, görünüm, koku, doku ve lezzet başlıklarında değerlendirilen ürünlerden “Şefin Tavası” toplamda yüzde 92,4, “Kekiklim” ise toplamda yüzde 92,7 puan alarak “3 Altın Yıldız’lı Üstün Lezzet Ödülü”ne layık görüldü.

Toplam puanı yüzde 90 ve üzerinde olan ürünler “Sıradışı” kategorisinde değerlendirilip 3 yıldız almaya hak kazanabiliyor. Bu yıl tüm dünyadan uluslararası tadım oturumuna katılan 1783 ürünün sadece yüzde 19’u 3 yıldız almaya hak kazanırken, katılan ürünlerin 474’ü hiçbir ödül kazanamadı. Yapılan tadım oturumu sonucunda Tavuk Dünyası’nın “Kekiklim” ve “Şefin Tavası” ürünleri gibi yüzde 90’ın üzerinde puan alan ürünler Sıradışı” kategorisinde değerlendirilerek 3 yıldız alırken, “Dikkat Çekici” kategorisinde değerlendirilen ürünler 2 yıldız, “İyi Lezzet” kategorisine giren ürünler ise sadece 1 yıldız alabiliyor. Gerekli kriterleri sağlayamayan ürünlere ise ödül verilmiyor.

Türkiye’den yoğurttan meyve suyuna, dondurmadan yumurtaya kadar pek çok farklı kategoride 70 ürünün katıldığı Üstün Lezzet Ödülü tadımı sonucunda Tavuk Dünyası’nın iki yıldız ürünü “Kekiklim” ve “Şefin Tavası”nın da yer aldığı sadece 12 ürün 3 yıldız almaya hak kazandı.

Türkiye’den katılarak 3 yıldız alan 12 ürün arasında fabrikasyon olmayan ve elle anında hazırlanan ürünler sadece Tavuk Dünyası’nın lezzetleri “Kekiklim” ve “Şefin Tavası”.

 

1 Yılın İnovatif Ürünleri'nde başvuru tarihi 6 Şubat'a uzatıldı!
Yılın İnovatif Ürünleri’nde başvuru tarihi 6 Şubat’a uzatıldı!
2 "Yılın İtibarlıları" ödüllerine kavuştu
“Yılın İtibarlıları” ödüllerine kavuştu
3 Z kuşağı ebeveynlerinden daha az zeki olan ilk nesil!
Z kuşağı ebeveynlerinden daha az zeki olan ilk nesil!
4 YouTube'da yeni yıla en iyi başlangıç yapan gazeteciler belli oldu
YouTube’da yeni yıla en iyi başlangıç yapan gazeteciler belli oldu
5 UGG'dan viral "Tazz" terliklerine Sevgililer Günü dokunuşu
UGG’dan viral “Tazz” terliklerine Sevgililer Günü dokunuşu
Güncel Haberler
LC Waikiki bebek ürünlerini yılda 3 milyon kez test ediyor!
LC Waikiki bebek ürünlerini yılda 3 milyon kez test ediyor!
Omnicom Group kararını verdi: Golin ve Ketchum tek çatı altında birleşecek!
Omnicom Group kararını verdi: Golin ve Ketchum tek çatı altında birleşecek!
ChatGPT'de reklamlı dönem başladı
ChatGPT’de reklamlı dönem başladı
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Kérastase'ın global marka elçisi Demi Moore oldu
Haberler
Kérastase’ın global marka elçisi Demi Moore oldu
Sena Tufan
4 hafta önce
Küresel iflaslarda artış beklentisi: Büyük ölçekli şirketler de kaçamıyor!
Haberler
Küresel iflaslarda artış beklentisi: Büyük ölçekli şirketler de kaçamıyor!
Gülben Dikmen
20 saat önce
SpaceX etkisiyle tarihi sıçrama: Elon Musk'ın serveti 600 milyar doları geçti
Haberler
SpaceX etkisiyle tarihi sıçrama: Elon Musk’ın serveti 600 milyar doları geçti
Nafizcan Önder
16 Aralık 2025
Meta reklam modelinde geri adım: AB baskısı sonuç verdi
Haberler
Meta reklam modelinde geri adım: AB baskısı sonuç verdi
Sena Tufan
9 Aralık 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.