Tartışmaya son! Dijitalde Milliyet hakimiyeti…
Marketing Türkiye’nin Diplomacy.Live’la işbirliğiyle gerçekleştirdiği ve tamamı Haziran sayısında yer alan “Medya Dijital Varlık Reytingleri” araştırmasına göre Gazetelerin Dijital Varlık Reytingi sıralamasında Milliyet rakiplerini geride bırakarak zirvedeki yerini aldı. İkinci sırada ise Yeni Şafak var. HABERTÜRK üçüncü sırada kendine yer buldu.
İnternet sitesinde Yeni Şafak bir adım önde
Gazetelerle birlikte internet siteleri de haber sitesi gibi çalışıyor. Bu da tam bir dijital varlık rekabetine dönüşüyor. Dijital varlık olarak internet sitesini en iyi kullanan gazete, Yeni Şafak. Fotomaç ve Hürriyet Daily News ikinci, Hürriyet üçüncü, Fanatik ve Sabah Gazetesi beşinci oldu.
Twıtter’da ilk sıra 9 gazetenin…
Twitter, gazeteler arasında en iyi kullanılan dijital varlık olarak dikkat çekiyor. Öyle ki, ilk sırayı dokuz gazete birlikte paylaşıyor: Akşam, Birgün, Fotomaç, Habertürk, Sözcü, Star, Takvim, Yeni Asya ve Yeni Şafak.
Facebook’ta rekabet yoğun
Gazetelerin en yoğun kullandığı dijital varlıklardan biri de Facebook. Bu mecrayı dijital varlık olarak en iyi kullanan gazeteden Cumhuriyet, Habertürk ve Hürriyet ilk sırayı paylaşıyor. Milliyet, Sözcü ve Vahdet gazeteleri ise onları takip ediyor.
ARAŞTIRMANIN METODOLOJİSİ
Dijital Varlıklar, internet sitesi, sosyal ağ varlıkları ve mobil uygulamalardan oluşuyor. Dijital varlık envanteri oluşturulurken resmi kaynak olduğu için internet sitelerindeki varlık portföyleri temel alınıyor. Toplanan dijital varlık envanteri dijital varlık sahipliği, kişiselleştirme, güncellik, etkileşim, etki ve inovasyon kategorilerinde, her bir araştırmada farklı olmak üzere, yaklaşık 150 kriter ışığında değerlendiriliyor. Kriterlerin değerlendirilmesinin ardından oluşan puanın global reyting harf skalasında karşılığı da kullanılıyor. Araştırma kapsamındaki kişi ve kurumların her bir dijital varlığı hazırlanan detaylı envanter atlası yoluyla kamuoyuyla paylaşılıyor.
2016 Ocak-Mayıs tarihleri arasında yapılan “Medya Dijital Varlık Reytingleri” araştırması kapsamında televizyon bölümü için 23 alanda 146 kategoride, radyolar için 25 alanda 138 kategoride, gazeteler için 30 alanda 143 kategoride, haber siteleri için 17 alanda 118 kategoride değerlendirme yapıldı.
“Medya Dijital Varlık Reytingleri” araştırmasının tüm ayrıntıları Marketing Türkiye Haziran sayısında…
“Dijitalde En Etkili Benim” Tartışmasına Son! “Medya Dijital Varlık Reytingleri” Tüm Ezberleri Bozacak!