10 Ağustos Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Spotify müziğin 2015 yıldızlarını açıkladı
Haberler

Spotify müziğin 2015 yıldızlarını açıkladı

Marketing Türkiye
1 Aralık 2015
2 dk okuma

Spotify müziğin 2015 yıldızlarını açıkladı. Spotify 2015 Müzik Yılı değerlendirme sonuçlarına göre 75 milyon kullanıcı, Spotify’da 20 milyar saatin üzerinde müzik dinledi. Dünyada en çok dinlenen sanatçı Drake, Türkiye’de ise David Guetta oldu. Türkiye’de en çok dinlenen yerli sanatçılar ise Teoman, Sezen Aksu, Sıla, Gülşen, Duman, Demet Akalın, Ahmet Kaya ve Mabel Matiz oldu. 

Türkiye’de ilk 5’te Türk sanatçı Teoman yer alıyor

Spotify’ın Türkiye’de en çok dinlenen sanatçılar listesinde ilk beşte bu yıl yer alan Türk isim Teoman oldu. En çok dinlenen 5 sanatçı sırasıyla David Guetta, Maroon 5, Rihanna, Calvin Harris ve Teoman oldu. En çok dinlenen Türk sanatçılar; Sezen Aksu, Sıla, Gülşen, Duman, Demet Akalın, Ahmet Kaya ve Mabel Matiz oldu. 

Türkiye’de 2015’te en çok dinlenen şarkı, Hozier’in “Take Me To Church” adlı parçası oldu. En çok dinlenen Türkçe şarkılar arasında ise Gülşen’in “Bangır Bangır”, Mabel Matiz’in “Gel”, Ayşe Hatun Önal’ın “Güm Güm”, Buray’ın “İstersen” ve Gülben Ergen’in “Aşkla Aynı Değil” şarkıları öne çıkıyor. 
Türkiye’de en çok dinlenen ilk 5 albüm listesinde Gülşen’in “Bangır Bangır” albümü, “The Weeknd’in Beauty Behind The Madness” albümünden sonra 2. sırada yer aldı. Flo Rida’nın “MY HOUSE” albümü 3, Major Lazer’ın “Peace is the Mission” albümü 4. olurken, Demet Akalın’ın “Pırlanta” albümü de 5. sıraya yerleşti. 2015’te Türkiye’de Spotify üzerinden sosyal medyaya yapılan paylaşımlarda, Hüsnü Arkan’ın “Hoş Geldin” parçası, en çok paylaşılanlar listesinde birinciliğe oturdu. 

2015’te dünya en çok Drake’i dinledi

Bu yıl 46 milyon dinleyici ve 1,8 milyar online dinlenme rakamına ulaşan Drake, dünya çapında 2015’in en çok dinlenen sanatçısı oldu. En iyi beş sanatçı listesinde Drake’i sırasıyla Ed Sheeran, The Weeknd, Maroon 5 ve Kanye West takip ediyor. 

Ed Sheeran, 2015’te de Spotify’da tüm zamanların en çok dinlenen sanatçısı olma unvanını kimselere kaptırmadı. Rihanna, 1 milyarın üzerinde dinlenme ve 57 milyon dinleyiciyle 2015 yılının en çok dinlenen kadın sanatçısı olurken, Justin Bieber da 13 Kasım’da 36 milyon dinlenme rakamına ulaşarak müzik tarihinin tek günde en çok dinlenen sanatçısı unvanını kazandı.

Major Lazer’ın “Lean On (ft. MØ and DJ Snake)” şarkısı, Spotify’da 540 milyonun üzerinde dinlenme rakamı ile 2015’in en çok dinlenen şarkısı oldu. Bu şarkı aynı zamanda “Spotify’da tüm zamanların en çok dinlenen şarkısı” unvanına da sahip. The Weeknd’in 60 milyon hayranı, sanatçının çıkardığı “Beauty Behind The Madness” albümünü yılın en çok dinlenen albümü yapmayı başardı. Robin Schulz’ın “Sugar  (ft. Francesco Yates)” şarkısı bu yıl Spotify’ın Küresel Viral 50 listesine tam 55 kez girerek 2015’in en iyi viral şarkısı oldu. 

1 Marketing Türkiye WhatsApp kanalı açıldı!
Marketing Türkiye WhatsApp kanalı açıldı!
2 Temmuz ayının reyting şampiyonu gazetecileri
Temmuz ayının reyting şampiyonu gazetecileri
3 American Eagle, kriz yaratan Sydney Sweeney kampanyasına yönelik ilk kez açıklama yaptı!
American Eagle, kriz yaratan Sydney Sweeney kampanyasına yönelik ilk kez açıklama yaptı!
4 Tüketiciyi satın almaya götüren 5 düşünce şekli!
Tüketiciyi satın almaya götüren 5 düşünce şekli!
5 Dikkat, Kore salgını var!
Dikkat, Kore salgını var!
Güncel Haberler
Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) araştırdı: Yapay zeka, beynimizi tembelleştiriyor mu?
Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) araştırdı: Yapay zeka, beynimizi tembelleştiriyor mu?
Z kuşağı, işi çabuk bırakıyor, yenisini bulmakta ise acele etmiyor!
Z kuşağı, işi çabuk bırakıyor, yenisini bulmakta ise acele etmiyor!
Influencer'lar artık algoritmalar için içerik üretecek
Influencer’lar artık algoritmalar için içerik üretecek
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Amazon’un robot filosunda 1 milyon barajı aşıldı
Haberler
Amazon’un robot filosunda 1 milyon barajı aşıldı
Nafizcan Önder
3 Temmuz 2025
Ferrero, kahvaltılık gevrek devi Kellogg'u satın alacak
Haberler
Ferrero, kahvaltılık gevrek devi Kellogg’u satın alacak
Sena Tufan
11 Temmuz 2025
Düzey 50 Yaşında : Her gün üst düzey bir başarı hikayesi
Haberler
Düzey 50 Yaşında : Her gün üst düzey bir başarı hikayesi
Advertorial
2 Temmuz 2025
Evcil hayvanlar için açılan kapılar, iş dünyasında bambaşka bir dönüşümü beraberinde getiriyor
Haberler
Evcil hayvanlar için açılan kapılar, iş dünyasında bambaşka bir dönüşümü beraberinde getiriyor
Advertorial
27 Haziran 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.