6 Nisan Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

Sosyal medya 12 Eylül için ne dedi?

Marketing Türkiye
9 Nisan 2012
2 dk okuma

Tick Tock Boom Digital Pr & Marketing taraından geliştirilen eş zamanlı internet ve sosyal medya takip programı BoomSonar, 12 Eylül Davası’nın internetteki yansımaları incelendi. 12 Eylül Davası’nın ilk duruşması 4 Nisan 2012 tarihinde, darbe tarihinden 32 yıl sonra gerçekleşti. Türkiye’de ilk kez bir darbe sonrasında sorumlular yargılanıyor. Davanın ilk duruşmasına, Kenan Evren sağlık durumu dolayısı ile katılmadı. 12 Eylül Davası’nın başladığı 4 Nisan tarihinden itibaren, 3 gün içerisinde toplam 8.721 haber yapıldı. Dava tüm Türkiye’nin gündemine oturmayı başardı. Ulusal basında konu ile ilgili 899 haber yapılırken, yerel haber siteleri konuya 612 kez yer verdi. Yerel haber sitelerinde konuya en çok yer ayıran Bursa oldu. Bursa yerel haber sitelerinde 12 Eylül Davası ile ilgili 66 haber yapıldı. Bursa’dan sonra konuya en çok yer ayıran yerel haber siteleri Balıkesir ve Aydın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları 12 Eylül Davası ve Kenan Evren, sosyal medyanın da en popüler tartışma konularından birisi oldu. Kenan Evren, Twitter’in Trending Topics listesine girdi. 4-6 Nisan tarihleri arasında, 12 Eylül Davası ile ilgii olarak sosyal medya kanalları üzerinde 11.572 mesaj atıldı. Tartışmanın en yoğun geçtiği kanal Twitter oldu. Twitter kullanıcıları, 12 Eylül Davası ile ilgili olarak 8.100 tweet attı. 12 Eylül Davası, 3. duruşmadan sonra 11 Mayıs 2012 tarihine ertelendi. Dava ertelense de internette tartışmalar tüm hızı ile sürüyor. En büyük tepki, Kenan Evren’in sağlık sorunları sebebi ile duruşmaya gelmemesine gösterildi. Sosyal medya kullanıcıları, kolunu kırdığı söylenen Kenan Evren hakkında, “kırık değildir, ‘darbe’ dir o” şeklinde tepkilerini dile getirdiler. Özellikle sosyal medya kullanıcılarının tepki gösterdiği bir diğer konu, darbe döneminde Kenan Evren’in yanından ayrılmayanların bugün davanın öncülüğünü yapmaları. Sosyal medya kullanıcıları o zamanlar Kenan Evren’i tebrik edenlerin bugün takındıkları tavrın samimi olmadığını düşünüyor.

 

12 Eylül Davası, tüm Türkiye’den büyük destek görürken, yargılamanın samimiyetine inanmayanlar da oldu. Bu davanın asıl amacının darbe sorumlularını bulmak olduğuna inanmadığını söyleyenler arasında, 12 Eylül döneminin işkence gören önemli isimleri de var. Darbe konusuna bu kadar sert bakmayan kişiler ise, yaşananların dönemin şartları çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini savunuyorlar. 80’li yılların kaos ortamını yok sayarak, bugün kelle avcılığı yapılmasını yanlış bulduklarını söyleyen kişiler, yargı sürecinde sadece şahısların suçlanmasına da itiraz ediyorlar. Dava henüz sürerken, sosyal medya kullanıcıları çoktan kararını verdi. Sosyal medya kullanıcıları, Kenan Evren’i diktatör olmakla suçluyor ve cezalandırılmasını istiyor.

1 Brandverse Awards başvuruları 14 Nisan'da sona eriyor!
Brandverse Awards başvuruları 14 Nisan’da sona eriyor!
2 İtalya’dan Polonya’ya giden 12 ton KitKat çalındı! Nestlé'den açıklama geldi
İtalya’dan Polonya’ya giden 12 ton KitKat çalındı! Nestlé’den açıklama geldi
3 “Shaq diye 5G”: Turkcell reklamında sürpriz yıldız Shaquille O'Neal
“Shaq diye 5G”: Turkcell reklamında sürpriz yıldız Shaquille O’Neal
4 12 ton KitKat çalındı, markalar fırsatı kaçırmadı!
12 ton KitKat çalındı, markalar fırsatı kaçırmadı!
5 Boyner'den perakende sektörüne yeni soluk: COMMUNITÉ
Boyner’den perakende sektörüne yeni soluk: COMMUNITÉ
Güncel Haberler
"Hayalet Ağlar" görünmeyeni nasıl görünür kıldı?
“Hayalet Ağlar” görünmeyeni nasıl görünür kıldı?
Stanford araştırması: Yapay zekanın “yalakalığı” insanlara zarar veriyor!
Stanford araştırması: Yapay zekanın “yalakalığı” insanlara zarar veriyor!
“Sofrada yapay zekaya yer açın”
“Sofrada yapay zekaya yer açın”
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Zam tablosu netleşti: Kimin maaşı ne kadar arttı?
Haberler
Zam tablosu netleşti: Kimin maaşı ne kadar arttı?
Nafizcan Önder
15 Şubat 2026
Algoritmadan kampanyaya: Reklam Kurulu’nun son kararları markalara ne anlatıyor?
Haberler
Algoritmadan kampanyaya: Reklam Kurulu’nun son kararları markalara ne anlatıyor?
Marketing Türkiye
10 Şubat 2026
Hafızadan etkiye: kültürel sürdürülebilirliği görünür kılmak
Haberler
Hafızadan etkiye: kültürel sürdürülebilirliği görünür kılmak
Derya Ergüç
2 hafta önce
Yapay zeka artık bir araç değil, dijital ekip arkadaşı
Haberler
Yapay zeka artık bir araç değil, dijital ekip arkadaşı
Marketing Türkiye
3 gün önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.