11 Eylül Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

Son dakikacı Türkler kısa tatil yapıyor!

Marketing Türkiye
11 Aralık 2013
2 dk okuma
Marketing Türkiye'yi Google kaynaklarınıza ekleyin.

Skyscanner, her sene yayımladığı Seyahat Alışkanlıkları Raporu ile seyahatseverlerin nabzını tutmaya devam ediyor. Rapor Avrupa, Amerika ve Asya-Pasifik ülkelerinin yanı sıra Türkiye’den de en çok tercih edilen ülkeleri, uçak bileti aramalarında hangi destinasyonlarda artış görüldüğünü ve seyahat planlamalarının hangi günler yapıldığını ortaya koyuyor.

Gözler Orta Doğu’ya çevrildi
2013 yılında Türkiye’den yapılan uçak bileti aramalarına bölge bazında bakıldığında geçtiğimiz yıla kıyasla Avrupa ve Asya ülkelerinde düşüş görülürken, Orta Doğu’ya yapılan aramalarda artış olduğu gözlemleniyor.

Türkiye’den yapılan uçak bileti aramalarda ülke bazında en çok artış ise %52 ile Küba ve %51 ile Malta’da görülürken, Slovenya’nın %47, Singapur’un da %41 ile takip etmesi, Türklerin sıcak iklimler ve farklı kültürlere yöneldiklerine işaret ediyor.

En fazla nerelere gidiyoruz?
2013 yılında Türkiye’den en çok aranan ülkeler arasında geçen sene de olduğu gibi Almanya, ABD, İngiltere ve Rusya başı çekiyor. 2012’nin en çok arananlarında 4. sırada yer alan Amerika Birleşik Devletleri, bu sene Rusya’yı da sollayarak ikinci sıraya yerleşiyor.

Tatiller kısa, rezervasyonlar son dakika
Skyscanner Seyahat Alışkanlıkları Raporu’na göre, son dakikacılık konusunda Türkler, geçen senenin birincisi İspanyolları geçerek tüm Avrupa’da ilk sıraya yerleşiyor. Türkler ortalama 40 gün önceden yaptıkları tatil rezervasyonları ile “son dakikacı” olurken, İrlandalılar ise ortalama 72 gün önceden tatil rezervasyonu yaparak “en planlı ülke” ünvanını hak ediyor. Türkler en fazla Cuma günleri seyahat ederken, haftanın ilk işgünü olan Pazartesi, arama ve rezervasyonların en yoğun olduğu gün olarak dikkat çekiyor.

Ortalama tatil süresinde ise 3 gün ile Türkler en kısa tatil yapan milletler arasında yer alıyor. Türkler gibi İtalyanlar ve İspanyollar da ortalama 3 gün tatil yapan diğer milletler arasında bulunuyor. Hafta sonları en çok İstanbul, İzmir ve Ankara gibi yurtiçi şehirler tercih edilse de, 4. ve 5. sırada yer alan Amsterdam ve Kıbrıs, Türklerin artık hafta sonları da yurtdışı tatili yapmaya başladıklarına işaret ediyor.

Ramazan’da yurtiçi, Kurban’da yurtdışı
2013 yılında yaz aylarına denk gelen Ramazan Bayramı’nda, Türklerin yurtiçi seyahatleri tercih ettiği gözlemleniyor. Ramazan Bayramı aramalarında İstanbul başı çekerken, İzmir ve Bodrum gibi güneş, deniz ve kum üçlüsüyle meşhur destinasyonlar da İstanbul’u takip ediyor.

Nadiren 10 günlük bir süreye uzayan Kurban Bayramı’nda ise Türklerin 2013 yılında fırsattan istifade ederek yurtdışı seyahatini tercih ettiği görülüyor. Kurban Bayramı’nda en çok aranan şehirler arasında Amsterdam, Londra ve Barselona göze çarpıyor.

Skyscanner Seyahat Alışkanlıkları Raporu’nun dünyada olduğu gibi Türkiye’de de seyahatle ilgili bilgi ve trendlere ışık tuttuğunu belirten Skyscanner Türkiye Pazarlama Müdürü Murat Özkök; “Seyahat Alışkanlıkları Raporu’yla dünyada ve Türkiye’de her yıl değişen seyahat trendlerini ortaya koyuyor ve seyahatseverlerin nabzını tutuyoruz. Bu sene Türkiye’nin ortalama tatil süresinin 3 gün olması, Türklerin uzun seyahatlerdense hafta sonu tatillerine yöneldiğini gösteriyor. Avrupa’da Türklerin yanı sıra İtalyan ve İspanyolların da en son rezervasyon yapan ülkeler arasında olması, Akdeniz ülkelerinin daha anlık karar verdiklerine işaret ediyor.” dedi.

1 Adidas’ın reklamı tepki çekti: Boykot çağrılarının ardından özür geldi
Adidas’ın reklamı tepki çekti: Boykot çağrılarının ardından özür geldi
2 Lüks pazarı ikinci el ürünlerle büyüyor. İlgi beklentinin üstünde...
Lüks pazarı ikinci el ürünlerle büyüyor. İlgi beklentinin üstünde…
3 Türkiye’de her dört haneden biri aşırı kalabalık koşullarda yaşıyor
Türkiye’de her dört haneden biri aşırı kalabalık koşullarda yaşıyor
4 Mülakat korkusu iş fırsatlarının önüne geçiyor: Her 7 genç adaydan biri başvurmaktan vazgeçiyor
Mülakat korkusu iş fırsatlarının önüne geçiyor: Her 7 genç adaydan biri başvurmaktan vazgeçiyor
5 E-ticaretin en iyilerini halk seçti
E-ticaretin en iyilerini halk seçti
Güncel Haberler
İş dünyasında haftanın atamaları (5-11 Eylül)
İş dünyasında haftanın atamaları (5-11 Eylül)
Mars, M&M’S portföyünü yeni lezzetler ve Marvel iş birliğiyle Türkiye’de genişletiyor
Mars, M&M’S portföyünü yeni lezzetler ve Marvel iş birliğiyle Türkiye’de genişletiyor
Arabalar karakterleri adidas kramponlarına taşındı
Arabalar karakterleri adidas kramponlarına taşındı
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Yılın ilk yarısı için e-ticaret karnesi açıklandı!
Haberler
Yılın ilk yarısı için e-ticaret karnesi açıklandı!
Nafizcan Önder
18 Temmuz 2026
Bülent Gökdemir yazdı: A101- Carrefour kararında rekabetin sınırları nerede başlıyor?
Haberler
Bülent Gökdemir yazdı: A101- Carrefour kararında rekabetin sınırları nerede başlıyor?
Marketing Türkiye
4 hafta önce
OpenAI, ChatGPT'nin yeni nesil modellerini yarın tanıtıyor
Haberler
OpenAI, ChatGPT’nin yeni nesil modellerini yarın tanıtıyor
Nafizcan Önder
8 Temmuz 2026
İş dünyasında haftanın atamaları (15-21 Ağustos)
Haberler
İş dünyasında haftanın atamaları (15-21 Ağustos)
Nafizcan Önder
3 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.