12 Ekim Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

SGK’dan mobil dönüşüm hamlesi

Marketing Türkiye
27 Temmuz 2014
2 dk okuma
Marketing Türkiye'yi Google kaynaklarınıza ekleyin.

Vodafone, Türkiye’nin kamuda ilk önemli mobil projelerinden birini Casper Bilgisayar Sistemleri AŞ ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ortaklığıyla hayata geçirdi. SGK’nın saha denetim ekiplerinin 2 bin adet Casper Via tabletle dijitalleşmesine 3G Süper İnternet desteği sunan Vodafone, SGK çalışanlarının her an her yerden 3G internet ağıyla buluşmasını sağlayacak. Proje kapsamında SGK’nın kayıtdışı işçi denetimleri hızlanırken, kurum içi operasyonel verimlilik artacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafından ihalesi düzenlenen ve Avrupa Birliği’nden finansman desteği alan proje kapsamında düzenlenen törenle, 2. bin adet Casper Via tablet, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Müfettişleri ile 81 Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Denetmenlerine teslim edildi. Tabletler sayesinde kurum personeline iş uygulamaları, anlık bilgi ve raporlar güvenli ve kesintisiz olarak ulaştırılacak. Kurumun operasyonel verimliliğini artırmayı hedefleyen projede kaynak kullanımında şeffaflaşma ve maliyetlerin öngörülebilir hale gelmesi mümkün olacak. Çalışanlar için hızlı karar alma ve hızlı eyleme geçmeyi kolaylaştırarak işbirliği ve bilgi paylaşımı desteği sunan tablet vizyonu, ekip çalışmasına da katkı sağlayacak.

Kayıtdışının önüne geçilmesi hedefleniyor

Her an her yerden tabletler aracılığıyla iş süreçlerine erişimi kolaylaştıracak mobil proje sayesinde anında yapılan denetlemelerle toplam istihdamın yüzde 40’ını oluşturan kayıtdışı işçi çalıştırmanın da önüne geçilmesi hedefleniyor. Konu hakkında konuşan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, “Kurumumuz hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesinde teknolojiyi yakalamak ve kullanmak önemli. Kayıtdışı istihdam Türkiye iş gücü piyasasının en temel sorunlarından biri. 2002 yılına dönüp baktığımızda % 52 oranında olan kayıtdışı istihdamın 2014 yılı Mart ayı itibariyle % 34,4’e düştüğünü görmekteyiz” dedi. Ulusal İstihdam Stratejisi’nde tarım dışı sektörde kayıtdışı istihdam oranının 2023’e kadar % 15’lere indirilmesinin hedeflendiğini belirten Yadigar Gökalp İnan, “Kurum olarak ceza yerine teşvikin, denetimin yerine rehberliğin aldığı yeni anlayışın yaygınlaştırılması ve topluma anlatılması yönünde önemli adımlar attık. Denetim ve rehberlik hizmetlerinde teknolojinin kullanımını artırarak daha hızlı sonuçlara ulaşacağız. Böylece denetmen ve müfettişlerimiz 3G internet ağı ile kurum intranet sistemi üzerinden sorgulamalar yapabilecekler, zaman ve enerji tasarrufu sağlanarak daha etkili denetimler gerçekleştirecekler” diye konuştu.

 

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ise “Vodafone Türkiye olarak, kamuda verimliliğe katkı sağlamayı hedefleyen bu projeyi, üretim ve satış hacmi açısından dünya genelinde ilk 3 yerli bilgisayar üreticisi arasında yer alan, ülkemizin gurur kaynağı iş ortağımız Casper ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumumuz için hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz” açıklamasını yaptı.

 

Casper Bilgisayar Sistemleri AŞ. Genel Müdür Yardımcısı Enes Koçak da projenin sadece bir tablet dağıtım işi olmadığını, kamuda geleceğe dair yapılmış en vizyoner projelerden biri olarak nitelendirilebileceğini söyledi.

1 İş dünyasının yüzde 69’una göre gelecek 12 ayda suistimal riski artacak
İş dünyasının yüzde 69’una göre gelecek 12 ayda suistimal riski artacak
2 Türkiye, yapay zeka–insan becerileri endeksinde dünyada 41, Avrupa’da 23'üncü sırada
Türkiye, yapay zeka–insan becerileri endeksinde dünyada 41, Avrupa’da 23’üncü sırada
3 Derya Açar Ergüç yazdı: "İçerik üretmek mi, bilgi üretmek mi?"
Derya Açar Ergüç yazdı: “İçerik üretmek mi, bilgi üretmek mi?”
4 Beyaz yakanın 2027 ajandası: Pozisyonunu koru, teknolojiye uyum sağla
Beyaz yakanın 2027 ajandası: Pozisyonunu koru, teknolojiye uyum sağla
5 Google’dan tatil planı yapanlara uyarı: İndirimli bilet alma dönemleri değişti
Google’dan tatil planı yapanlara uyarı: İndirimli bilet alma dönemleri değişti
Güncel Haberler
İş dünyasının yüzde 69’una göre gelecek 12 ayda suistimal riski artacak
İş dünyasının yüzde 69’una göre gelecek 12 ayda suistimal riski artacak
Türkiye, yapay zeka–insan becerileri endeksinde dünyada 41, Avrupa’da 23'üncü sırada
Türkiye, yapay zeka–insan becerileri endeksinde dünyada 41, Avrupa’da 23’üncü sırada
Derya Açar Ergüç yazdı: "İçerik üretmek mi, bilgi üretmek mi?"
Derya Açar Ergüç yazdı: “İçerik üretmek mi, bilgi üretmek mi?”
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Şölen’den global büyüme hamlesi: Hedefte ABD ve Super Bowl var
Haberler
Şölen’den global büyüme hamlesi: Hedefte ABD ve Super Bowl var
Gülben Dikmen
10 Eylül 2026
OpenAI’da güvenlik tartışması: Eski çalışandan dikkat çeken eleştiri
Haberler
OpenAI’da güvenlik tartışması: Eski çalışandan dikkat çeken eleştiri
Marketing Türkiye
7 gün önce
Carrefour'da içki satışı sona eriyor!
Haberler
Carrefour’da içki satışı sona eriyor!
Sena Tufan
4 Ağustos 2026
“Pestisit tespit edilmedi” dedi, 1 milyon TL ceza aldı
Haberler
“Pestisit tespit edilmedi” dedi, 1 milyon TL ceza aldı
Marketing Türkiye
2 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.