31 Temmuz Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği'nden BKM'ye Netflix tepkisi
Haberler

Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği’nden BKM’ye Netflix tepkisi

Marketing Türkiye
19 Şubat 2019
2 dk okuma

Organize İşler Sazan Sarmalı’nın sinema salolarında gösterimdeyken Netflix’te yer alması konusunda Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) kamuoyu açıklaması yaptı: “Yapımcılarının film üretemez hale geldiği şartlarda Türk Sinemasının varlığını sürdürebilmesi mümkün değildir.

Yılmaz Erdoğan’ın yeni filmi ‘Organize İşler Sazan Sarmalı’nın sinema salonlarında gösterimdeyken Netflix’te yayınlanması herkesi çok şaşırttı. Türkiye’de böyle bir durum ilk defa yaşanırken sebep olarak Mars Cinema Group arasında yaşanan anlaşmazlıklar gösterildi. BKM’nin bu anlaşmazlığı gidermek için çıkan yasadan önce filmi Netflix’e sattığı ifade edildi.

“Bu Türk sinemasına bir darbedir”

Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği tarafından yapılan açıklamada bu durumun etik değerlere uymadığı vurgulandı. Açıklamanın devamı ise şöyle: “Çıkan yasanın yaptırımlarının altı ay ertelenmiş olması nedeniyle bazı yapımcı şirketler sezonun en yüksek gişe beklentili filmlerini belirsiz bir tarihe ertelemiş ve bu da sektörde büyük bir düşüş ve ekonomik krize neden olmuştur. Bu süreçte BKM ile filmin ortağı ve dağıtımcısı konumunda bulunan CJ Entertainment şirketi, Organize İşler 2 Sazan Sarmalı filmini kanunun getirdiği yaptırımlar yanında sinema sahiplerinden aldığı fiyat artırımı taahhüdüne ve sinemalara özel şartlar yükleyerek vizyona sokmuş olmalarına rağmen, aylar evvel sinemalar ile eş zamanlı oynayacak şekilde VOD platformlara da satmış ve bu satışı sektörden gizleyerek sektörel teamüller ve etik değerlere ters düşen bir ilke imza atmışlardır. Ulusal basınımıza “Türk Sinemasında devrim” başlığı ile yansıyan bu gelişme, Türk sineması için devrim değil bir darbedir. Salonlarımızda oynatmakta olduğumuz Organize İşler Sazan Sarmalı filminin aynı anda VOD platformlarda da gösterime girişini bunca sancılı sürecin ardından vardığımız şu noktada büyük şaşkınlık ve üzüntüyle karşılıyoruz.”

Dünyadaki örneklerinde ülkeler kendi ulusal sinema sektörünü korumak amaçlı olarak, filmlerin sinema gösterimleri ile dijital platformlardaki gösterimleri arasında 4-6 ay arasında bir süre sınırı koyduğu ifade dilen açıklamada benzer bir kanunun acilen devreye girmesi gerektiği de Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.

“Gururluyuz…”

Organize İşler Sazan Sarmalı filminin Netflix’te gösterime girmesiyle ilgili tartışmalara BKM tarafından da açıklama geldi; “Bu özel anlaşma ile filmimizi dünyanın her yerinde yaşayan sinema seyircisine ve yurttaşlarımıza izletme imkanı bulduğumuz için sevinçli ve gururluyuz”

BKM’nin Netflix ile yaptıkları anlaşmanın Türk sinemasını daha iyi bir yere taşıyacağını ifade ettiği açıklamada, “İstanbul’a ait bir filmi dünya çapında milyonlarca izleyiciye sunmak kararımızın gelecekte Türk sinemasının da aynen Türk dizilerinde olduğu gibi dünya seyircisi ile buluşmasına önayak olacağına, ülkemizin ve Türk sinemasının tanıtımına büyük katkı sağlayacağına kalpten inanıyoruz. Ayrıca bu özel anlaşma ile filmimizi dünyanın her yerinde yaşayan sinema seyircisine ve yurttaşlarımıza izletme imkanı bulduğumuz için sevinçli ve gururluyuz” denildi.

1 Ürgüp İşi, Kapadokya'nın kültürel mirasını çağdaş tasarımla buluşturuyor
Ürgüp İşi, Kapadokya’nın kültürel mirasını çağdaş tasarımla buluşturuyor
2 Yapay zeka Türkiye'de hangi spor giyim markalarını öne çıkarıyor?
Yapay zeka Türkiye’de hangi spor giyim markalarını öne çıkarıyor?
3 Spor sponsorluğunda oyun değişti: Görünürlük değil, katkı kazandırıyor...
Spor sponsorluğunda oyun değişti: Görünürlük değil, katkı kazandırıyor…
4 İş dünyasında haftanın atamaları (18-24 Temmuz)
İş dünyasında haftanın atamaları (18-24 Temmuz)
5 Karaca'nın yapay zeka destekli alışveriş asistanı AIDA artık ChatGPT'de! 
Karaca’nın yapay zeka destekli alışveriş asistanı AIDA artık ChatGPT’de! 
Güncel Haberler
Reklamcılıkta kurallar değişiyor: 1 Ağustos’tan sonra markaları ne bekliyor?
Reklamcılıkta kurallar değişiyor: 1 Ağustos’tan sonra markaları ne bekliyor?
Domino’s’tan sınırları zorlayan yaz hamlesi: Sarımsaklı ve otlu dondurma
Domino’s’tan sınırları zorlayan yaz hamlesi: Sarımsaklı ve otlu dondurma
Anadolu Efes'ten 'rakı' hamlesi: 25 milyon dolarlık satın alma tamamlandı
Anadolu Efes’ten ‘rakı’ hamlesi: 25 milyon dolarlık satın alma tamamlandı
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Venedik kanallarında dev kahve fincanları yüzüyor!
Haberler
Venedik kanallarında dev kahve fincanları yüzüyor!
Marketing Türkiye
11 Mayıs 2026
Küresel iş gücünde güven erozyonu: Çalışanların yüzde 60’ı iş arayışında
Haberler
Küresel iş gücünde güven erozyonu: Çalışanların yüzde 60’ı iş arayışında
Gülben Dikmen
2 Mayıs 2026
İtibar kazandıran liderler - 2: İtibar artık bir algı yönetimi değil; söylem ve eylem tutarlılığı!
Haberler
İtibar kazandıran liderler – 2: İtibar artık bir algı yönetimi değil; söylem ve eylem tutarlılığı!
Sena Tufan
3 Mayıs 2026
eBay ve eski yöneticileri, taciz davasını çözmek için 56 milyon dolar ödeyecek
Haberler
eBay ve eski yöneticileri, taciz davasını çözmek için 56 milyon dolar ödeyecek
Gülben Dikmen
2 gün önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.