30 Mayıs Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Salgından etkilenmeyen tek ürün: Yeni iPhone SE
Haberler

Salgından etkilenmeyen tek ürün: Yeni iPhone SE

Duygu Su Ocakoğlu
1 Haziran 2020
2 dk okuma

Apple Nisan ayında gerçekleştirdiği yeni iPhone SE’nin duyurusu için Apple-severlerin alışkın olmadığı bir yola başvurup mütevazi, sunumsuz ve balıkçı yakasız bir basın bültenini tercih etti.

Ancak iPrice Group’un duyurudan bir ay sonra yayınladığı rapora göre duyurusunun sade kurgusunun aksine, iPhone SE’nin dünya çapında aldığı ilgi dillere destan oldu.

iPrice’ın 7’si COVID-19’u ağır geçiren 17 ülke üzerinden gerçekleştirdiği arama analizine göre ortaya çıkan trend, salgın hakkındaki endişelerin iPhone SE’nin piyasaya sunulacağı hakkındaki söylemlerin artmasıyla birlikte düşmeye başladığıydı.

iPhone SE web aramalarında koronavirüsü geride bıraktı

Nisan’ın son günlerinde dağıtımı başlayan iPhone ile birlikte “koronavirüs”, “COVID” ve “COVID-19” anahtar kelimelerinin başı çektiği aramalar yüzde 46 oranında düştü. Bu trend koronavirüs vaka sayısı en yüksek olan A.B.D., İtalya ve İngiltere’de sırasıyla yüzde 76, yüzde 43 ve yüzde 47 oranında kendini gösterdi.

Belki de tüketiciler endişe ve izolasyonla dolu iki ayın ardından kafalarını dağıtacak bir çözüm arayışına girdi; ve yeni iPhone SE bu ihtiyacı karşılayacak ürün olarak kabul edildi. Bu görüşün yanı sıra bazı araştırmacılar satın alma terapisinin etkili bir başa çıkma modeli olduğunu belirtiyor.

iPrice’ın araştırması internet aramalarında özellikle Apple ürünlerinin COVID’in yerini aldığını ortaya koyuyor. Dünya çapında Nisan ayı boyunca iPhone hakkındaki web aramaları yüzde 17 oranında artış gösterdi.

iPhone en çok gelişmekte olan ülkeleri heyecanlandırdı

Tüm yeni iPhone’ların duyurusuyla birlikte gündemin ortasına yerleşen fiyat etiketi konusu gelişmekte olan ülkelerde bu fiyat aralığının daha kabul edilebilir olmasıyla birlikte heyecanı körüklüyor.

iPhone SE’nin duyurusunun hemen ardından “iPhone” anahtar kelimesiyle yapılan aramalar araştırmaya katılan 7 gelişmekte olan ülke kapsamında yüzde 89 oranında artış gösterdi. Duyurudan iki gün sonra ise Hindistan, Filipinler, Tayland ve Malezya’da gerçekleştirilen iPhone konulu aramalar sırasıyla yüzde 133, yüzde 178, yüzde 103 ve yüzde 104 oranında arttı.

Dahası, Mayıs ayına geldiğimizde Türkiye, Vietnam, Tayland, Endonezya ve Hong Kong’da iPhone hakkında arama gerçekleştirenlerin sayısı koronavirüs bilgisi arayanların sayısını geçti.

Diğer sektörlerdeki trendlerin aksine, global bir salgının ortasında yeni bir akıllı telefonu piyasaya sürmek Apple için anlamlı bir adım olmuşa benziyor.

Kaynak: Marketing in Asia

iPhone SE
1 Minik gardıroplarda büyük dönüşüm...
Minik gardıroplarda büyük dönüşüm…
2 İnsan “kıymet”leri
İnsan “kıymet”leri
3 Her beş evden birindeler: Robot süpürgede en çok hangi markalar satın alınıyor?
Her beş evden birindeler: Robot süpürgede en çok hangi markalar satın alınıyor?
4 2026'nın düğün trendleri belli oldu...
2026’nın düğün trendleri belli oldu…
5 Her 3 kişiden 1'i Kurban Bayramı’nda şehir dışına çıkmayı planlıyor
Her 3 kişiden 1’i Kurban Bayramı’nda şehir dışına çıkmayı planlıyor
Güncel Haberler
Türkiye’de her yıl 1 milyon ton e-atık oluşuyor! 
Türkiye’de her yıl 1 milyon ton e-atık oluşuyor! 
Satın almaya giden yol artık "yorumlardan" geçiyor...
Satın almaya giden yol artık “yorumlardan” geçiyor…
Hafıza yeterince okunabilir mi? Arşiv, yapay zeka ve anlam…
Hafıza yeterince okunabilir mi? Arşiv, yapay zeka ve anlam…
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

İtibar kazandıran liderler - 2: İtibar artık bir algı yönetimi değil; söylem ve eylem tutarlılığı!
Haberler
İtibar kazandıran liderler – 2: İtibar artık bir algı yönetimi değil; söylem ve eylem tutarlılığı!
Sena Tufan
4 hafta önce
"Şeytan Marka Giyer 2" vizyona girmeden pazarlama dünyasını nasıl fethetti?
Haberler
“Şeytan Marka Giyer 2” vizyona girmeden pazarlama dünyasını nasıl fethetti?
Gülben Dikmen
29 Nisan 2026
Türkiye’nin Zihin Haritası: Umut ve yorgunluk bir arada
Haberler
Türkiye’nin Zihin Haritası: Umut ve yorgunluk bir arada
Sena Tufan
4 Nisan 2026
Okul saldırılarının ardından reklamverenler ekrandaki şiddete karşı ses yükseltiyor: Şiddet varsa reklam yok!
Haberler
Okul saldırılarının ardından reklamverenler ekrandaki şiddete karşı ses yükseltiyor: Şiddet varsa reklam yok!
Nafizcan Önder
17 Nisan 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.