9 Ağustos Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Salgın günlerinde sosyal medyanın en etkili markaları açıklandı!
Haberler

Salgın günlerinde sosyal medyanın en etkili markaları açıklandı!

Marketing Türkiye
3 Nisan 2020
2 dk okuma

Dünyada ve ülkemizde hızla yayılan korona virüs salgını, insanların evlerinde daha çok zaman geçirmesine ve interneti daha fazla kullanmasına yol açtı. Bu süreç elbette markaların iletişimini de etkiledi. Sosyal hayatta mesafeler artarken, markalar ve tüketiciler dijitalde daha çok yakınlaştı.

Salgının yayılmasını yavaşlatmak için yetkililerin sık sık yaptığı sokağa çıkmama yönündeki çağrılara markalardan da destek geldi. Markaların sosyal medya aracılığıyla ilettikleri yaratıcı mesajlar gündem olurken, yürüttükleri iletişim SocialBrands nisan ayı puanlarını da etkiledi. Bununla birlikte, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla yapılan dijital iletişim ise aynı dönemde öne çıkan diğer konulardı.

Markaların sosyal medya performanslarını tamamen veriye dayalı ölçümleyen ve her ay düzenli olarak açıkladığı sıralamalarla en başarılı markaları duyuran SocialBrands nisan ayı sonuçları www.boomsocial.com/socialbrands adresinde yayınlandı!

İlk Üçte Yer Alan Markalar: Netflix, English Home ve Baykar Savunma

1-31 Mart dönemine ait verilere göre; Netflix sergilediği başarılı sosyal medya performansıyla SocialBrands nisan ayı Top100 listesinin zirvesinde yer alan marka oldu. Platformunda yer alan içerikleriyle ilgili yaptığı eğlenceli iletişimi, yaklaşık 2 milyon takipçili Murat Övüç’ün marka adını yanlış okumasıyla artan etkileşimi ve yeni yayına alınan içeriklere dair tanıtım paylaşımları markayı gündemde tuttu.

Listenin ikinci sırasında yer alan English Home; sosyal medya aracılığıyla düzenlediği çekiliş kampanyaları, #EvdeKal çağrısına uygun evdeki hayata yönelik paylaşımları ve ürün tanıtım içerikleriyle öne çıktı. Baykar Savunma ise Balkan Kalkanı harekâtında dikkat çeken S/İHA’larına yönelik yürüttüğü iletişimle SocialBrands Top100 listesinde üçüncü sırada yer aldı.

SocialBrands nisan ayı listesinde ilk 10’da yer alan diğer markalar ise sırasıyla Koç Holding, Türk Hava Yolları, İnci Akü, Türkiye İş Bankası, Ziraat Bankası, Turkcell ve İGA İstanbul Airport oldu.

Markaların #EvdeKal Mesajları Dikkat Çekti

Markalar mart ayı boyunca sosyal izolasyon çağrısına destek verdi. Evde kalmanın öneminin vurgulandığı içeriklerde aynı zamanda geleceğe yönelik umut veren mesajlar ve sağlık çalışanları başta olmak üzere görev yapmaya devam eden hizmet sektörü mensuplarına teşekkür edildi.

Öne çıkan içerikler arasında Koç Holding’in #İyileşeceğiz, Turkcell’in “Sabret” şarkısının yer aldığı #EvdeHayatVar, Türk Hava Yolları’nın görevinin başında olan herkesi alkışladığı reklam filmi öne çıktı.

Türk Telekom’un hiç kimsenin evden çıkmadan çektiği #EvdenDeGüzel reklam filmi, QNB Finansbank’ın bu dönemde özveriyle çalışan herkes için her gün saat 21.00’da Genel Müdürlük Binası’nın ışıklarını yakıp söndüreceğini duyurduğu video içeriği ilgi çekti.

Kadınlar Günü ve Çanakkale Zaferi İletişimleri Ses Getirenler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi günleri bu yıl da yine markaların gündemindeydi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü çalışmaları arasında YapıKredi’nin Afife Jale’yi konu aldığı reklam filmi, Boyner Grup tarafından #EşitlikİstiyoruzNokta etiketiyle yayına aldığı her meslek grubundan kadın ve erkeğe yer verilen video içeriği beğeni kazandı. Kiğılı, somut bir adım atarak ürün etiketlerine #HayatMüşterekSimgesi yerleştirdiğini duyurduğu reklam filmiyle sosyal medya kullanıcılarının takdirini topladı.

18 Mart Çanakkale Zaferi için Ziraat Bankası’nın hazırladığı duygu yüklü video içeriği dikkat çekti. Petrol Ofisi, Sunay Akın’ın anlatımıyla gerçek bir hikâyeye yer verdiği Çanakkale Zaferi içeriği ve #GeçilmezOl etiketiyle Kale Grubu tarafından yayına alınan reklam filmi sosyal medya kullanıcılarından yoğun ilgi gördü.

50 bin sosyal medya hesabı ve paylaştıkları 2 milyon 87 bin ileti incelendi

Sosyal Medya Takip platformu BoomSonar tarafından sunulan SocialBrands her ay olduğu gibi nisan ayında da markaların performanslarını 30’dan fazla istatistiksel kritere göre değerlendirdi. Değerlendirmeler sırasında markalara ait 50 bin 507 hesaptan paylaşılan 2 milyon 87 bin ileti ve 1 milyar 561 milyon kullanıcı etkileşimi SocialBrands algoritması tarafından teker teker incelendi.

BoomSonar
1 Carrefour'da içki satışı sona eriyor!
Carrefour’da içki satışı sona eriyor!
2 Pepsi'den rakibine yaratıcı taşlama: "Yeni" logosunda hiçbir şeyi değiştirmedi
Pepsi’den rakibine yaratıcı taşlama: “Yeni” logosunda hiçbir şeyi değiştirmedi
3 Araştırma: Mikro influencer'lar megalardan iki kat daha etkili!
Araştırma: Mikro influencer’lar megalardan iki kat daha etkili!
4 Alkollü içki mevzuatında yeni dönem: 7584 sayılı kanun bize ne söylüyor?
Alkollü içki mevzuatında yeni dönem: 7584 sayılı kanun bize ne söylüyor?
5 OpenAI'nin influencer kampı sosyal medyada "distopya" tartışmasını başlattı
OpenAI’nin influencer kampı sosyal medyada “distopya” tartışmasını başlattı
Güncel Haberler
Her şehrin bir gazozu var! Peki, Türkiye nasıl yerel gazoz cenneti oldu?
Her şehrin bir gazozu var! Peki, Türkiye nasıl yerel gazoz cenneti oldu?
Türkiye’nin hizmet takvimi belli oldu: Klima montajı aramaları beş yılda yüzde 109 arttı
Türkiye’nin hizmet takvimi belli oldu: Klima montajı aramaları beş yılda yüzde 109 arttı
Türkiye’de her 9 şirketten yalnızca biri sürdürülebilir değer yaratıyor!
Türkiye’de her 9 şirketten yalnızca biri sürdürülebilir değer yaratıyor!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Katlanabilir iPhone için yeni sızıntılar: Bataryası rekor kırabilir
Haberler
Katlanabilir iPhone için yeni sızıntılar: Bataryası rekor kırabilir
Marketing Türkiye
4 hafta önce
Yandex Go İstanbul’da hizmete başladı
Haberler
Yandex Go İstanbul’da hizmete başladı
Marketing Türkiye
25 Haziran 2026
Empire State'teki sıra dışı evlilik teklifi markalar için gerçek zamanlı pazarlama fırsatına dönüştü
Haberler
Empire State’teki sıra dışı evlilik teklifi markalar için gerçek zamanlı pazarlama fırsatına dönüştü
Sena Tufan
3 Temmuz 2026
Samsung, 700'ü aşkın çalışanını işten çıkarıyor
Haberler
Samsung, 700’ü aşkın çalışanını işten çıkarıyor
Marketing Türkiye
3 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.