22 Nisan Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

Ortak dil reklam olunca…

Marketing Türkiye
7 Ekim 2012
2 dk okuma

Avrupa’nın bu “yeni” olarak tanımlanan bölgesini kapsayan Golden Drum Reklam Festivali Slovenya’nın Portoroz şehrinde 19. kez yapılıyor. Şahsen Türkiye temsilcisi olarak 13. kez katıyorum. Baştan tek başına geldiğim bu topraklarda giderek hem katılımcı hem de ödül sayımız artıyor. Bu süreklilik bana hem reklam dünyasındaki hem de bölgedeki değişiklikleri gözlemle fırsatını da sunuyor. Yıllarla giderek köklenen dostluklarım ise kazanç haneme yazılıyor. Golden Drum şimdilerde onursal başkanlığını yapan gazeteci Jure Apih’in gayretleriyle başlamış. Son iki yıldır ise Slovenya Reklamcılar Derneği tarafından düzenleniyor. Festivalin amacı iletişim alanında entelektüel birikim oluşturmanın yanı sıra kara Avrupa’sında güçlü bir network oluşturmak. Atı alan Üsküdar’ı geçer misali Slovenya 2 milyonluk nüfusuyla bölgeye liderlik ediyor. 

 

Birincilerin birincisini İstanbul’da seçeceğiz
Dünya üzerinde bu alanda pek çok prestijli yarışma var. Golden Drum’da bir düşünce fırtınasından çıkan ve son iki yıldır ülkemizde düzenlenen The CUP da bu yarışmalardan AdFiap, AdFest, Golden Drum ve Avrupa Creatif Direktörler Klubü’nün birincilerini bir kez daha yarıştırıyor. Birincilerin birincisini seçen The CUP’ın amacı ise İstanbul’u yaratıcı endüstrilerin cazibe merkezi yapmak. The CUP Türkiye ve Slovenya Cumhurbaşkanlıklarının himayesinde yapılıyor. The CUP’ın üçüncüsü 2013 Martında yapılacak. Golden Drum’a bu yıl değişik kategorilerden 1500 kadar iş başvurmuş. Bölgeden 500’e yakın reklam profesyoneli sunumları dinlemek için ülkenin Adriyatik Denizine tek sınırı olan bu küçük sahil kasabasına gelmiş. Festival yazlıkçıların boşalttığı şehre ilaç gibi bir turizm getirisi de sağlıyor. Golden Drum dünyadaki sayılı reklam adamına ulaşmak, öğrenmek hatta network oluşturmak için muhteşem fırsatlar sunuyor. Yanı başınızdan, “Keşke tanışabilseydim” dediğimiz dünya reklam networklerinin en tepesindeki başarılı reklamcılar günlük halleriyle gelip geçiyor. Bir kez daha dikkatine sunmak isterim ki pek çoğu The CUP için ülkemize geldi, 2013 Martında da yine gelecekler. Nerden mi biliyorum. The CUP’ı ülkemizde 3. kez yapabilmek için çalışıyorum da ondan. 

 

Reklamcılık nereye gidiyor?
Hiçbir yere! Reklamcılar bir yerde dururken teknoloji onların üzerine geliyor. Buralarda ise internetin bir mecra olarak tüketiciye en kolay ulaşım yolu olduğunu artık kabul etmeyen yok gibi. Tabi ülkeler ve insanlar değiştikçe teknoloji aynı olsa da onları nasıl, nerede yakalayacağı da değişiyor. Golden Drum’da başlayan ve The CUP ile devam eden “Mekanın Ruhu/Genıus Loci” yaklaşımı bu yıl da kazanan işlere damgasını vuruyor. Zaten yarışmanın uluslararası olmasının bir nedeni de birbirini anlama çabası. Reklam bir dünya dili ve toplumu etkileyen en önemli araçlardan biri. Adeta alfabesi olmayan ortak bir dil oluşturuyor. Çok farklı ülkelerden gelen işler aynı havuzda birbirine karışıyor.

 

Bu yazı Günseli Özen Ocakoğlu tarafından kaleme alınmıştır. 

1 Okul saldırılarının ardından reklamverenler ekrandaki şiddete karşı ses yükseltiyor: Şiddet varsa reklam yok!
Okul saldırılarının ardından reklamverenler ekrandaki şiddete karşı ses yükseltiyor: Şiddet varsa reklam yok!
2 Beyaz yakalılar için "iyi bir günün" anatomisi
Beyaz yakalılar için “iyi bir günün” anatomisi
3 Sezen Aksu’dan yeni albüm: “Biz de Yeniden Başlarız”
Sezen Aksu’dan yeni albüm: “Biz de Yeniden Başlarız”
4 Coachella 2026: Festivali deneyim ekosistemine dönüştüren markalar
Coachella 2026: Festivali deneyim ekosistemine dönüştüren markalar
5 Televizyon Yayıncıları Derneği'den reklamverenlerin "Şiddet varsa reklam yok" çıkışına yanıt geldi
Televizyon Yayıncıları Derneği’den reklamverenlerin “Şiddet varsa reklam yok” çıkışına yanıt geldi
Güncel Haberler
Yapay zeka şirketleri "elmas" formuna dönüştürüyor
Yapay zeka şirketleri “elmas” formuna dönüştürüyor
Araştırma: Türkiye’de evden çalışma talebi, uygulamanın üç katı
Araştırma: Türkiye’de evden çalışma talebi, uygulamanın üç katı
Türk halkı ABD/İsrail–İran savaşı hakkında ne düşünüyor, kimi destekliyor?
Türk halkı ABD/İsrail–İran savaşı hakkında ne düşünüyor, kimi destekliyor?
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Yeme-içme sektöründe dijital dönüşüm: Açlığı yönetmekten iştahı yönetmeye...
Haberler
Yeme-içme sektöründe dijital dönüşüm: Açlığı yönetmekten iştahı yönetmeye…
Marketing Türkiye
2 hafta önce
Reklamda güven ve ikna öne çıktı: Ocak ayının en başarılı işleri
Haberler
Reklamda güven ve ikna öne çıktı: Ocak ayının en başarılı işleri
Marketing Türkiye
1 ay önce
Coachella 2026: Festivali deneyim ekosistemine dönüştüren markalar
Haberler
Coachella 2026: Festivali deneyim ekosistemine dönüştüren markalar
Gülben Dikmen
7 gün önce
Starbucks "güler yüzlü" çalışanlara 1200 dolar prim verecek
Haberler
Starbucks “güler yüzlü” çalışanlara 1200 dolar prim verecek
Marketing Türkiye
3 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.