3 Haziran Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

Ortak dil reklam olunca…

Marketing Türkiye
7 Ekim 2012
2 dk okuma

Avrupa’nın bu “yeni” olarak tanımlanan bölgesini kapsayan Golden Drum Reklam Festivali Slovenya’nın Portoroz şehrinde 19. kez yapılıyor. Şahsen Türkiye temsilcisi olarak 13. kez katıyorum. Baştan tek başına geldiğim bu topraklarda giderek hem katılımcı hem de ödül sayımız artıyor. Bu süreklilik bana hem reklam dünyasındaki hem de bölgedeki değişiklikleri gözlemle fırsatını da sunuyor. Yıllarla giderek köklenen dostluklarım ise kazanç haneme yazılıyor. Golden Drum şimdilerde onursal başkanlığını yapan gazeteci Jure Apih’in gayretleriyle başlamış. Son iki yıldır ise Slovenya Reklamcılar Derneği tarafından düzenleniyor. Festivalin amacı iletişim alanında entelektüel birikim oluşturmanın yanı sıra kara Avrupa’sında güçlü bir network oluşturmak. Atı alan Üsküdar’ı geçer misali Slovenya 2 milyonluk nüfusuyla bölgeye liderlik ediyor. 

 

Birincilerin birincisini İstanbul’da seçeceğiz
Dünya üzerinde bu alanda pek çok prestijli yarışma var. Golden Drum’da bir düşünce fırtınasından çıkan ve son iki yıldır ülkemizde düzenlenen The CUP da bu yarışmalardan AdFiap, AdFest, Golden Drum ve Avrupa Creatif Direktörler Klubü’nün birincilerini bir kez daha yarıştırıyor. Birincilerin birincisini seçen The CUP’ın amacı ise İstanbul’u yaratıcı endüstrilerin cazibe merkezi yapmak. The CUP Türkiye ve Slovenya Cumhurbaşkanlıklarının himayesinde yapılıyor. The CUP’ın üçüncüsü 2013 Martında yapılacak. Golden Drum’a bu yıl değişik kategorilerden 1500 kadar iş başvurmuş. Bölgeden 500’e yakın reklam profesyoneli sunumları dinlemek için ülkenin Adriyatik Denizine tek sınırı olan bu küçük sahil kasabasına gelmiş. Festival yazlıkçıların boşalttığı şehre ilaç gibi bir turizm getirisi de sağlıyor. Golden Drum dünyadaki sayılı reklam adamına ulaşmak, öğrenmek hatta network oluşturmak için muhteşem fırsatlar sunuyor. Yanı başınızdan, “Keşke tanışabilseydim” dediğimiz dünya reklam networklerinin en tepesindeki başarılı reklamcılar günlük halleriyle gelip geçiyor. Bir kez daha dikkatine sunmak isterim ki pek çoğu The CUP için ülkemize geldi, 2013 Martında da yine gelecekler. Nerden mi biliyorum. The CUP’ı ülkemizde 3. kez yapabilmek için çalışıyorum da ondan. 

 

Reklamcılık nereye gidiyor?
Hiçbir yere! Reklamcılar bir yerde dururken teknoloji onların üzerine geliyor. Buralarda ise internetin bir mecra olarak tüketiciye en kolay ulaşım yolu olduğunu artık kabul etmeyen yok gibi. Tabi ülkeler ve insanlar değiştikçe teknoloji aynı olsa da onları nasıl, nerede yakalayacağı da değişiyor. Golden Drum’da başlayan ve The CUP ile devam eden “Mekanın Ruhu/Genıus Loci” yaklaşımı bu yıl da kazanan işlere damgasını vuruyor. Zaten yarışmanın uluslararası olmasının bir nedeni de birbirini anlama çabası. Reklam bir dünya dili ve toplumu etkileyen en önemli araçlardan biri. Adeta alfabesi olmayan ortak bir dil oluşturuyor. Çok farklı ülkelerden gelen işler aynı havuzda birbirine karışıyor.

 

Bu yazı Günseli Özen Ocakoğlu tarafından kaleme alınmıştır. 

1 Yılın inovatif ürünleri...
Yılın inovatif ürünleri…
2 Yılın teknoloji trendleri
Yılın teknoloji trendleri
3 Influencer marketing'de dengeler değişiyor: Artık güç mikrolarda...
Influencer marketing’de dengeler değişiyor: Artık güç mikrolarda…
4 Satın almaya giden yol artık "yorumlardan" geçiyor...
Satın almaya giden yol artık “yorumlardan” geçiyor…
5 Araştırma: Yapay zeka insanın yerini almıyor, kapasitesini genişletiyor
Araştırma: Yapay zeka insanın yerini almıyor, kapasitesini genişletiyor
Güncel Haberler
McDonald's'ın logosundaki futbol topunun sırrı ortaya çıktı!
McDonald’s’ın logosundaki futbol topunun sırrı ortaya çıktı!
Gerety Awards 2026 jüri süreci başladı: Kısa liste 16 Haziran’da açıklanacak
Gerety Awards 2026 jüri süreci başladı: Kısa liste 16 Haziran’da açıklanacak
Garanti BBVA’dan 80. yıla özel dijital hafıza sergisi
Garanti BBVA’dan 80. yıla özel dijital hafıza sergisi
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

SuperFresh’ten İtalya esintili yeni pizza: Pizza Napoliten
Haberler
SuperFresh’ten İtalya esintili yeni pizza: Pizza Napoliten
Marketing Türkiye
3 hafta önce
Brandverse Awards 2026 finalistleri belli oldu!
Haberler
Brandverse Awards 2026 finalistleri belli oldu!
Sena Tufan
4 hafta önce
İkinci el otomobilde reel fiyatlar geriliyor
Haberler
İkinci el otomobilde reel fiyatlar geriliyor
Marketing Türkiye
2 hafta önce
PR'ın "babası", manipülasyonun ustası: Edward Bernays
Haberler
PR’ın “babası”, manipülasyonun ustası: Edward Bernays
Sena Tufan
4 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.