21 Haziran Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Orkid bir kez daha “okula devam” diyor
Haberler

Orkid bir kez daha “okula devam” diyor

Marketing Türkiye
5 Mart 2020
2 dk okuma

Orkid ve TOÇEV iş birliği ile kız öğrencilerin özgüvenli bir şekilde okula devam edebilmesi amacıyla hayata geçirdiği “Okula Devam” projesi ikinci yılına başlıyor. Proje kapsamında toplam bağışın 5 milyon pede ulaşması hedefleniyor. Orkid’in geçen yıl First Xsights Araştırma Şirketi ile Türkiye genelinde ortaokul ve lise öğretmenleriyle gerçekleştirdiği bir araştırmaya göre; her 10 kız öğrenciden biri, ailesinin ekonomik durumları nedeniyle hijyenik pede ulaşamıyor ve bu yüzden okula devam edemiyor. 

Orkid geçen yıl TOÇEV iş birliğiyle hayata geçirdiği “Okula Devam” kampanyasının ikinci yılına başlıyor. Okula Devam projesi kapsamında 27 Şubat-27 Mart tarihleri arasında katılımcı mağazalardan* satın alınacak her bir Orkid paketi, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki kız öğrencilerine ped bağışı olarak geri dönecek.

Geçen yıl, Türkiye’nin farklı noktalarında on binlerce genç kıza ped bağışlayıp genç kızların eğitim ve sosyal hayatlarına devam edebilmelerini destekleyen Orkid, bu yıl da TOÇEV aracılığıyla 7 bölgedeki kız öğrencilere ulaşarak projeye devam edecek. Ayrıca, TOÇEV aracılığıyla hijyen eğitimlerinin de verileceği okullarda, genç kızlar ergenlik dönemi hakkında bilgilenecek.

“Okula Devam” Edememek, Kızların Özgüvenlerini de Etkiliyor

Orkid’in geçen yıl First Xsights Araştırma Şirketi ile Türkiye genelinde ortaokul ve lise öğretmenleriyle gerçekleştirdiği bir araştırmaya göre; her 10 kız öğrenciden biri, ailesinin ekonomik durumları nedeniyle hijyenik pede ulaşamıyor ve bu yüzden okula devam edemiyor. Hijyenik pede ulaşamadıkları için hijyenik olmayan alternatiflere yönelen kız öğrenciler, özgüven düşüklüğü nedeniyle okullarının yanı sıra arkadaşlarından ve sosyal çevrelerinden uzak kalıyor.

Orkid bir kez daha “okula devam” diyor

Proje hakkında konuşan Kadın Bakım Kategorisi Marka İletişim Müdürü Tunahan Kafa “Kadınların ve genç kızların güçlenmesi ve daha özgüvenli olmasını destekleyen bir marka olarak, eğitim hayatının ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Sadece eğitim anlamında değil, sosyal ve çevresel anlamda da okul hayatının kesintisiz olabilmesi büyük önem taşıyor. Yapılan araştırmalar Türkiye’de her 10 kız öğrenciden birinin hijyenik ped alamadığı için okula devam edemediğini ortaya koyuyor. Okuluna devam edemeyen genç kızlar sadece derslerinden değil, spor ve sanat, sosyal ilişkiler gibi hayatın birçok alanından da mahrum kalıyor. Biz de genç kızların özgüvenli birer birey olarak yetişebilmeleri için hayata geçirdiğimiz Okula Devam projesi ile hem bu konuyla ilgili farkındalık yaratmak, hem de bağış kampanyamızla kızların eğitim hayatlarına devam edebilmelerine katkı sağlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun ise ; “TOÇEV olarak 25 yılı aşkın süredir “Okumak her çocuğun hakkıdır” mottosu ile çalışıyoruz. Bugün Türkiye genelinde yedi milyon çocuğa dokunarak maddi ve manevi destek olmaya devam ediyoruz. En büyük hedefimiz çocuklarımızın güçlü, kendine inanan ve güvenen, özgüveni yüksek çocuklar olarak yetişmelerini sağlamak. Bu konuda eğitim hayatlarını desteklemenin büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Orkid ile ikinci yılına başladığımız Okula Devam projesi bu anlamda bizim için çok büyük önem taşıyor. Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz milyonlarca ped bağışına ve hijyen eğitimlerine devam etmek, projemizi daha fazla kişiye, sürdürülebilir bir şekilde ulaştırmak çok değerli. Bu projeyle kızlarımıza okula devam edebilmeleri için hijyenik pedleri ulaştırırken bir yandan da kişisel hijyenlerini destekleyecek eğitimler vereceğiz. İnanıyorum ki Okula Devam projesi ile toplumda farkındalığı arttırırken aynı zamanda kızlarımızın hayatlarında olumlu izler bırakacağız” şeklinde konuştu.

https://www.youtube.com/watch?v=eatB0qkI3go

(*Carrefour, Watsons, Trendyol, Gürmar, Akyurt, Özçelikkayalar, Yunus Marketler üzerinden)

 

1 ChatGPT sokakta: OpenAI'dan şehirleri tuvale dönüştüren kampanya
ChatGPT sokakta: OpenAI’dan şehirleri tuvale dönüştüren kampanya
2 İş ilanlarında yüzde 75’lik düşüşün anatomisi: Beyaz yaka sahneden mi çekiliyor?
İş ilanlarında yüzde 75’lik düşüşün anatomisi: Beyaz yaka sahneden mi çekiliyor?
3 Türkiye'de yapay zeka hangi kozmetik markalarını öneriyor?
Türkiye’de yapay zeka hangi kozmetik markalarını öneriyor?
4 Levi’s, FIFA’nın “temiz stadyum” kuralını fırsata çevirdi
Levi’s, FIFA’nın “temiz stadyum” kuralını fırsata çevirdi
5 TV+’tan FROM dizisine çarpıcı iletişim: Çıkışı olmayan kasabada "sahibinden" satılık ev!
TV+’tan FROM dizisine çarpıcı iletişim: Çıkışı olmayan kasabada “sahibinden” satılık ev!
Güncel Haberler
TBWAIstanbul imzalı “Archie”, Cannes Lions 2026’da kısa listeye kaldı…
TBWA\Istanbul imzalı “Archie”, Cannes Lions 2026’da kısa listeye kaldı…
Şirketlerde yaz alarmı: Kariyer sorgusu hızlanıyor, istifalar artıyor
Şirketlerde yaz alarmı: Kariyer sorgusu hızlanıyor, istifalar artıyor
Babalar Günü’nün kazananı "kız babaları"
Babalar Günü’nün kazananı “kız babaları”
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

OpenAI, “gerçek projeler” için 100 dolarlık ChatGPT planını devreye aldı
Haberler
OpenAI, “gerçek projeler” için 100 dolarlık ChatGPT planını devreye aldı
Nafizcan Önder
13 Nisan 2026
Askıda Ne Var ve Altınyıldız Classics’ten 100 mezuna takım elbise desteği
Haberler
Askıda Ne Var ve Altınyıldız Classics’ten 100 mezuna takım elbise desteği
Marketing Türkiye
3 hafta önce
Disney 1000 kişiyi işten çıkarma kararı aldı
Haberler
Disney 1000 kişiyi işten çıkarma kararı aldı
Marketing Türkiye
15 Nisan 2026
Mart ayının en çok izlenen gazetecileri
Haberler
Mart ayının en çok izlenen gazetecileri
Nafizcan Önder
8 Nisan 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.