7 Mart Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Ocak ayının en çok indirilen uygulamaları
Haberler

Ocak ayının en çok indirilen uygulamaları

Marketing Türkiye
27 Ocak 2021
2 dk okuma

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, kullanıcılar yeni yıla fiziksel ve zihinsel olarak yenilenmiş girmek istediler. Ocak ayının ilk haftasında Sağlık ve Fitness uygulamalarındaki kurulumlar Aralık ortalamasına göre yüzde 89 arttı ve oturumları yüzde 24 yükseldi. Pandemi önlemleriyle yeni yıla girerken sosyal iletişim ve yeme-içme uygulamalarının kullanımı dünya genelinde zirveye ulaştı.

Pandemi önlemleri ve artan COVID-19 vaka sayılarıyla birlikte, 2020’deki yeni yıl, diğerlerinden çok farklıydı. Uygulama pazarlaması platformu Adjust’ın son verileri, tüketicilerin eğlence ve iletişim ihtiyaçları için telefonlarına ne kadar bağlı olduklarını gösteriyor.

Bu yıl geniş kitlelerin bir araya gelmesinin yasaklanmasıyla birlikte, insanlar arkadaşlarıyla ve aileleriyle sosyal iletişim uygulamaları üzerinden bağlantı kurdu. Türkiye’deki kullanıcılar, yeni yıl yaklaştığında daha fazla mesajlaşıyorlar ve ailelerini ve arkadaşlarını arıyorlardı. 31 Aralık’ta sosyal iletişim uygulamalarının indirmeleri yüzde 11 arttı. Yeme-içme uygulamaları, en iyi performanslarını yeni yıl arifesinde gösterdi ve oturumları Aralık ortalamasının yüzde 87 üzerine çıktı.

Araştırma, aynı zamanda pandeminin kullanıcıların yeni yıl kararlarındaki motivasyonlarını etkilemediğini ortaya çıkardı. Ocak ayının ilk haftasında Sağlık ve Fitness uygulamalarındaki kurulumlar Aralık ortalamasına göre yüzde 89 arttı ve oturumları yüzde 24 yükseldi. Kalori takibi uygulamalarında da benzer bir trend görülüyor. Bu uygulamaların kurulumları yüzde 91 arttı ve oturumları yüzde 34 yükseldi.

Gelen kutusu yönetim araçları, yapılacaklar listeleri ve takvimler gibi üretkenlik uygulamaları da Ocak ayının başlarında kurulumlarda yüzde 51 ve oturumlarda yüzde 12 artış gösterdi. Kişisel gelişim konusunda, birçok kullanıcı bu yıl yeni bir dil öğrenmek istiyor. Ocak ayının ilk haftasındaki dil öğrenme uygulamalarının kurulumları yüzde 35 arttı.

Türk kullanıcıların 2021’de forma girmek için motivasyonları yüksek. Fitness uygulamalarının kurulumları Ocak ayının ilk haftasında yüzde 15 ve oturumları yüzde 9 artış gösterdi. Kalori takibi uygulamaları da bu trende ayak uyduruyor ve kurulumlar yüzde 60 artarken oturumlar Aralık ortalamasından yüzde 16 yüksek.

Yeni yıl sezonu boyunca zirveler ve dipler her zaman beklenen bir şey olsa da, markaların bu sezonda kazandığı kullanıcıları tutmaları çok önemli. Pazarlamacılar bu sürede kazandıkları kullanıcılarla sadık bir kitle oluşturabilirler, cirolarını artırabilirler ve uygulamalarının yatırım getirisini yükseltebilirler.

Adjust fitness mobil app pazarlama uygulama trendleri uygulamalar yeni yıl hedefleri
1 Yapay zeka beyaz yakanın “süper gücü”ne dönüşüyor
Yapay zeka beyaz yakanın “süper gücü”ne dönüşüyor
2 Savaşın gölgesinde iletişim: Pazarlama dünyası nasıl pozisyon almalı?
Savaşın gölgesinde iletişim: Pazarlama dünyası nasıl pozisyon almalı?
3 Şubat ayının en çok izlenen gazetecileri
Şubat ayının en çok izlenen gazetecileri
4 Ekonomiye pati değdi: Pet ürünleri pazarı büyüyor...
Ekonomiye pati değdi: Pet ürünleri pazarı büyüyor…
5 Yılın trendi: Topluluk yönetimi
Yılın trendi: Topluluk yönetimi
Güncel Haberler
Teknoloji şirketleri için öne çıkan 10 fırsat...
Teknoloji şirketleri için öne çıkan 10 fırsat…
İş dünyasında “pink-washing” alarmı: Söylem ve eylem uyuşmuyor
İş dünyasında “pink-washing” alarmı: Söylem ve eylem uyuşmuyor
Yapay zeka çağında "insan dokunuşu"
Yapay zeka çağında “insan dokunuşu”
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Meyve sepetiyle "well-being" olur mu?
Haberler
Meyve sepetiyle “well-being” olur mu?
Marketing Türkiye
2 hafta önce
Reklamcılıkta yeni dönem: 2025’in dengesi ve 2026’nın işaretleri
Haberler
Reklamcılıkta yeni dönem: 2025’in dengesi ve 2026’nın işaretleri
Marketing Türkiye
31 Ocak 2026
Brandverse Awards başvuruları başladı!
Haberler
Brandverse Awards başvuruları başladı!
Sena Tufan
22 Ocak 2026
Dijital Piyasalar Yasası sonuç verdi: Google aramada rakipleri öne alıyor
Haberler
Dijital Piyasalar Yasası sonuç verdi: Google aramada rakipleri öne alıyor
Nafizcan Önder
1 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.