29 Haziran Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Netflix'in tahtı Acun Ilıcalı'ya mı kalacak?
Haberler

Netflix’in tahtı Acun Ilıcalı’ya mı kalacak?

Nafizcan Önder
11 Ağustos 2020
2 dk okuma

Dünya Gazetesi’nden Kerem Ülker, bugünkü köşesinde, “Acun Ilıcalı resmi adımı attı Netflix’e rakip olacak” başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Medyanın önde gelen isimlerinden Acun Ilıcalı’nın, online dizi ve film izleme platformu Netflix’e rakip olacağı ileri sürüldü.

Ilıcalı’nın Netflix benzeri bir platform kuracağını aktaran Ülker, Ilıcalı’nın resmi kurumlarla masaya oturduğunu ifade etti.

Ülker, “Edindiğim bilgilere göre Ankara’nın da Netflix konusunda da mesafeli davranışı Ilıcalı’nın elini güçlendirdi. Ilıcalı, platform için Turizm ve Kültür Bakanlığı dahil resmi kurumlara gereken başvuruyu yaptı” derken, “Eğer onay alınır ise Acun Ilıcalı, yakın zamanda şirket kuracak ve ardından yapılanmaya gidecek. Kısa zamanda da Netflix’e rakip olacak” diye belirtti.

Kerem Ülker’in yazısı şu şekilde: 

“Dünyanın en büyük dizi ve film platformlarından Netflix, ciddi bir izleyici tabanına sahip. Yeni koronavirüs salgını nedeniyle evlerine kapanan insanların da eklenmesiyle abone sayısı en hızlı artan platformlardan biri. 2020’nin ilk çeyreğinde dünya genelindeki abone sayısı 167 milyon olan şirket, bu rakamı pandemi süreciyle birlikte 16 milyon artırarak 183 milyona çıkardı. Dünya genelinde ilk üç ayda 5.8 milyar dolar ciro, 709 milyon dolar da kar elde etti. Türkiye’de de hızla büyüyen şirketin rakamları da ilginç. Pandemi ile birlikte abone sayısını 200 binden fazla artıran Netflix’i takip edenlerin sayısı 1.7 milyon kişiye ulaştı. Türkiye’de Netflix sadece büyüme rakamları ile anılmıyor. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz haftalarda Ankara ile Netflix arasında ciddi bir sıkıntı baş göstermişti. Kamu oyunun da yakından takip ettiği bu tartışmada ana sebep Hükümet’in, bazı Netflix yayınlarına sansür uygulayacağıydı. Sosyal medya dahil birçok alanda tepki çeken bu olayın ardından gözler Netflix’e çevrildi. Türkiye’den çıkacağı iddia edilen Netflix, “Türkiye’deki üyelerimize ve kreatif camiaya derinden bağlılığımızı sürdürüyoruz” açıklamasında bulundu.

Netflix, benzer sıkıntıları farklı ülkelerde de yaşıyor. Bazı ülkelerde ise alternatif platform kurmaya başladı. Örneğin Fransa’da Salto, İngiltere’deki Britbox bunlardan en bilinenleri. Türkiye’de de benzer bir platform kurulması için çalışma başlatıldı. Adımı atan ise medya patronu Acun Ilıcalı.

MNG’den iki kanal almıştı

2013’te MNG Holding’in patronu Mehmet Nazif Günal ile masaya oturan Acun Ilıcalı, TV 8’i devralmıştı. Ardından başka bir kanal için görüşmelere başlayan Ilıcalı, yine Mehmet Nazif Günal ile masaya oturmuş ve alışveriş kanalı MNG Shopping’e ortak olmuştu.

Kültür Bakanlığı’na da başvurdu

Ilıcalı bu kez Netflix benzeri bir platform için resmi temaslara başladı. Ilıcalı, kanal kurulumu için resmi kurumlarla masaya oturdu. Ilıcalı, eğer destek bulabilirse platform için ciddi olduğunu ifade ederken, edindiğim bilgilere göre Ankara’nın da Netflix konusunda da mesafeli davranışı Ilıcalı’nın elini güçlendirdi. Ilıcalı, platform için Turizm ve Kültür Bakanlığı dahil resmi kurumlara gereken başvuruyu yaptı.

Eğer onay alınır ise Acun Ilıcalı, yakın zamanda şirket kuracak ve ardından yapılanmaya gidecek. Kısa zamanda da Netflix’e rakip olacak.”

acun ılıcalı kültür bakanlığı Netflix
1 Genna Reklam'ın Kurucusu A. Selim Tuncer hayatını kaybetti
Genna Reklam’ın Kurucusu A. Selim Tuncer hayatını kaybetti
2 İkinci el araç fiyatları yükselişe geçti. Peki ortalama fiyatlar ne kadar oldu?
İkinci el araç fiyatları yükselişe geçti. Peki ortalama fiyatlar ne kadar oldu?
3 Araştırma: Elektrikli mi yoksa hibrit mi almalı? Kararsızlar buraya!
Araştırma: Elektrikli mi yoksa hibrit mi almalı? Kararsızlar buraya!
4 ÖTV düzenlemesi Meclis'ten geçti: Hangi değişiklikler geliyor?
ÖTV düzenlemesi Meclis’ten geçti: Hangi değişiklikler geliyor?
5 Amazon’un mısır tarlasındaki AI üssü 1 milyon hane kadar elektrik tüketecek!
Amazon’un mısır tarlasındaki AI üssü 1 milyon hane kadar elektrik tüketecek!
Güncel Haberler
Makarnanın mutlulukla ne ilgisi var?
Makarnanın mutlulukla ne ilgisi var?
Genç kuşak çalışanların gözünden en iyi iş yerleri!
Genç kuşak çalışanların gözünden en iyi iş yerleri!
Çalışanlar, yapay zeka kullandığını yöneticilerinden neden gizliyor?
Çalışanlar, yapay zeka kullandığını yöneticilerinden neden gizliyor?
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Cannes Aslanlarının sahipleri belli olmaya devam ediyor: Grand Prix kazanan projeler hangileri?
Haberler
Cannes Lions’da büyük ödüller sahiplerine ulaşmaya devam ediyor…
Sena Tufan
1 hafta önce
İş dünyasında haftanın atamaları (19-25 Nisan)
Haberler
İş dünyasında haftanın atamaları (19-25 Nisan)
Nafizcan Önder
25 Nisan 2025
"Küçük lüksler" teorisinin mimarı, Estée Lauder’ın sahibi Leonard Lauder hayatını kaybetti
Haberler
“Küçük lüksler” teorisinin mimarı, Estée Lauder’ın sahibi Leonard Lauder hayatını kaybetti
İrem Alimoğlu
2 hafta önce
LEGO yaratıcılıkta vites yükseltti: F1 pilotları LEGO araçlarla yarıştı...
Haberler
LEGO yaratıcılıkta vites yükseltti: F1 pilotları LEGO araçlarla yarıştı…
Marketing Türkiye
7 Mayıs 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.