27 Mayıs Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Muratbey'in Burgu peynirleri raflardan toplatılmayacak
Haberler

Muratbey’in Burgu peynirleri raflardan toplatılmayacak

Marketing Türkiye
28 Haziran 2018
2 dk okuma

Birkaç gündür sosyal medyada Muratbey Burgu Peyniri’nin içeriğinde “Natamisin” adlı katkı maddesi kullanıldığı gerekçesiyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından raflardan kaldırılacağı konuşuluyordu. Muratbey Peynirleri’nden bugün gelen açıklamada böyle bir durumun gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

İddialara göre Uşak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından Muratbey Burgu Peyniri’ne yapılan analiz sonucu küf önleyici katkı maddesine rastlandı.Ayrıca Uşak İl Müdürlüğü’nün, Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği’ne uygun olmadığı gerekçesiyle Muratbey Burgu Peynirleri’nin piyasadan toplatılması kararı çıkardığı da iddialar arasındaydı.

“Muratbey Peynirleri’nin İtibarı zedelenmek istenmektedir”

Bugün Muratbey Peynirleri’nden hem basın açıklaması hem de Uşak İl Müdürlüğü tarafından yapılan analiz raporu geldi:

“Haziran 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan Türk Gıda Kodeksi’nin 8. maddesinde Natamisin maddesinin yarı yumuşak peynirlerin yüzey uygulamalarında kullanılabileceği açıkça belirtilmektedir. Buna rağmen Muratbey Peynirleri olarak Burgu peynirlerinin üretiminin sadece üretim tesisindeki ortam sterilizasyonunda Natamisin maddesinin kullanımını gerçekleştiriyoruz. Bu işlem ortamın daha iyi sterilize edilmesi ve bakterilere karşı koruyucu önlem alınması amacıyla yapılmaktadır. Türk Gıda Kodeksi’ne göre uygun görüldüğü ve dünyanın birçok ülkesinde izin verildiği halde ürünlerimizin içeriğinde Natamisin maddesi kullanılmamaktadır. Bugün geçmiş dönemde yaşanan ve tüketiciye yansımayan bir durum sosyal mecralarda gündeme getirilerek Muratbey Peynirlerinin itibarı zedelenmek istenmektedir. Sadece Muratbey Peynirleri tarafından üretimi gerçekleştirebilen Burgu peynirinin taklitlerini tüm dünyada toplatmaya devam ediyoruz. Sosyal mecralarda itibarımıza zarar vermeye çalışan ve daha önce taklit Burgu ürünlerini de toplatma kararı aldırdığımız bazı kişilerle ilgili yasal işlemleri başlattığımızı bilgilerinize sunarız.”

Uşak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğü analiz raporunda iddia edilenin tam tersi olarak Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği’ne uygun olduğu ifade ediliyor.

muratbey

Natamisin Nedir?

Dönem dönem “şu katkı maddesi kanser yapıyor, bu katkı maddesi zehirliyor” diye hortlayan haberler toplumu hassaslaştırdı ama bir o kadar da insanlar tükettikleri ürünün içeriğini merak eder oldu.

Natamisin, gıdalarda küflenmeyi önleyen koruyucu bir madde. Diğer koruyucuların aksine, çok geniş bir pH aralığında (pH=3-9) aktivitesini korumaktadır. Bu özellikler, natamisin’in uygulamasının çeşitli gıda işleme tekniklerine kolaylıkla uygulanabilmesini sağlamaktadır. Gıdaların bozulmasına neden olan tüm küf ve mayalara karşı etkili bir maddedir. Natamisin özellikle Peynirlerde ve Sosis ve sucuklarda yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bazı ülkelerde meyve suyu, şarap ve yoğurtlarda da kullanılmaktadır. Natamisin ürünlere püskürtme sistemiyle yada direkt ürün içine ilave edilerek kullanılabilir.

1 Turizmde deneyimin yeni dinamikleri Brandverse Horizons’ta konuşuldu
Turizmde deneyimin yeni dinamikleri Brandverse Horizons’ta konuşuldu
2 WIRED Türkiye yayın hayatına başladı
WIRED Türkiye yayın hayatına başladı
3 Markaların logolarında parti var!
Markaların logolarında parti var!
4 İstanbul Bilgi Üniversitesi kapatıldı...
İstanbul Bilgi Üniversitesi kapatıldı…
5 ASELSAN ve Türk Telekom yerli akıllı telefonlar üretecek!
ASELSAN ve Türk Telekom yerli akıllı telefonlar üretecek!
Güncel Haberler
Yılın inovatif ürünleri...
Yılın inovatif ürünleri…
Yılın teknoloji trendleri
Yılın teknoloji trendleri
Influencer marketing'de dengeler değişiyor: Artık güç mikrolarda...
Influencer marketing’de dengeler değişiyor: Artık güç mikrolarda…
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

OpenAI GPT-5.5’i duyurdu: Daha az kaynakla daha fazla iş yapmayı hedefliyor
Haberler
OpenAI GPT-5.5’i duyurdu: Daha az kaynakla daha fazla iş yapmayı hedefliyor
Sena Tufan
24 Nisan 2026
Reklam dünyasının en güçlü film içerikleri, Brandverse Awards'un "Film" bölümünde yarışıyor!
Haberler
Reklam dünyasının en güçlü film içerikleri, Brandverse Awards’un “Film” bölümünde yarışıyor!
Sena Tufan
3 Mart 2026
ASELSAN ve Türk Telekom yerli akıllı telefonlar üretecek!
Haberler
ASELSAN ve Türk Telekom yerli akıllı telefonlar üretecek!
Marketing Türkiye
6 gün önce
Rönesans Holding, özel sektör ve STK’ları eşitlik için buluşturdu
Haberler
Rönesans Holding, özel sektör ve STK’ları eşitlik için buluşturdu
Marketing Türkiye
4 Mart 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.