20 Mayıs Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Muratbey'in Burgu peynirleri raflardan toplatılmayacak
Haberler

Muratbey’in Burgu peynirleri raflardan toplatılmayacak

Marketing Türkiye
28 Haziran 2018
2 dk okuma

Birkaç gündür sosyal medyada Muratbey Burgu Peyniri’nin içeriğinde “Natamisin” adlı katkı maddesi kullanıldığı gerekçesiyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından raflardan kaldırılacağı konuşuluyordu. Muratbey Peynirleri’nden bugün gelen açıklamada böyle bir durumun gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

İddialara göre Uşak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından Muratbey Burgu Peyniri’ne yapılan analiz sonucu küf önleyici katkı maddesine rastlandı.Ayrıca Uşak İl Müdürlüğü’nün, Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği’ne uygun olmadığı gerekçesiyle Muratbey Burgu Peynirleri’nin piyasadan toplatılması kararı çıkardığı da iddialar arasındaydı.

“Muratbey Peynirleri’nin İtibarı zedelenmek istenmektedir”

Bugün Muratbey Peynirleri’nden hem basın açıklaması hem de Uşak İl Müdürlüğü tarafından yapılan analiz raporu geldi:

“Haziran 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan Türk Gıda Kodeksi’nin 8. maddesinde Natamisin maddesinin yarı yumuşak peynirlerin yüzey uygulamalarında kullanılabileceği açıkça belirtilmektedir. Buna rağmen Muratbey Peynirleri olarak Burgu peynirlerinin üretiminin sadece üretim tesisindeki ortam sterilizasyonunda Natamisin maddesinin kullanımını gerçekleştiriyoruz. Bu işlem ortamın daha iyi sterilize edilmesi ve bakterilere karşı koruyucu önlem alınması amacıyla yapılmaktadır. Türk Gıda Kodeksi’ne göre uygun görüldüğü ve dünyanın birçok ülkesinde izin verildiği halde ürünlerimizin içeriğinde Natamisin maddesi kullanılmamaktadır. Bugün geçmiş dönemde yaşanan ve tüketiciye yansımayan bir durum sosyal mecralarda gündeme getirilerek Muratbey Peynirlerinin itibarı zedelenmek istenmektedir. Sadece Muratbey Peynirleri tarafından üretimi gerçekleştirebilen Burgu peynirinin taklitlerini tüm dünyada toplatmaya devam ediyoruz. Sosyal mecralarda itibarımıza zarar vermeye çalışan ve daha önce taklit Burgu ürünlerini de toplatma kararı aldırdığımız bazı kişilerle ilgili yasal işlemleri başlattığımızı bilgilerinize sunarız.”

Uşak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğü analiz raporunda iddia edilenin tam tersi olarak Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği’ne uygun olduğu ifade ediliyor.

muratbey

Natamisin Nedir?

Dönem dönem “şu katkı maddesi kanser yapıyor, bu katkı maddesi zehirliyor” diye hortlayan haberler toplumu hassaslaştırdı ama bir o kadar da insanlar tükettikleri ürünün içeriğini merak eder oldu.

Natamisin, gıdalarda küflenmeyi önleyen koruyucu bir madde. Diğer koruyucuların aksine, çok geniş bir pH aralığında (pH=3-9) aktivitesini korumaktadır. Bu özellikler, natamisin’in uygulamasının çeşitli gıda işleme tekniklerine kolaylıkla uygulanabilmesini sağlamaktadır. Gıdaların bozulmasına neden olan tüm küf ve mayalara karşı etkili bir maddedir. Natamisin özellikle Peynirlerde ve Sosis ve sucuklarda yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bazı ülkelerde meyve suyu, şarap ve yoğurtlarda da kullanılmaktadır. Natamisin ürünlere püskürtme sistemiyle yada direkt ürün içine ilave edilerek kullanılabilir.

1 “Aramızda kalsın”: Meta, AI sohbetlerine gizli modu getiriyor
“Aramızda kalsın”: Meta, AI sohbetlerine gizli modu getiriyor
2 Demet Özdemir, Cannes kırmızı halısında Trendyolmilla imzası taşıdı
Demet Özdemir, Cannes kırmızı halısında Trendyolmilla imzası taşıdı
3 Rekabet Kurumu kararını verdi: Algida dolaplarının yüzde 30’unu rakiplere ayıracak…
Rekabet Kurumu kararını verdi: Algida dolaplarının yüzde 30’unu rakiplere ayıracak…
4 Haftanın marka-ajans iş birlikleri (8-15 Mayıs)
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (8-15 Mayıs)
5 Dünya Kupası bilet fiyatları reklam kampanyasına dönüştü
Dünya Kupası bilet fiyatları reklam kampanyasına dönüştü
Güncel Haberler
Tek kişilik yaşamlar...
Tek kişilik yaşamlar…
Bir ürün olarak ambalaj: Korozo Group küresel büyümenin kurallarını yeniden yazıyor
Bir ürün olarak ambalaj: Korozo Group küresel büyümenin kurallarını yeniden yazıyor
Hibrit mi yoksa elektrikli mi? Tüketici kararını verdi...
Hibrit mi yoksa elektrikli mi? Tüketici kararını verdi…
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Instagram’da ücretli dönem: Meta, premium aboneliği test ediyor
Haberler
Instagram’da ücretli dönem: Meta, premium aboneliği test ediyor
Nafizcan Önder
31 Mart 2026
Tenten’in ikonik ay roketi, LEGO'ya dönüştü
Haberler
Tenten’in ikonik ay roketi, LEGO’ya dönüştü
Sena Tufan
6 Nisan 2026
Yeme-içme sektöründe dijital dönüşüm: Açlığı yönetmekten iştahı yönetmeye...
Haberler
Yeme-içme sektöründe dijital dönüşüm: Açlığı yönetmekten iştahı yönetmeye…
Marketing Türkiye
6 Nisan 2026
Dyson araştırdı: Türkiye’de temizlik psikolojik bir ihtiyaç...
Haberler
Dyson araştırdı: Türkiye’de temizlik psikolojik bir ihtiyaç…
Sena Tufan
3 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.