19 Ocak Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Milletvekilleri adayları 30 milyon TL harcayacak
Haberler

Milletvekilleri adayları 30 milyon TL harcayacak

Marketing Türkiye
21 Mayıs 2018
2 dk okuma

Seçim takviminin netleşmesinin ardından siyasi partiler ve milletvekili adayları propaganda çalışmalarını hızlandırıyor. Siyasilerin, seçmenler üzerinde etki bırakmak amacı ile sürdürdüğü çeşitli faaliyetlerin en önemli ayaklarından birini ise matbu ürünler oluşturuyor. Her bir adayın matbaa harcamalarının ortalama 50 bin lirayı bulacağını ifade eden bidolubaski.com’un CEO’su Ömer Atakoğlu, siyasilerin basılı ürünlere olan taleplerinin, bayrak, çakmak ve kalem üzerinde yoğunlaştığını ifade ediyor. Atakoğlu “Geçmiş dönem seçimlerinden edindiğimiz tecrübelere göre milletvekili adayları ortalama 50 bin TL harcıyor. Bu seçimde yaklaşık 30 milyon TL’lik matbaa harcaması bekliyoruz” dedi.

24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi öncesinde, adayların isimlerini duyurmak amacı ile yürüttükleri kampanyaların önemli bir kısmını matbaa ayağı oluşturuyor. Afiş, poster, kartvizit, bayrak, kalem, anahtarlık gibi basılı materyaller ile seçmenlere kendilerini ifade etmeyi hedefleyen siyasiler matbaalarda hareketliliğe neden olurken, bu harcamalarının 50 bin lirayı bulacağı tahmin ediliyor.

Milletvekili adaylarının, seçmenlerin kararını etkilemeye çalışacağı seçim öncesi dönemde, matbu ürünlere talebin oldukça arttığını belirten bidolubaski.com’un CEO’su Ömer Atakoğlu, siyasilerin basılı ürünlere olan taleplerinin, bayrak, çakmak ve kalemde kümelendiğinin altını çiziyor. Ömer Atakoğlu, “Erken seçim takviminin açıklanmasının ardından üretimimiz oldukça yoğunlaştı. Önceki aylara oranlara aldığımız bayrak ve promosyon ürünleri siparişleri yüzde 300 arttı. Bu dönemin sonuna kadar 10 ton bayrak üretimine imza atacağımızı düşünüyoruz. Geçmiş dönem seçimlerinden edindiğimiz tecrübelere göre milletvekili adayları ortalama 50 bin TL harcıyor. Bu seçimde toplamda yaklaşık 30 milyon TL’lik matbaa harcaması bekliyoruz. Çalıştığımız 27 üretim merkezi ve 100’ü aşkın makineyle alanımızda en güçlü üretim kapasitesine sahip online matbaayız, dolayısıyla siparişlerin yoğunluğu bizleri korkutmuyor. Bidolubaski olarak, siyasi partilerin ve milletvekili adaylarının ihtiyaç duydukları birçok baskı ürününü kısa sürede üreterek, geleneksel matbaalara göre zaman kazandıran bir platform olarak öne çıkıyoruz. Baskı ürünlerinin yüksek kaliteli ve olabildiğince fazla üretilmesi, seçim kampanyalarında yürütülen faaliyetler açısından önem taşıdığından, biz de bu dönemde hızlı ve memnuniyet garantili hizmet sunuyoruz.” diye konuştu.

1 “Yılın İnovatif Ürünleri” araştırması için başvuru süreci devam ediyor...
“Yılın İnovatif Ürünleri” araştırması için başvuru süreci devam ediyor…
2 Yurt dışında viral olan, mağazalarda kavga çıkaran Starbucks Bearista Cup, Türkiye'ye geliyor
Yurt dışında viral olan, mağazalarda kavga çıkaran Starbucks Bearista Cup, Türkiye’ye geliyor
3 Sosyal medyanın etkileşimi en yüksek influencer’ları!
Sosyal medyanın etkileşimi en yüksek influencer’ları!
4 "Bu şişeye yer açılır"
“Bu şişeye yer açılır”
5 Deneyim ambalajla başlar!
Deneyim ambalajla başlar!
Güncel Haberler
E-ticarette fahiş fiyatlara erişim engeli
E-ticarette fahiş fiyatlara erişim engeli
ChatGPT'de reklam dönemi başlıyor!
ChatGPT’de reklam dönemi başlıyor!
Yeni nesil bağlılık: Çalışanlar işten kopmuyor, denge arıyor
Yeni nesil bağlılık: Çalışanlar işten kopmuyor, denge arıyor
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Haftanın marka-ajans iş birlikleri (12-25 Aralık)
Haberler
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (12-25 Aralık)
Sena Tufan
4 hafta önce
Yaşlanan nüfus ile evde bakım talebi artıyor. Çözüm ise akıllı evlerde...
Haberler
Yaşlanan nüfus ile evde bakım talebi artıyor. Çözüm ise akıllı evlerde…
Sena Tufan
14 Aralık 2025
B2B ticaretin en güncel trendleri The TECH Summit sahnesinde...
Haberler
B2B ticaretin en güncel trendleri The TECH Summit sahnesinde…
Nafizcan Önder
1 Aralık 2025
Mahkemeden Papara kararı: Faaliyetler devam edecek
Haberler
Mahkemeden Papara kararı: Faaliyetler devam edecek
İrem Alimoğlu
17 Aralık 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.