22 Nisan Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Microsoft’ta onlarca içerik üreticisinin yerini yapay zekâ alıyor!
Haberler

Microsoft’ta onlarca içerik üreticisinin yerini yapay zekâ alıyor!

Marketing Türkiye
2 Haziran 2020
2 dk okuma

Yeni dünya düzeni içerisinde pek çok meslek grubunun tanımı ve görevleri yeniden şekillenirken kimi meslek gruplarında da insanın yerini yapay zekânın alacağı açıkça görünüyor. Son günlerde bu konuda atılan en somut adım ise Microsoft’un içerik üreticisi olarak çalıştırdığı 27 gazetecisinin işine son verip onların yerine yapay zekâ kullanmaya başlaması oldu.

Microsoft’un MSN web sitesi ve tarayıcı ana sayfalarında görev almak üzere oluşturulan yapay zeka teknolojisi orijinal hikayeler oluşturmayacak, sadece yeni biçime uyacak şekilde düzenlemeler yapacak ve başlıklar belirleyecek. Seçilen makaleler daha sonra Microsoft web sitesinde yayınlanacak ve bu makalelerin yayıncıları yayınlanan makalalelerinin gelirinin bir kısmına sahip olacak.
Oluşturulan bu yapay zekanın ardından Microsoft, MSB web sitesinde ve tarayıcı ana sayfalarında çalışmak üzere istihdam ettiği 27 PA Media çalışanına, yapay zekanın işlerini yapabileceği için görevlerine son verileceği bilgisini verdi.
Microsoft temsilcisi yazılı açıklamasında, “tüm şirketler gibi, işimizi düzenli olarak değerlendiriyoruz. Bu durum bazı yerlerde daha fazla yatırım yapılmasına ve zaman zaman diğerlerinde de yeniden yapılandırılmaya gidilmesine neden olabiliyor. Bu kararlar mevcut pandeminin sonucu değil.” dedi.
Tüm bu gelişmeler sonucunda karşı karşıya kaldığı mali zorluk nedeniyle baskı altına giren PA Media, Microsoft tarafından işsiz bırakılan personellerini zorunlu ücretsiz izin kullanmaya mecbur bırakıp kimi durumda maaşlarını kesti.

“Tüm zamanımı otomasyon ve yapay zekânın tüm işlerimizi nasıl alacağını okuyarak geçiriyorum ve işte olan oldu; yapay zeka işimi elimden aldı.”
PA Media, 27 çalışanına bunun otomatik haber güncellemelerine yönelik küresel bir değişimden kaynaklandığını söylerken işini kaybeden bir çalışan ise Seattle Times’a verdiği demeçte, “tüm zamanımı otomasyon ve yapay zekanın tüm işlerimizi nasıl alacağını okuyarak geçiriyorum ve işte olan oldu, yapay zeka işimi elimden aldı” dedi. Sözlerine “özellikle genç kullanıcıları da göz önünde bulundurduğumuzda, saldırgan veya uygunsuz içeriklerin kullanıcıların tarayıcılarında görünmesini engellemek zorundayız. Sadece bu sebeple bile alınan bu karar çok riskli” diyerek devam etti.
Microsoft bahsedilen bu riske rağmen, maliyetleri düşürmek adına yapay zeka endüstrisini kendi çalışma alanında kullanmaya çalışan sayısız teknoloji şirketinden yalnızca biri.
Yapay zeka kullanılarak otomatik makale yazma teknolojisi henüz yaygın bir fenomen haline gelmemiş olsa da gazete çalışanlarının, medyada yapay zekanın büyümesinden ötürü tehdit altında olduğu yadsınamaz bir gerçek.

Kaynak: BBC UK

Microsoft Yapay Zeka
1 Okul saldırılarının ardından reklamverenler ekrandaki şiddete karşı ses yükseltiyor: Şiddet varsa reklam yok!
Okul saldırılarının ardından reklamverenler ekrandaki şiddete karşı ses yükseltiyor: Şiddet varsa reklam yok!
2 Sezen Aksu’dan yeni albüm: “Biz de Yeniden Başlarız”
Sezen Aksu’dan yeni albüm: “Biz de Yeniden Başlarız”
3 Coachella 2026: Festivali deneyim ekosistemine dönüştüren markalar
Coachella 2026: Festivali deneyim ekosistemine dönüştüren markalar
4 Televizyon Yayıncıları Derneği'den reklamverenlerin "Şiddet varsa reklam yok" çıkışına yanıt geldi
Televizyon Yayıncıları Derneği’den reklamverenlerin “Şiddet varsa reklam yok” çıkışına yanıt geldi
5 Global iş güveni araştırması: Türk iş dünyası iki kutup arasında...
Global iş güveni araştırması: Türk iş dünyası iki kutup arasında…
Güncel Haberler
Araştırma: Türkiye’de evden çalışma talebi, uygulamanın üç katı
Araştırma: Türkiye’de evden çalışma talebi, uygulamanın üç katı
Türk halkı ABD/İsrail–İran savaşı hakkında ne düşünüyor, kimi destekliyor?
Türk halkı ABD/İsrail–İran savaşı hakkında ne düşünüyor, kimi destekliyor?
Yapay zeka şirketleri "elmas" formuna dönüştürüyor
Yapay zeka şirketleri “elmas” formuna dönüştürüyor
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Düşünmeyi yapay zekaya devredip “sahte uzmanlık” çağına giriyoruz!
Köşe Yazıları
Düşünmeyi yapay zekaya devredip “sahte uzmanlık” çağına giriyoruz!
Hüseyin Tapınç
11 Şubat 2026
Ayın öne çıkan global kampanyaları (Şubat 2026)
Haberler
Ayın öne çıkan global kampanyaları (Şubat 2026)
Sena Tufan
28 Şubat 2026
Dijital Piyasalar Yasası sonuç verdi: Google aramada rakipleri öne alıyor
Haberler
Dijital Piyasalar Yasası sonuç verdi: Google aramada rakipleri öne alıyor
Nafizcan Önder
26 Şubat 2026
Karaca’dan kapsayıcı tasarım hamlesi: “Karaca For All” koleksiyonu için Galataport’ta dikkat çeken konumlandırma
Haberler
Karaca’dan kapsayıcı tasarım hamlesi: “Karaca For All” koleksiyonu için Galataport’ta dikkat çeken konumlandırma
Sena Tufan
2 gün önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.