17 Aralık Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Microsoft'un yapay zekası kontrolü kaybetti | Son 24 saatin gündemi
Haberler

Microsoft’un yapay zekası kontrolü kaybetti | Son 24 saatin gündemi

Marketing Türkiye
20 Şubat 2023
3 dk okuma
Microsoft'un yapay zekası kontrolü kaybetti | Son 24 saatin gündemi

Teknoloji devi Microsoft, ChatGPT üzerine inşa edilen yapay zeka sohbet robotu Bing’in halka açık denemelerine geçtiğimiz haftalarda başlamıştı. Şirket, Bing’in “kavgacı” ve “tuhaf” tavır sergilemesi üzerine yapay zekaya sorulabilecek soru sayısına kısıtlama getirdi.

Kullanıcılar artık Bing’e günde 50, her oturum açtıklarında ise en fazla 5 soru sorabilecek. Çünkü yapay zeka 5 soru sonrasında afallıyor ve konudan bağımsız başlıklar önermeye başlıyor. Microsoft yetkilileri, yapay zeka sisteminin kafasının karıştırmasını kullanıcıların uzun süre oturum açmasına bağlıyor. Ayırca yetkililer Bing’in, sorgulayanların üslubunu yansıtmaya çalışarak bazen “planlanmayan bir tarzda” yanıt verdiğini belirtiyor.

Instagram ve Facebook’ta “mavi tik dönemi” başlıyor

Microsoft'un yapay zekası kontrolü kaybetti | Son 24 saatin gündemi

Instagram ve Facebook’un çatı şirketi Meta, test etmeye başlayacağı ücretli abonelik sistemiyle birlikte “mavi tik” dönemine geçiyor. Kullanıcılar, iki platformda da para vererek doğrulanmış hesap rozeti olarak bilinen “mavi tik”den satın alabilecek.

Meta’nın devreye aldığı uygulama, Twitter’ın abonelik sistemine oldukça benziyor. Twitter’ı Kasım 2022’de satın Elon Musk da “Twitter Blue” üyeleri için 8 dolar karşılığında mavi tik satın alabilecekleri bir uygulama başlatmıştı. Meta’nın abonelik uygulamasında kullanıcılar, web için 11,99 dolar iPhone içinse 14,99 dolar ödeyerek onaylanmış profile sahip olabilecek.

Meta’nın, BBC’ye yaptığı açıklamaya göre abonelik uygulaması, hali hazırda mavi tiki olan hesapları etkilemeyecek. Ancak ücretli özellik sayesinde az takipçiye sahip hesaplar daha fazla görünürlük elde edebilecek.

İstanbul’un ev sahipliği yapacağı Şampiyonlar Ligi Finali’nin topu görücüye çıktı

Microsoft'un yapay zekası kontrolü kaybetti | Son 24 saatin gündemi

UEFA Şampiyonlar Ligi Finali bu yıl her yıl olduğundan daha büyük bir heyecan taşıyor Türkiye için. Zira final maçı bu defa İstanbul’da oynanacak. Büyük final için hazırlıklar hız kesmeden devam ederken, adidas Şampiyonlar Ligi Finali için özel olarak tasarlanan topun lansmanını gerçekleştirdi.

Topun üzerindeki Türk motifleri dikkat çekerken, fotoğraf çekiminde Türk halısı ve çiniler kullanıldı. Özel olarak tasarlanan topun üzerinde 3 farklı desene sahip yıldız bulunuyor. Bu yıldızlar İstanbul’un üç köprüsü olan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü temsil ediyor.

Yıldızların dışında kalan kısımlar ülkemize özgü çini motifleriyle öne çıkıyor. Çini motifindeki altın tonları İstanbul’un zengin tarihini temsil ederken, gümüş tonları Şampiyonlar Ligi kupasını temsil ediyor. Çini motiflerinin içinde Şampiyonlar Ligi logosu da yer alıyor.

Türkiye ve Suriye’ye yardım eli uzatan global markalar

Global markalar

Türkiye büyük depremin ardından yaralarını sarmaya çalışıyor. Ancak oluşan hasarlar çok katmanlı ve bu sebeple global markaların uzmanlık alanlarında verdikleri desteklerin yanı sıra yaptıkları bağışlar da önem taşıyor. Yaşanan afetle ilgili BM Genel Sekreteri António Guterres yardım sağlamak için ikinci yardım aracının Türkiye’ye geldiğini, ancak etkilenen tüm bölgelerde “çok daha fazla” ve “çok daha hızlı” yardıma ihtiyaç duyulduğunu açıkladı. İşte bu çağrıyla birlikte seferberliğe katılan global markaları görmek için TIKLAYIN.

Halk markaları göreve çağırdı: Markalardan yanıt geldi

Microsoft'un yapay zekası kontrolü kaybetti | Son 24 saatin gündemi

Günlerdir depremin bıraktığı hasarları onarıp yaralarını sarmaya çalışıyor Türkiye… Ve sosyal medyadan bir isyan yükseldi; “Markalar nerede! Neden hiçbir şey yapılmıyor?” Elbette bu zor günde vatandaşların gözü iyi günde yanında olan markaları aradı… Bu isyana markalardan da yanıt gecikmedi ve bir bir desteklerini açıkladılar. Haberin devamını okumak için TIKLAYIN.

1 IMDb, 2025’in en popüler dizilerini açıkladı: İşte yılın ilk 10’u
IMDb, 2025’in en popüler dizilerini açıkladı: İşte yılın ilk 10’u
2 Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri belli oldu!
Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri belli oldu!
3 Google Maps, beklenen özelliği kullanıma soktu: Park yeri otomatik algılanacak
Google Maps, beklenen özelliği kullanıma soktu: Park yeri otomatik algılanacak
4 Disney–OpenAI ortaklığı, eğlence sektöründe yeni bir oyun alanı açıyor
Disney–OpenAI ortaklığı, eğlence sektöründe yeni bir oyun alanı açıyor
5 Ford ve Renault, düşük maliyetli elektrikli araç üretmek için güçlerini birleştirdi
Ford ve Renault, düşük maliyetli elektrikli araç üretmek için güçlerini birleştirdi
Güncel Haberler
Duygusal yatırımın en parlak objesi: Takı sektörü altın çağını yaşıyor
Duygusal yatırımın en parlak objesi: Takı sektörü altın çağını yaşıyor
Epica Awards'tan Türkiye'ye 2 ödül!
Epica Awards’tan Türkiye’ye 2 ödül!
Türkiye'de taksi en çok nerelerden ve hangi durumlarda çağrılıyor?
Türkiye’de taksi en çok nerelerden ve hangi durumlarda çağrılıyor?
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

10 CEO'dan 7'si için yatırım önceliği "yapay zeka"
Haberler
10 CEO’dan 7’si için yatırım önceliği “yapay zeka”
Nafizcan Önder
8 Kasım 2025
Gerety Awards 2026 jürisi açıklandı: Türkiye’yi Nilgün Burcu Özdemir temsil edecek...
Haberler
Gerety Awards 2026 jürisi açıklandı: Türkiye’yi Nilgün Burcu Özdemir temsil edecek…
İrem Alimoğlu
1 hafta önce
Sektörün dilemması: Yapay zeka mı, insan dokunuşu mu?
Haberler
Sektörün dilemması: Yapay zeka mı, insan dokunuşu mu?
Nafizcan Önder
1 Kasım 2025
Kiğılı logosunu yeniledi
Haberler
Kiğılı logosunu yeniledi
Nafizcan Önder
8 Ekim 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.