26 Kasım Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

Mekansal iletişimde yeni yaklaşımlar

Marketing Türkiye
18 Şubat 2014
2 dk okuma

Mekansal iletişim ve tasarım alanında yeni yaklaşımlar sunmak üzere oluşturulan “Mekan ve Olasılıklar” etkinliği, 3-4-5 Nisan tarihlerinde Karaköy Rum İlkokulu’nda Terminal Design tarafından düzenlenecek. Jotun Boya’nın katkılarıyla Terminal Design tarafından gerçekleştirilecek olan “Mekan ve Olasılıklar” etkinliğinde, 3 gün boyunca, her gün farklı temalar altında alanında dünyaca ünlü isimlerin gerçekleştireceği konferanslar düzenlenecek ve mekansal örneklemeler yapılacak.

Etkinlikte bir yandan mekansal araçlar ve onların dönüşümleri örneklenirken, bir yandan da ilgili tüm sektörlerden kanaat önderleri, profesyoneller ve akademisyenler için dinamik bir buluşma ortamı yaratılacak. Üç gün boyunca üç farklı tema altında düzenenlen etkinlik kapsamında, birinci gün “Perakendede  Mekansal Yaklaşımlar”, ikinci gün “Müze ve Sergilemede Kurgu”, üçüncü gün “Mekansal İletişimde Araçlar” alanlarına odaklanılacak. Farklı tasarımcıların yorumları ile oluşturulmuş mekan çözümleri gün içerisinde izlenebilirken, her günün teması kapsamında düzenlenen konferans programı, saat 17:00’den itibaren alanlarında öncü konuşmacıları ağırlayacak.

Etkinlik süresince Karaköy Rum İlkokulu’nun iç mekanlarında, Atila Kuzu, Aziz Sarıyer, Durmuş Dilekçi ve Salih Küçüktuna, Nilüfer Kozikoğlu, Yalın Tan ve Jeyan Ülkü, Yeşim Bakırküre gibi konusunda yetkin tasarımcı ve mimarların kendilerine ayrılmış alanlar için ürettikleri tematik tasarımlar ziyaretçiler tarafından izlenebilecek.
 
Mekan ve Olasılıklar Konferansı’nın konuşmacıları ise şöyle:

Prof. Üwe R. Brückner: Uluslararası Scenography Bienali’nin kurucu Yönetmeni ve aynı zamanda Munih BMW Müzesi, 2012 Avrupa Müze Ödülüne layık görülen Köln’deki etnolojik Rautenstrauch-Joest Dünya Kültürleri Müzesi projelerini gerçekleştirmiş olan ATELIER BRÜCKNER firmasının kreatif yönetmeni.

Prof. Tobias Wallisser: Almanya’daki Stuttgart Mercedes-Benz Müzesi de dâhil olmak üzere birçok projede yer almış ve LAVA firmasının kurucu ortaklarından.

Marc Tamschick: Almanya ADC (Sanat Yönetmenleri Kulübü), New York ADC, WorldMediaFestival, Best Architects, Animago Ödülü, Prix Leonardo, Finalist Clip Attack, Goethe Enstitüsü Video Sanat Ödülü ve Intermedia Globe Gold gibi ödüller alarak medyal scenography konusunda projeler gerçekleştiren TAMSCHICK MEDIA+SPACE GmbH firmasının CEO’su ve kreatif yöneticisi.

Peter Stamberg ve Paul Aferiat: Frick Müzesi Pied-a-Terre, Joni Moisant Weyl Galeri’de yeralan Gemini Gel, Arizona ve California’da yeralan Saguaro Otelleri gibi konut, otel, ticari ve kültürel projeleri form, ışık ve renk elemanlarını farklı deneyimlerle birleştirerek hayata geçirmiş olan ve New York’ta kurulmuş Stamberg Aferiat tasarım firmasının kurucu ortaklarından.

John Ryan : Londra Retail Week’te mağazacılık, mağaza tasarımı ve görsel sunum hakkında editörlük yapmakta.

Alastair Kean: perakende deneyiminin etkin hale getirilmesi için marka konumlandırma, kimlik ve perakende tasarım danışmanlığı konularında Londra’da hizmet veren Dalziel and Pow firmasının kreatif yönetmeni.

Charles Stone: New York’ta 30 yılı aşkın süredir mimari ve teatral alanlarda projeler gerçekleştirmiş ve aynı zamanda konser salonlarından, perakende mekanlarına kadar uzanan bir aralıkta aydınlatma projeleri yaparak ödüller almış olan Fisher Marantz Stone firmasının başkanı.

1 The TECH Summit'e kayıtlar başladı! Geleceği deneyimlemeye hazır mısınız?
The TECH Summit’e kayıtlar başladı! Geleceği deneyimlemeye hazır mısınız?
2 Markalar neden bir anda özür dilemeye başladı?
Markalar neden bir anda özür dilemeye başladı?
3 YouTube’un en çok izlenen “çocuk kanalları”
YouTube’un en çok izlenen “çocuk kanalları”
4 Google'dan yeni nesil yapay zeka: Gemini 3 kullanıma sunuldu
Google’dan yeni nesil yapay zeka: Gemini 3 kullanıma sunuldu
5 Burger King, "sessizliği" konuşturuyor
Burger King, “sessizliği” konuşturuyor
Güncel Haberler
Müşteri sadakati oyunlaştırma ile yeni bir boyut kazanıyor
Müşteri sadakati oyunlaştırma ile yeni bir boyut kazanıyor
The TECH Summit'in destekçileri belli oldu!
The TECH Summit’in destekçileri belli oldu!
3 gün, 58 farklı oturum, 84 konuşmacı ve eşsiz bir deneyim... İşte The TECH Summit 2025'in programı!
3 gün, 58 farklı oturum, 84 konuşmacı ve eşsiz bir deneyim… İşte The TECH Summit 2025’in programı!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Lenovo’dan Banu Soyak’a “FY2425 META Annual Excellence Award”
Haberler
Lenovo’dan Banu Soyak’a “FY2425 META Annual Excellence Award”
Nafizcan Önder
2 Eylül 2025
Mayıs ayında “duyguya” odaklanan kazandı
Haberler
Mayıs ayında “duyguya” odaklanan kazandı
Nafizcan Önder
7 Eylül 2025
OpenAI ve AWS’den üretken yapay zekayı yeniden tanımlayacak stratejik iş birliği
Haberler
OpenAI ve AWS’den üretken yapay zekayı yeniden tanımlayacak stratejik iş birliği
İrem Alimoğlu
3 hafta önce
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (26 Eylül-2 Ekim)
Haberler
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (26 Eylül-2 Ekim)
Sena Tufan
2 Ekim 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.