14 Ağustos Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Markalar pandemi şokunu atlattı, COVID-19 karşısında aksiyon almaya başladı!
Haberler

Markalar pandemi şokunu atlattı, COVID-19 karşısında aksiyon almaya başladı!

Marketing Türkiye
18 Mart 2020
2 dk okuma

Facebook, Apple ve Amazon gibi dünya devleri birkaç ayda dünyayı saran korona virüsüyle mücadele için düğmeye bastı.  Virüsün tanımlanması için gerçekleştirilen bilimsel çalışmalara yapılan bağışlardan salgın nedeniyle ekonominin etkilediği müşterilerine destek olmaya kadar alınan aksiyonları sizin için derledik.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg geçtiğimiz Cuma tamamı COVID-19’un tedavi araştırmalarına dağıtılacak bir bağış kampanyası başlattığını duyurdu. Bu kampanyadan toplanan 10 milyon dolara bir o kadarını da kurum olarak ekleyen Facebook araştırmalara toplam 20 milyon dolar iletirken Hastalık Önleme Merkezleri’nin de (CDC) yakında gerçekleştireceği kampanyaya da 10 milyon dolarlık bir bağışta bulundu. Hafta başında Facebook’un COO’su Sheryl Sandberg kendisinin de içinde bulunduğu yönetici kadrosunun San Francisco çevresinde bulunan bir gıda bankasına toplam 5,5 milyon dolar bağışladıklarını belirtti.

Apple CEO’su Tim Cook 13 Mart 2020 tarihinde yayınladığı mektubunda Apple’ın dünyanın dört bir yanından çalışanının korona virüsünün tedavisi ve tanısı için yapılan çalışmalara bağışlamak ve ekonomik baskıyı hafifletmek üzere 15 milyon dolar topladığını açıkladı.

Salesforce’un kurucusu Marc Benioff San Francisco’da yaptığı bir açıklamada kurumun University of California – San Francisco (UCSF) araştırma merkezinde devam eden koronavirüs tanı ve tedavi araştırmalarına bir milyon dolar bağışlayacağını açıkladı. Bunun yanı sıra virüse acil tanı merkezlerinden olan CDC’ye de 500 bin dolarlık bir bağış yapacak olan Salesforce’un çalışanları da durmadı. Önümüzdeki günlerde Salesforce çalışanlarının da bu meblağa erişeceklerini bildiren Benioff hasta olup evde kalması gereken çalışanlarının maaşlarının ödenmeye devam edeceğini bildirdi.

Salgın zamanında en beklenmedik ve belki de en büyük aksiyon Amazon’dan geldi. Evde kalan müşterilerinin ihtiyaçlarını daha etkili karşılamak üzere atölyelerine yüz bin yeni çalışan alacağını açıklayan Amazon aynı zamanda maaşlara da saat başı 2 dolarlık bir zam yapacağını belirtti.

Alibaba’nın kurucularından Jack Ma Avrupa’da yaptığı 2 milyon koruyucu maske ve ilaç bağışlarından sonra A.B.D. devletine de 500 bin dolar değerinde koronavirüs test kiti ve bir milyon maske bağışlayacağını bildirdi.

Farklı ama bir o kadar değerli bir bağış türü olarak telekomünikasyon devleri AT&T, Comcast ve Verizon Nisan ayı boyunca virüs nedeniyle ücretsiz izne ayrılan ve sundukları hizmetin karşılığını ödeyemeyecek müşterilerinden ödeme talep etmeyeceklerini açıkladılar.

 

 

1 Apple 20. yıla özel iPhone 20 modelini tanıtmaya hazırlanıyor
Apple 20. yıla özel iPhone 20 modelini tanıtmaya hazırlanıyor
2 Yapay zeka hangi mutfak ve sofra markalarını öneriyor?
Yapay zeka hangi mutfak ve sofra markalarını öneriyor?
3 İş dünyasında haftanın atamaları (1-7 Ağustos)
İş dünyasında haftanın atamaları (1-7 Ağustos)
4 Türkiye’de her 9 şirketten yalnızca biri sürdürülebilir değer yaratıyor!
Türkiye’de her 9 şirketten yalnızca biri sürdürülebilir değer yaratıyor!
5 Yapay zekanın istihdam faturası kadınlara mı çıkacak?
Yapay zekanın istihdam faturası kadınlara mı çıkacak?
Güncel Haberler
RTÜK’ten Netflix, HBO Max, Prime Video ve Disney+’a ceza
RTÜK’ten Netflix, HBO Max, Prime Video ve Disney+’a ceza
Google’dan akıllı saatlere insülin direnci takibi
Google’dan akıllı saatlere insülin direnci takibi
Instagram 10 yıl sonra "imzasını" değiştirdi
Instagram 10 yıl sonra “imzasını” değiştirdi
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Beyaz ette fahiş fiyat denetimi: Marketlere 10,1 milyon lira ceza verildi
Haberler
Beyaz ette fahiş fiyat denetimi: Marketlere 10,1 milyon lira ceza verildi
Gülben Dikmen
16 Haziran 2026
Babalar Günü’nün kazananı "kız babaları"
Haberler
Babalar Günü’nün kazananı “kız babaları”
Nafizcan Önder
21 Haziran 2026
Meta'dan Kylie Jenner imzalı yeni akıllı gözlük serisi
Haberler
Meta’dan Kylie Jenner imzalı yeni akıllı gözlük serisi
Sena Tufan
26 Haziran 2026
TMSF ihalesi sonuçlandı: Assan Group'un yeni sahibi ROKETSAN oldu
Haberler
TMSF ihalesi sonuçlandı: Assan Group’un yeni sahibi ROKETSAN oldu
Marketing Türkiye
9 Temmuz 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.