28 Aralık Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Markalar pandemi şokunu atlattı, COVID-19 karşısında aksiyon almaya başladı!
Haberler

Markalar pandemi şokunu atlattı, COVID-19 karşısında aksiyon almaya başladı!

Marketing Türkiye
18 Mart 2020
2 dk okuma

Facebook, Apple ve Amazon gibi dünya devleri birkaç ayda dünyayı saran korona virüsüyle mücadele için düğmeye bastı.  Virüsün tanımlanması için gerçekleştirilen bilimsel çalışmalara yapılan bağışlardan salgın nedeniyle ekonominin etkilediği müşterilerine destek olmaya kadar alınan aksiyonları sizin için derledik.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg geçtiğimiz Cuma tamamı COVID-19’un tedavi araştırmalarına dağıtılacak bir bağış kampanyası başlattığını duyurdu. Bu kampanyadan toplanan 10 milyon dolara bir o kadarını da kurum olarak ekleyen Facebook araştırmalara toplam 20 milyon dolar iletirken Hastalık Önleme Merkezleri’nin de (CDC) yakında gerçekleştireceği kampanyaya da 10 milyon dolarlık bir bağışta bulundu. Hafta başında Facebook’un COO’su Sheryl Sandberg kendisinin de içinde bulunduğu yönetici kadrosunun San Francisco çevresinde bulunan bir gıda bankasına toplam 5,5 milyon dolar bağışladıklarını belirtti.

Apple CEO’su Tim Cook 13 Mart 2020 tarihinde yayınladığı mektubunda Apple’ın dünyanın dört bir yanından çalışanının korona virüsünün tedavisi ve tanısı için yapılan çalışmalara bağışlamak ve ekonomik baskıyı hafifletmek üzere 15 milyon dolar topladığını açıkladı.

Salesforce’un kurucusu Marc Benioff San Francisco’da yaptığı bir açıklamada kurumun University of California – San Francisco (UCSF) araştırma merkezinde devam eden koronavirüs tanı ve tedavi araştırmalarına bir milyon dolar bağışlayacağını açıkladı. Bunun yanı sıra virüse acil tanı merkezlerinden olan CDC’ye de 500 bin dolarlık bir bağış yapacak olan Salesforce’un çalışanları da durmadı. Önümüzdeki günlerde Salesforce çalışanlarının da bu meblağa erişeceklerini bildiren Benioff hasta olup evde kalması gereken çalışanlarının maaşlarının ödenmeye devam edeceğini bildirdi.

Salgın zamanında en beklenmedik ve belki de en büyük aksiyon Amazon’dan geldi. Evde kalan müşterilerinin ihtiyaçlarını daha etkili karşılamak üzere atölyelerine yüz bin yeni çalışan alacağını açıklayan Amazon aynı zamanda maaşlara da saat başı 2 dolarlık bir zam yapacağını belirtti.

Alibaba’nın kurucularından Jack Ma Avrupa’da yaptığı 2 milyon koruyucu maske ve ilaç bağışlarından sonra A.B.D. devletine de 500 bin dolar değerinde koronavirüs test kiti ve bir milyon maske bağışlayacağını bildirdi.

Farklı ama bir o kadar değerli bir bağış türü olarak telekomünikasyon devleri AT&T, Comcast ve Verizon Nisan ayı boyunca virüs nedeniyle ücretsiz izne ayrılan ve sundukları hizmetin karşılığını ödeyemeyecek müşterilerinden ödeme talep etmeyeceklerini açıkladılar.

 

 

1 Yapay zeka nedeniyle işten çıkarma yapan şirketler belli oldu!
Yapay zeka nedeniyle işten çıkarma yapan şirketler belli oldu!
2 Bir metnin yapay zeka tarafından yazıldığı nasıl anlaşılır?
Bir metnin yapay zeka tarafından yazıldığı nasıl anlaşılır?
3 Şirketlerin 2026 hedefleri değişti: "Büyümesek de olur, mevcudu koruyalım yeter!"
Şirketlerin 2026 hedefleri değişti: “Büyümesek de olur, mevcudu koruyalım yeter!”
4 Yılbaşı hediyelerinde "değer" dönemi: Tüketici artık kontrollü harcıyor
Yılbaşı hediyelerinde “değer” dönemi: Tüketici artık kontrollü harcıyor
5 The One Awards'da ilk 3'e kalan markalar belli oldu!
The One Awards’da ilk 3’e kalan markalar belli oldu!
Güncel Haberler
Bir sorunumuz var, ancak ümidimiz daha çok var...
Bir sorunumuz var, ancak ümidimiz daha çok var…
3 milyon hane, 15 günde bir ağrı kesici alıyor!
3 milyon hane, 15 günde bir ağrı kesici alıyor!
Çalışan yalnızlığı derinleşiyor!
Çalışan yalnızlığı derinleşiyor!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Pinterest, 2026'nın öne çıkan 21 trendini açıkladı!
Haberler
Pinterest, 2026’nın öne çıkan 21 trendini açıkladı!
İrem Alimoğlu
2 hafta önce
Türkiye’deki gerçek kira artış oranları açıklandı: TÜİK verileriyle arada fark var! 
Araştırma
Türkiye’deki gerçek kira artış oranları açıklandı: TÜİK verileriyle arada fark var! 
Marketing Türkiye
27 Kasım 2025
iPhone 17 Pro kullanıcıları isyanda: Turuncudan pembeye dönüyor!
Haberler
iPhone 17 Pro kullanıcıları isyanda: Turuncudan pembeye dönüyor!
İrem Alimoğlu
16 Ekim 2025
Zenginler Norveç’ten kaçıyor! Peki neden?
Haberler
Zenginler Norveç’ten kaçıyor! Peki neden?
Nafizcan Önder
26 Kasım 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.