1 Eylül Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Manajans J. Walter Thompson Zlab'i tanıttı
Haberler

Manajans J. Walter Thompson Zlab’i tanıttı

Marketing Türkiye
24 Ekim 2018
2 dk okuma

Manajans J. Walter Thompson, Türkiye’deki Z neslinin tutum ve davranışlarını analiz ederek markaların iletişim stratejilerini yeni jenerasyona adapte etmelerinin yollarını anlatmayı amaçlayan ZLAB inisiyatifini tanıttı.

Pazarlama dünyası, Z nesli üzerine araştırmalar yapmaya devam ediyor. Türkiye’de ise Z neslinin davranışlarını, eğilimlerini saptamak ve markalara iletişim stratejilerinde yeni jenerasyonun özelliklerini nasıl harmanlayacağını anlatmak üzere çalışmalara başlayan Manajans J. Walter Thompson, bir ilke imza atarak Joint Idea, Poltio, Twentify ve BuzzMyVideos’un destekleri ile ZLAB’in ilk toplantısı “ZLAB Presents: Young Side of Cannes 2018”i gerçekleştirdi.

“ZLAB Presents: Young Side of Cannes 2018” etkinliğinde hem bir yılı aşkın süre boyunca Z jenerasyonu üzerine yapılan araştırma ve literatür okumaları sonrasında elde edilen araştırma sonuçları hem de Z neslinin bakış açısıyla analiz edilen Cannes Lions 2018’de ödül alan reklam çalışmaları aktarıldı.

Manajans J. Walter Thompson Ajans Başkanı Tuğbay Bilbay’ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, ZLAB partnerlerinden Joint Idea Kurucu Ortaklarından Eda Çarmıklı yeni nesilde değişen mekan algısını aktarırken, Poltio.com ortaklarından Özge Akçizmeci ise “Bizim Z vs Başka Z” adlı konuşmasında farklı ülkelerdeki Z ile Türkiye’dekiler arasındaki farkları ortaya koydu. Twentify Kurucu Ortaklarından Çağlar Bozkurt ise Türkiye’deki Z neslinin bugünkü hayatını anlattığı etkinlikte ayrıca BuzzMyVideos Markalı Ürünler Kıdemli Satış Müdürü Derin Öztekin ise “Z Tipi İçerik” başlıklı konuşmasında Z jenerasyonun ilgi duyduğu içerikleri ile detaylı bilgiler verdi.

ZLAB’in markalar için “erken uyarı” sistemi olduğunu belirten ajans içinde ZLAB’ten sorumlu Manajans J. Walter Thompson Strateji Direktörü Berkant Avcı:” Ajansımızın ‘Pioneering Solutions’ düşünme biçimi doğrultusunda markalara her zaman öncü çözümler geliştiriyoruz. ZLAB de bu kapsamda oluşturduğumuz bir inisiyatif. Amacımız ise Z markaları yaratmak ve bu markaların devamlılığını sağlayabilmek” olduğunu aktardı.

ZLAB inisiyatifi kurulduğundan beri ajans olarak “Z” gözlüğü edindiklerini ve Z’nin bakış açısıyla konulara eğilmeye başladıklarını dile getiren Avcı, “ZLAB altında bizi destekleyen partnerlerimiz ile birlikte markalara farklı konularla ilgili konuşmalar ve paneller düzenleyeceğiz. ZLAB ile markaların kendi DNA’larına uygun aynı zamanda Z neslinin beklenti ve taleplerine karşılık verebilecekleri yeni nesil marka arketipleri bulmalarına yardımcı olmayı hedefliyoruz” diye ekledi.

1 Sosyal medyada “fiyat için DM” dönemi bitiyor: 82 işletmeye 8,2 milyon TL ceza
Sosyal medyada “fiyat için DM” dönemi bitiyor: 82 işletmeye 8,2 milyon TL ceza
2 Ajans Reset: Yapay zeka dünyasında ajanslar nasıl dönüşecek?
Ajans Reset: Yapay zeka dünyasında ajanslar nasıl dönüşecek?
3 2027'nin rengi şimdiden belli oldu: Doğaya dönüşün yeni tonu “Grounded”
2027’nin rengi şimdiden belli oldu: Doğaya dönüşün yeni tonu “Grounded”
4 Amazon, teslimat merkezlerini robotlara emanet etmeye hazırlanıyor
Amazon, teslimat merkezlerini robotlara emanet etmeye hazırlanıyor
5 Günlük rahatlığın yeni tanımı: Spor giyim
Günlük rahatlığın yeni tanımı: Spor giyim
Güncel Haberler
Kapadokya’nın taş hafızasında kokunun izini sürmek
Kapadokya’nın taş hafızasında kokunun izini sürmek
Dua Lipa’dan The Weeknd’e: Nespresso’nun yıldızlarla büyüyen dünyası
Dua Lipa’dan The Weeknd’e: Nespresso’nun yıldızlarla büyüyen dünyası
10 yıl içinde en hızlı küçülecek 12 meslek
10 yıl içinde en hızlı küçülecek 12 meslek
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

YouTube, AI Slop içeriklerine karşı para kazanma kurallarını sıkılaştırdı
Haberler
YouTube, AI Slop içeriklerine karşı para kazanma kurallarını sıkılaştırdı
Sena Tufan
21 Temmuz 2026
Hedefli reklamcılık siber saldırıların yeni aracı haline geliyor
Haberler
Hedefli reklamcılık siber saldırıların yeni aracı haline geliyor
Marketing Türkiye
1 Ağustos 2026
Rexona, koltuk altlarını reklam alanına dönüştürdü
Haberler
Rexona, koltuk altlarını reklam alanına dönüştürdü
Sena Tufan
2 Temmuz 2026
Epica Awards, 2026 başvuru sürecini "Ödül sezonunda hayatta kalma kiti" ile başlattı…
Haberler
Epica Awards, 2026 başvuru sürecini “Ödül sezonunda hayatta kalma kiti” ile başlattı…
Marketing Türkiye
6 Temmuz 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.