21 Mayıs Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Konsol talebine yetişemeyen Microsoft'tan yardım çağrısı
Haberler

Konsol talebine yetişemeyen Microsoft’tan yardım çağrısı

Marketing Türkiye
6 Ocak 2021
2 dk okuma

Pandemi sırasında evde kalmak ve oyun oynamak kesinlikle bir trend ancak insanlar son teknoloji oyun konsollarına ulaşamıyor. Kasım ayındaki lansmanlarından bu yana, Sony’nin PlayStation 5 ve Microsoft’un Xbox Series X ve Series S konsolları, şirketlerin yetişemediği ölçüde talep yarattı ve bu durum yeni stokları bekleyen tüketiciyi hüsrana uğrattı. Microsoft ise çareyi yonga üreticisi AMD’den yardım istemekte buldu.

Microsoft Oyunlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Phil Spencer, geçtiğimiz hafta Xbox Live Programlama Direktörü Larry Hryb ile yaptığı podcast röportajında Xbox eksikliğini kabul etti ve daha fazla ürünü kullanıma sunmak için yonga üreticisi AMD’den yardım istediğini söyledi. Spencer ayrıca, “Konsolları piyasaya sürdük fakat keşke daha fazlasına sahip olsaydık, çok çabuk satıyorduk” diye ekledi.

Xbox web sitesine göre , Xbox Series X ve Series S’in şu anda satıldıkları tüm perakendecilerde stokları tükendi. Xbox yöneticileri daha önce stokların bahara kadar yenilenmeyeceğini söylemişlerdi.

Kasım ayında bazı analistler , Microsoft’un ve Sony’nin kârı en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olmak için kasıtlı olarak konsolların üretimini kısıtladığını iddia ederken , Spencer podcast’te Xbox için durum böyle olmadığını söyledi.

Spencer, “Onları engellemiyoruz, elimizden geldiğince hızlı inşa ediyoruz. Tüm montaj hatları devam ediyor” dedi ve sınırlı arzın nedeninin “fizik ve mühendisliğe bağlı” olduğunu belirtti. Spencer bunun ne anlama geldiğini tam olarak açıklamadı.
Microsoft, Xbox içerik ve hizmetleri için yıldan yıla gelir artışının yüzde 30 olduğunu açıkladı. Bunun aksine segment için gelir artışı önceki yılın aynı döneminde sabit kaldı. Ekim ayında Microsoft’un yonga üreticisi AMD, kişisel bilgisayarlara, oyun sistemlerine, veri depolamaya ve buluta güç veren ürünlere yönelik güçlü talep sayesinde 2020’nin üçüncü çeyreği için rekor gelir duyurdu. Bu verilere göre  AMD, bahsedilen zaman diliminde yüzde 56’lık gelir artışı kaydetti.
Spencer, “Bence oyun 2020’de gerçekten kendine geldi. Şu anda oyuna çok fazla ilgi var. Konsol ve oyun satışları sadece bir işaret. Daha fazla üretim için donanım yetersiz, ancak elimizden geldiğince çok çalışıyoruz” dedi. Microsoft’un hisseleri geçen yıl yaklaşık yüzde 37 arttı, AMD’ler ise neredeyse yüzde 91 arttı.
Kaynak: CNN
1 Rekabet Kurumu kararını verdi: Algida dolaplarının yüzde 30’unu rakiplere ayıracak…
Rekabet Kurumu kararını verdi: Algida dolaplarının yüzde 30’unu rakiplere ayıracak…
2 Haftanın marka-ajans iş birlikleri (8-15 Mayıs)
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (8-15 Mayıs)
3 Otomotiv devi tarihinde ilk kez zarar açıkladı!
Otomotiv devi tarihinde ilk kez zarar açıkladı!
4 Apple ile OpenAI arasında AI krizi: Ortaklık mahkemelik oluyor
Apple ile OpenAI arasında AI krizi: Ortaklık mahkemelik oluyor
5 SuperFresh’ten İtalya esintili yeni pizza: Pizza Napoliten
SuperFresh’ten İtalya esintili yeni pizza: Pizza Napoliten
Güncel Haberler
Turizmde deneyimin yeni dinamikleri Brandverse Horizons’ta konuşuldu
Turizmde deneyimin yeni dinamikleri Brandverse Horizons’ta konuşuldu
WIRED Türkiye yayın hayatına başladı
WIRED Türkiye yayın hayatına başladı
Markaların logolarında parti var!
Markaların logolarında parti var!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Coca-Cola’nın tasarım mirası G-SHOCK’ta hayat buldu
Haberler
Coca-Cola’nın tasarım mirası G-SHOCK’ta hayat buldu
Nafizcan Önder
3 hafta önce
ByteDance’in yeni yapay zeka video üretim modeli CapCut’a entegre edildi
Haberler
ByteDance’in yeni yapay zeka video üretim modeli CapCut’a entegre edildi
Nafizcan Önder
27 Mart 2026
Orta Doğu’daki gerilimler Marketing Türkiye C Level Club’da tartışıldı: Hangi sektörler nasıl etkilenecek?
Haberler
Orta Doğu’daki gerilimler Marketing Türkiye C Level Club’da tartışıldı: Hangi sektörler nasıl etkilenecek?
Marketing Türkiye
17 Mart 2026
"AI sadece araç; pusulanın yönünü insan değerleri belirler"
Haberler
“AI sadece araç; pusulanın yönünü insan değerleri belirler”
Marketing Türkiye
13 Nisan 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.