17 Nisan Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
‘Kim kimi güverteden atar?’ SALT Galata’da
Haberler

‘Kim kimi güverteden atar?’ SALT Galata’da

Marketing Türkiye
30 Kasım 2016
3 dk okuma

Oliver Ressler’in dünya gündemini saran, geçmişin, bugünün ve uzun bir süre yarının da gündeminde olacak gibi görünen göç olgusu başta olmak üzere, sınırları, yurttaşlık meselesi, sermaye ve alternatif ekonomileri irdeleyen işlerin yer aldığı ‘Kim Kimi Güverteden Atar?’ başlıklı sergisi SALT Galata’da açıldı.

unnamed

Sanatçı 12 yıllık üretimlerinden oluşan bu sergisinde, dönemin en can yakıcı meselesi göç ve yaşamın tüm alanlarına sirayet etmiş olayları, fotoğraf işleri, duvar yazıları, film ve enstalasyonlarla bir araya getiriyor. Sanatçının bu işleri, güncel meseleleri devlet politikaları açısından birbiriyle ilişkilendirmek yerine, bunların süregelen bir küresel krizin iç içe geçmiş yüzleri olarak okunabileceğine işaret ediyor.

unnamed-1

Türkiye’de Suriyeli Mülteci Yok

Sanatçı Ressler, Türkiye’deki mültecilerin hikâyesini ‘There are no Syrian Refugees in Turkey/ Türkiye’de Suriyeli Mülteci Yok’ aldı bir video çalışmasıyla inceliyor. Sergide yine mülteci sorunlarını farklı açılardan inceleyen; ‘Emergency Turned Upside Down/Acil Durum Tepetaklak’ ve ‘Stranded/Kıyıya Vurmuş’ adlı iki çalışma daha bulunuyor.

unnamed-5

Kıyıya vuran takım elbiseli erkekleri bir politikacı ve yönetici gibi yorumlayan sanatçı Ressler, ‘Stranded/Kıyıya Vurmuş’ adlı çalışmayla dünyayı derinden sarsan Aylan bebeğin kıyıya vuran cansız bedenine gönderme yaparak öyle bir iş çıkarmış ki; sanatçı bu fotoğraflarla adeta, mevcut ekonomik düzendeki yöneticilerin önce işten, sonra da güverteden atılmasına gönderme yapıyor.

Bunu göz ardı edemezsiniz

Sergi kapsamında dikkat çeken bir diğer çalışma ise serginin açık kalacağı 15 Ocak 2017 tarihine kadar İstanbul’un iki ayrı mekânı; Dolmabahçe ve Kızıltoprak’taki büyük reklam panolarında yer alan ‘Too big to fail/İflas için çok büyük’ adlı çalışma.

dolmabahceacikhavapanosu1

SALT Galata’nın dışında sunulan bu işle demokratik bir dönüşüm talep eden küresel hareketin düzen tarafından dikkate alınan, iktidardakilerin artık göz ardı edemediği bir noktaya gelmesine duyulan arzuya işaret ediyor.

oliver-ressler

Oliver Ressler kimdir?

Viyana’da yaşayan ve çalışan Oliver Ressler’in 2005’te Platform Garanti’deki İdeal Toplum Kendini Yaratır sunumundan bu yana İstanbul’daki ilk sergisi. Ressler ekonomi, demokrasi, küresel ısınma, direniş biçimleri ve toplumsal alternatifler gibi meseleler üzerine üretim yapıyor. İşleri yaygın olarak uluslararası kurumlarda sergilenen sanatçının filmleri, 2013’te Centre d’Art Contemporain Genève’de gösterildi. Finansal kriz konulu gezici sergi It’s the Political Economy, Stupid ‘Politik Ekonomi Bu, Aptal’ ile 2014’te Viyana’daki Secession’da düzenlenen Utopian Pulse – Flares in the Darkroom ‘Ütopik Dürtü – Karanlık Odada Alevler’ araştırma projesinin eş küratörü olan Ressler, Prix Thun Sanat ve Etik Ödülü’nün (2016) ilk sahibi.

1 Türkiye tercihini yaptı: Dikey süpürge mi yoksa robot süpürge mi?
Türkiye tercihini yaptı: Dikey süpürge mi yoksa robot süpürge mi?
2 İlk çeyreğin dijital şampiyonları belli oldu
İlk çeyreğin dijital şampiyonları belli oldu
3 İş dünyasında haftanın atamaları (4-10 Nisan)
İş dünyasında haftanın atamaları (4-10 Nisan)
4 Tüketici bekle-gör modunda!
Tüketici bekle-gör modunda!
5 78 yıllık ayakkabı devi iflas etti
78 yıllık ayakkabı devi iflas etti
Güncel Haberler
Yapay zeka arşivlerde henüz insan emeğinin yerini alamadı
Yapay zeka arşivlerde henüz insan emeğinin yerini alamadı
Şiddet haberlerinde ayrıntı, taklit riskini artırıyor!
Şiddet haberlerinde ayrıntı, taklit riskini artırıyor!
Okul saldırılarının ardından reklamverenler ekrandaki şiddete karşı ses yükseltiyor: Şiddet varsa reklam yok!
Okul saldırılarının ardından reklamverenler ekrandaki şiddete karşı ses yükseltiyor: Şiddet varsa reklam yok!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Sophia Wilde, Dior'un yeni elçisi oldu
Haberler
Sophia Wilde, Dior’un yeni elçisi oldu
Sena Tufan
5 Şubat 2026
Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2026 listesi 21 Nisan’da açıklanacak
Haberler
Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2026 listesi 21 Nisan’da açıklanacak
Marketing Türkiye
1 hafta önce
Yapay zeka artık bir araç değil, dijital ekip arkadaşı
Haberler
Yapay zeka artık bir araç değil, dijital ekip arkadaşı
Marketing Türkiye
2 hafta önce
Türk halkının "bayram alışverişi" alışkanlıkları...
Haberler
Türk halkının “bayram alışverişi” alışkanlıkları…
Nafizcan Önder
5 Mart 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.