23 Temmuz Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

İşte geçtiğimiz haftanın gündemi

Marketing Türkiye
3 Temmuz 2014
2 dk okuma

PRNet A.Ş, geçtiğimiz hafta basında en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı. 23 – 29 Haziran 2014 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, “Haftanın En’leri” 5 başlık altında sıralandı:

Haftanın gündemi, “IŞİD”

Irak’ta ve Suriye’de yaklaşık üç haftadır belirli bölgelere hakim olan ve son olarak Tikrit Kenti’nde 160 kişiyi idam eden IŞİD ile ilgili 2 bin 323 adet haber yayınlandı. Geçtiğimiz hafta 4 binin üzerinde olan IŞİD haberlerinin bu hafta yarı yarıya azaldığı gözlemlenirken, hafta sonu örgütün, liderleri “Ebu Bekir Bağdadi”yi ‘Halife’ ilan etmesiyle IŞİD, manşetlerden inmeye niyeti olmadığının gösterdi.

Haftanın en çok konuşulan ikinci konusu Spor başlığı altından çıktı. Uruguay’ın yıldız futbolcusu Suarez’ın, İtalya – Uruguay maçında, İtalyan savunma oyuncusu Chiellini’yi ısırması ve FIFA tarafından verilen ceza 269 haberde yer aldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ofisine yerleştirilen, böcek adı verilen dinleme cihazlarının tespit edilmesi ve görüntülerinin ortaya çıkması, 233 habere konu olarak, haftanın en çok konuşulan üçüncü gündem maddesi oldu. Dördüncü sırada ise çözüm süreci kapsamında, PKK içinden silah bırakan örgüt üyelerinin ‘eve dönüş’üne ve sosyal yaşama katılımına imkân sağlayacak maddeler içeren çerçeve yasa konuşuldu. Piyasaların yakından beklediği faiz indirimi kararının Merkez Bankası tarafından açıklanması, haftanın gündemine beşinci sıradan girerken yabancı ekonomi basınında da sıkça yer aldı.

Haftanın siyasetçisi “Recep Tayyip Erdoğan”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 6 bin 140 haberle haftanın en çok konuşulan siyasetçisi oldu. Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, 2 bin 226 haberle 2. sırada yer aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bin 488 haberle 3. sıraya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise 614 haberle 4. sıraya yerleşti. Enerji Bakanı Taner Yıldız ise 466 haber yansımasıyla PRNet “Haftanın En’leri” listesinin siyasetçiler bölümüne son sırasından giriş yaptı.

Haftanın ünlüsü “Sezen Aksu”

Antalya’da verdiği konserde sosyal mecralarda kendi adına açılan hesaplar ile ilgili yorum yapan, Sezen Aksu 131 haberde yer alarak haftanın galibi oldu. MS hastalığı tanısı konulan ve tedavileri süren Serdar Ortaç 130 haberle ikinciydi. Dört aydır birlikte olduğu sevgilisi Serkan Uçar ile sessiz sedasız nikâh masasına oturan Ece Erken 102 haberle haftanın üçüncüsü oldu. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında ilahi konseri veren ve O Ses Çocuklar programındaki jüri üyeliği ile Mustafa Ceceli dördüncü sırada yer aldı. Açıkhava’da konser veren Kenan Doğulu ise listenin beşinci sıradaki ünlüsü oldu.

Aziz Yıldırım, spor gündeminde
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım 568 haberle geçen hafta spor gündeminin ilk sırasına yerleşti. Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, 458 haberle ikinci sıradaydı. Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ise 240 haberle üçüncü sırada yer aldı. Galatasaray’dan istifa eden Teknik Direktör Roberto Mancini 213 haberle dördüncü, Beşiktaş Spor Kulubü Başkanı Fikret Orman ise 208 haberle geçen haftanın en çok konuşulan beşinci sıradaki spor adamıydı.

Haftanın sporcusu “Emenike”

Fenerbahçe’de forma giyen Emmanuel Emenike 243 haberle haftanın en çok konuşulan futbolcusu oldu. Galatasaray’da forma giyen Sneijder 178 haberle ikinci sırada yer aldı. Atletico Madrid’de oynayan Arda Turan ise 146 haberle üçüncü oldu. Beşiktaş’ın futbolcusu Mustafa Pektemek 134 haberle dördüncü sırada yer aldı. Galatasaray’ın file bekçisi Muslera ise 128 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesinin sporcular bölümüne beşinci sıradan giriş yaptı.

1 Zara'nın "ölüm pantolonu" sosyal medyada gündem oldu
Zara’nın “ölüm pantolonu” sosyal medyada gündem oldu
2 Haftanın marka-ajans iş birlikleri (10-16 Temmuz)
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (10-16 Temmuz)
3 İş dünyasında haftanın atamaları (11-17 Temmuz)
İş dünyasında haftanın atamaları (11-17 Temmuz)
4 IKEA'dan sık taşınanlara özel koleksiyon: Kamyonda değil, elde taşınıyor
IKEA’dan sık taşınanlara özel koleksiyon: Kamyonda değil, elde taşınıyor
5 Netflix, 2026'da 300 yapımda yapay zeka kullandı
Netflix, 2026’da 300 yapımda yapay zeka kullandı
Güncel Haberler
TokenFlex, çalışan deneyiminde doğum günü hediyelerini dijitalleştiriyor
TokenFlex, çalışan deneyiminde doğum günü hediyelerini dijitalleştiriyor
Elektrikli otomobiller Avrupa'da gaza basarken, benzinli ve dizel fren yaptı
Elektrikli otomobiller Avrupa’da gaza basarken, benzinli ve dizel fren yaptı
Samsung, “kitap gibi açılan” Galaxy Z Fold8’i tanıttı
Samsung, “kitap gibi açılan” Galaxy Z Fold8’i tanıttı
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Cannes Lions 2026’da Grand Prix sahipleri açıklanmaya devam ediyor
Haberler
Cannes Lions 2026’da Grand Prix sahipleri açıklanmaya devam ediyor
Sena Tufan
4 hafta önce
Haftanın marka ajans iş birlikleri (16-21 Mayıs)
Haberler
Haftanın marka ajans iş birlikleri (16-21 Mayıs)
Sena Tufan
21 Mayıs 2026
Yeni nesil babalar...
Haberler
Yeni nesil babalar…
Nafizcan Önder
20 Haziran 2026
Starbucks'tan işten çıkarma kararı: 300 çalışanla yollar ayrılıyor
Haberler
Starbucks’tan işten çıkarma kararı: 300 çalışanla yollar ayrılıyor
Marketing Türkiye
18 Mayıs 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.