30 Mart Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

İstanbul halkı olimpiyatlara ne kadar hazır?

Marketing Türkiye
28 Şubat 2013
2 dk okuma

Sportsnet Group 12 yıldır faaliyet gösterdiği spor odaklı pazarlama iletişimi alanındaki tüm stratejilerini, periyodik olarak gerçekleştirdiği araştırmalarla belirliyor. Türkiye’nin önemli markaları ve kurumlarıyla çalışan Sportsnet Group, Anadolu, Okan ve Arcadia üniversitesinden akademisyenlerin yer aldığı uluslararası bir çalışma grubuna yaptırdığı bilimsel araştırmayla Türkiye’nin spor gündemindeki en önemli madde olan “İstanbul 2020 Olimpiyat Adaylığı” konusunda da ayrıntılı bir araştırmaya imza attı. Bu konuda hâlihazırda faaliyet gösteren ve gelecekte göstermeyi planlayan her kuruma yardımcı olması amacıyla araştırmada ortaya çıkan rakamların büyük bir bölümünün kamuoyuyla paylaşılmasına karar verildi.
Tüm ev sahibi şehirlerin adaylık sürecinde en önemli etmenlerin başında, aday şehrin sakinlerinin geldiği noktasından hareketle İstanbul halkına olimpiyat adaylığı hakkındaki görüşleri soruldu. İstanbul’da yaşayan ve olimpiyatları hazırlanan herkesin öngörüleri belirlendi. Araştırma, 15 Eylül 2012 – 15 Ocak 2013 tarihleri arasında; 16 yaş üstü yüzde 62’si erkek yüzde 38’i kadın, yaş ortalamaları 29 olan toplam 1.118 örneklemle, İstanbul halkının sosyo-ekonomik düzeyini temsil eden 7’si Avrupa Yakasından, 4’ü Anadolu yakasından olmak üzere 11 ilçede yüz yüze görüşmelerle uygulandı.

İstanbul halkının yüzde 38’i olimpiyatlardan haberdar değil

Araştırmanın ilk ve en çarpıcı sonuçlarından biri İstanbul 2020 Olimpiyat adaylığı konusundaki bilinirlik düzeyi oldu. Araştırmaya katılanların yüzde 38’i adaylık sürecinden haberdar olmadığını belirtti.

Olimpiyatlar ekonomiye olumlu katkıda bulunacak

Araştırma sonucunda İstanbul halkının büyük çoğunluğunun kentte bir olimpiyat düzenlenmesinin olumlu etkiler yaratacağı konusunda hemfikir olduğu ortaya çıktı. İstanbul halkının yüzde 80’i olimpiyatların şehirlerinde düzenlenmesinin ekonomiyi olumlu etkileyeceğini düşünüyor. Yüzde 71’i kentin gelecekte daha çok turizm ve iş yatırımı almasını sağlayacağına inanıyor.

Olimpiyatların kent sakinlerinin sosyalliğine katkıları da olumlu karşılanıyor. Halkın yüzde 81’i Olimpiyatların yeni insanlarla tanışma ve eğlenceli vakit geçirmede etkili olacağını belirtti. Halkın yüzde 66’sı olimpiyatların şehirleriyle gurur duymalarını sağlayacağını belirtirken, bu tabloda yüzde 16’lık bir kararsız kesim de dikkat çekiyor.

İstanbul halkı gönüllü değil

İstanbul’u bekleyen önemli sorunlardan biri ise izleme ve gönüllü olarak görev alma konularında ortaya çıkıyor. Oyunlara izleyici olarak katılmak isteyenlerin oranı yüzde 52, gönüllü olarak görev almayı düşünebileceklerin oranı ise yüzde 22’de kalıyor.

1 Stratejiden önce değer: H. Çağatay Özdoğru MTalks’ta anlattı…
Stratejiden önce değer: H. Çağatay Özdoğru MTalks’ta anlattı…
2 10. yılında Brandverse 2026 jürisini gururla sunarız
10. yılında Brandverse 2026 jürisini gururla sunarız
3 Restoran ve kafelerde yeni dönem: Ayrıntılı menü geliyor...
Restoran ve kafelerde yeni dönem: Ayrıntılı menü geliyor…
4 Apple Maps’e "reklam" geliyor
Apple Maps’e “reklam” geliyor
5 Dijital ödemeler yükselişte: Ödeme görünmezleşirken rekabet keskinleşiyor
Dijital ödemeler yükselişte: Ödeme görünmezleşirken rekabet keskinleşiyor
Güncel Haberler
Tuvalet kağıdından üretilen dergi: Oku, kopar, kullan ve sifonu çek!
Tuvalet kağıdından üretilen dergi: Oku, kopar, kullan ve sifonu çek!
Türkiye’de 5G dönemi başlıyor: Vodafone 81 ili ve 922 ilçeyi kapsıyor
Türkiye’de 5G dönemi başlıyor: Vodafone 81 ili ve 922 ilçeyi kapsıyor
Coca-Cola'dan cam sneaker!
Coca-Cola’dan cam sneaker!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

İDO, Ege adalarına seyahat deneyimini yeniden kurguluyor...
Haberler
İDO, Ege adalarına seyahat deneyimini yeniden kurguluyor…
Marketing Türkiye
2 gün önce
ABD’de pizza restoranları ardı ardına kapanıyor! Peki neden?
Haberler
ABD’de pizza restoranları ardı ardına kapanıyor! Peki neden?
Nafizcan Önder
6 Şubat 2026
Türk halkının "bayram alışverişi" alışkanlıkları...
Haberler
Türk halkının “bayram alışverişi” alışkanlıkları…
Nafizcan Önder
4 hafta önce
6 Şubat'ın yıldönümünde, bölgedeki çalışmalarını sosyal faydaya dönüştüren markalar
Haberler
6 Şubat’ın yıldönümünde, bölgedeki çalışmalarını sosyal faydaya dönüştüren markalar
Sena Tufan
6 Şubat 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.