29 Mart Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Işıklar "dayanışma" için kapatılacak
Haberler

Işıklar “dayanışma” için kapatılacak

Marketing Türkiye
27 Mart 2020
2 dk okuma

WWF’in iklim krizine dikkat çekmek için 2007’den beri ışıkların bir saat kapatılması çağrısı yaptığı Dünya Saati bu yıl Dünya Dayanışma Saati olacak.  Işıklar 28 Mart Cumartesi akşamı 20.30-21.30 saatleri arasında bu kez “doğa ve insan için dayanışma” temasıyla kapanacak.  Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Dünya Saati sadece evlerde gerçekleşecek ve dijital mecralardan paylaşılacak.

WWF’in (Dünya Doğayı Koruma Vakfı) doğal alanların ve türlerin yok oluşuna, iklim krizine dikkat çekmek için her yıl mart ayının son cumartesi günü dünya kamuoyuna çağrıda bulunduğu küresel bir etkinlik olan “Dünya Saati”, bu yıl tüm dünyada, 28 Mart Cumartesi akşamı 20.30-21.30 saatleri arasında gerçekleşecek.

Dünya Saati kapsamındaki etkinlikler, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle bu yıl sadece evlerde yapılacak ve dijital mecralardan paylaşılacak. Doğa ve insan için dayanışma adına “Dünya Dayanışma Saati” temasıyla düzenlenecek Dünya Saati ile içinde bulunduğumuz zorlu süreçte küresel zorluklarla baş etmek için dayanışmanın önemine dikkat çekilecek.  Önceki yıllarda dış mekânlarda da etkinlikler gerçekleştirilirken bu yıl sağlık önlemleri doğrultusunda bireylere, #EvdeKal çağrısı yapılarak bireysel katılım ön plana çıkarılacak, etkinlikler dijital mecralara taşınacak.

Ülkemizde, WWF-Türkiye’nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) öncülük ettiği “Dünya Saati” Garanti BBVA ve Panasonic Life Solutions Türkiye’nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek. Bireyler 1 saat boyunca evlerinin ışıklarını kapatarak ve sosyal medyayı takip ederek Dünya Saati’ne katılacak. Dünya Saati’ne www.dunyasaati.org adresi üzerinden kayıt yaparak katılım sağlanıyor. Bununla birlikte, www.dunyasaati.org web sitesini ziyaret edenler WWF’in küresel kampanyası “Harekete Geç”e imza vererek doğa ve insan için yeni bir başlangıç yapmaya söz veriyor ve dünya liderlerine iklim krizi ve doğa kaybı gibi küresel sorunlar için vakit kaybetmeden harekete geçme çağrısı yapıyor.

Aslı Pasinli’den “Büyük İnsanlık Ailesi olarak Yeni bir Başlangıç” çağrısı

WWF-Türkiye Genel Müdürü Aslı Pasinli, tüm bireyleri doğa ve insan için dayanışmaya davet etti: “İçinde bulunduğumuz hassas dönemde, tek bir konuya odaklanmış durumdayız. Sosyalleşmeyi kısıtladığımız bu günlerde yalnız olmadığımızı, fiziksel olarak bir arada olamasak da aslında büyük insanlık ailesi olarak beraber olduğumuzu, birlikte hareket edersek ne kadar güçlü olabildiğimizi hatırlamaya ihtiyacımız var. Her yıl dünyanın dört bir yanından milyonlarca insanın katılımıyla düzenlediğimiz Dünya Saati’nde, 28 Mart akşamı evlerimizde bir saatliğine ışıkları kapatarak ortak bir amaç etrafında bir araya gelebileceğimizi gösterebiliriz. İçinden geçtiğimiz zorlu süreçten ancak böyle bir dayanışma ruhu ile çıkabilir, iklim krizi gibi küresel sorunlarla baş edebiliriz.”

1 Stratejiden önce değer: H. Çağatay Özdoğru MTalks’ta anlattı…
Stratejiden önce değer: H. Çağatay Özdoğru MTalks’ta anlattı…
2 10. yılında Brandverse 2026 jürisini gururla sunarız
10. yılında Brandverse 2026 jürisini gururla sunarız
3 CNBC-e logosunu değiştirdi, tavus kuşu tarih oldu...
CNBC-e logosunu değiştirdi, tavus kuşu tarih oldu…
4 Tofaş, 5 yıl aranın ardından Amerika pazarına dönüyor!
Tofaş, 5 yıl aranın ardından Amerika pazarına dönüyor!
5 Selpak ve Solo el değiştiriyor!
Selpak ve Solo el değiştiriyor!
Güncel Haberler
"Filtresiz İnsanlık" çağı başladı: Kusursuzluk yoruyor, gerçeklik bağ kuruyor
“Filtresiz İnsanlık” çağı başladı: Kusursuzluk yoruyor, gerçeklik bağ kuruyor
Bankacılık ve finans CEO’larının yüzde 90’ı 2026’da gelir, karlılık ve verimlilikte artış bekliyor
Bankacılık ve finans CEO’larının yüzde 90’ı 2026’da gelir, karlılık ve verimlilikte artış bekliyor
AI, dengeleri değiştiriyor: Tüketicilerin yüzde 74'ü alışverişte yapay zekadan faydalanıyor
AI, dengeleri değiştiriyor: Tüketicilerin yüzde 74’ü alışverişte yapay zekadan faydalanıyor
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Netflix mi, Paramount mu? Warner Bros Discovery, seçimini yaptı!
Haberler
Netflix mi, Paramount mu? Warner Bros Discovery, seçimini yaptı!
Nafizcan Önder
14 Ocak 2026
McDonald’s, hayranlarının telefon galerilerini kampanyaya dönüştürdü
Haberler
McDonald’s, hayranlarının telefon galerilerini kampanyaya dönüştürdü
Sena Tufan
3 hafta önce
The TECH Summit’ten bir ilk: 3 günlük zirvenin tüm içeriği okunabilir ve izlenebilir formatta raporladı…
Haberler
The TECH Summit’ten bir ilk: 3 günlük zirvenin tüm içeriği okunabilir ve izlenebilir formatta raporladı…
Marketing Türkiye
3 hafta önce
MediaMarkt Startup Challenge 2026’nın kazananları belli oldu… 
Haberler
MediaMarkt Startup Challenge 2026’nın kazananları belli oldu… 
Marketing Türkiye
16 Ocak 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.