22 Şubat Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
İş Bankası Çin’de inovasyon merkezi açtı
Haberler

İş Bankası Çin’de inovasyon merkezi açtı

Marketing Türkiye
30 Ekim 2018
2 dk okuma

Teknoloji ve dijitalleşme çalışmalarını ülke sınırlarının ötesine taşıyan İş Bankası’nın Silikon Vadisi’nden sonra dünyadaki ikinci inovasyon merkezi Çin’de açıldı.

Türkiye İş Bankası, Şanghay’da inovasyon merkezi açtı. Bankanın teknoloji iştiraki Softtech’in dünyada Silikon Vadisi’nden sonraki ikinci inovasyon merkezinin açılışı; Şanghay Başkonsolosu Sabri Tunç Angılı, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Genel Müdür Yardımcıları Hakan Aran ve Yalçın Sezen, Softtech Genel Müdürü Melih Murat Ertem ile Softtech Çin Ülke Müdürü Onur Yavuz ve bankanın Çin Temsilcisi Doruk Keser’in katıldığı törenle 29 Ekim’de gerçekleştirildi.

Türkiye’nin yerli sermayeli yazılım şirketi olan Softtech, bankacılık ve finans alanında sahip olduğu tecrübesini yeni açtığı ofis ile Çin’e de taşıyarak, bu pazardaki işbirliği fırsatlarını değerlendirmeyi hedefliyor.

Büyük veri, yapay zeka, bulut hizmetler, nesnelerin interneti, siber güvenlik gibi yeni teknolojilerin son derece önemli hale geldiği günümüzde İş Bankası’nın dijital dönüşüm sürecine katkıda bulunacak olan Çin ofisinin, çeşitli işbirliği modelleriyle Softtech ürünlerinin değişik pazarlara girmesinin de yolunu açacağı öngörülüyor.

Diyalog bankacılığı, yapay zeka, robotik teknolojiler, mobil teknolojiler ve siber güvenlik alanlarında çalışmalar yürüten Softtech ve İş Bankası çalışanları, Çin’deki ofiste belirli aralıklarla görev alarak, inovasyon projelerine doğrudan katılacak ve bu yolla teknolojideki yeni gelişmeleri yerinde ilk olarak deneyimleme fırsatı bulacaklar.

 

Küresel ekonomideki paradigmaları değiştirecek şekilde dünyanın hızla dijitalleştiği ve teknolojik yeniliklerin şekillendirdiği günümüzde, hiçbir kurumun trendlerin gerisinde kalmak gibi bir lüksü olamayacağına dikkat çeken İş Bankası Genel Müdür Adnan Bali, “Müşterilerimiz, iş ortaklarımız, çalışanlarımız ve iş modellerimize taraf olan her unsur dönüşüm sürecini tetikliyor. Son dönemde yaygınlaşan mobil teknolojiler, büyük veri, yapay zeka çözümleri bankacılık sektörünü de etkiliyor. Bankacılık faaliyetlerinin dijitalleşmesi; etkin müşteri ilişkileri, kişiselleşen ürün ve hizmetler, yüksek verimli operasyonlar, bankacılık faaliyetlerinin yaygınlaştırılması gibi pek çok alanda fırsatlar sunuyor. Artık “normal, iyi” insanlara yetmiyor, tüketici kararlarını değiştirmiyor” şeklinde konuştu.

“Çin’i teknolojiyi hızla çoğaltabilen, çok çabuk yaygınlaştıran ülke olduğu için seçtik”

Bali; “Buradaki inovasyon merkezimizin, Çin’de dijitalleşme ve teknolojik yenilikler alanında bize yeni ufuklar açacak bir platform olacağına, Çin ile Türkiye arasında yeni bir köprü kuracağına inanıyorum. Nitekim bu yöndeki sınır ötesi faaliyetlerimiz bununla da kalmayacak. Teknoloji konusunda önemli teşvikler getiren Londra’da da inovasyon merkezi açmayı planlıyoruz.”

1 Ali Atay: Yetersiz insan olmak bana komik geliyor
Ali Atay: Yetersiz insan olmak bana komik geliyor
2 Kredi kartlarında yeni dönem başladı: Peki, neler değişti?
Kredi kartlarında yeni dönem başladı: Peki, neler değişti?
3 Yapay zekanın gözüne girme rehberi
Yapay zekanın gözüne girme rehberi
4 Birbirine en çok yakışan markalar
Birbirine en çok yakışan markalar
5 Apple, 2026’nın ilk büyük lansmanı için tarih verdi
Apple, 2026’nın ilk büyük lansmanı için tarih verdi
Güncel Haberler
Ramazan’da pazarlamanın yeni kodları...
Ramazan’da pazarlamanın yeni kodları…
Şirketlerin gündemi değişiyor: İş dünyasını bekleyen 5 kritik dinamik
Şirketlerin gündemi değişiyor: İş dünyasını bekleyen 5 kritik dinamik
İş dünyasında geleceğin kazananları "hızlı öğrenenler" olacak
İş dünyasında geleceğin kazananları “hızlı öğrenenler” olacak
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Gerety Awards 2026 jürisi açıklandı: Türkiye’yi Nilgün Burcu Özdemir temsil edecek...
Haberler
Gerety Awards 2026 jürisi açıklandı: Türkiye’yi Nilgün Burcu Özdemir temsil edecek…
İrem Alimoğlu
9 Aralık 2025
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (12-25 Aralık)
Haberler
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (12-25 Aralık)
Sena Tufan
25 Aralık 2025
Bellek çipi krizi derinleşiyor: Teknoloji hisselerinde makas açılıyor
Haberler
Bellek çipi krizi derinleşiyor: Teknoloji hisselerinde makas açılıyor
Sena Tufan
2 hafta önce
Türkiye’de taraftarlığın anatomisi: Spor denince akla ilk gelen markalar hangileri?
Haberler
Türkiye’de taraftarlığın anatomisi: Spor denince akla ilk gelen markalar hangileri?
Sena Tufan
3 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.