21 Kasım Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
İnternet perakendeciliğinde yalnızca marka bilinirliği yeterli değil...
Haberler

İnternet perakendeciliğinde yalnızca marka bilinirliği yeterli değil…

Marketing Türkiye
24 Aralık 2019
2 dk okuma

Google tarafından yayınlanan incelemede marka bilinirliğinin internet perakendeciliğinde tercih edilmek için yeterli olmadığı belirtiliyor. Markaların yalnızca bilinirlik oluşturmak için değil daha iyi bir deneyim sunması için çalışması gerektiği ifade ediliyor.

Google Emea Marketing Perakende Lideri Ruth Ballett ve Google İspanya-Portekiz Market Insights Lideri Pablo Perez tarafından kaleme alınan makalede Kantar tarafından gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları ele alınıyor. Araştırma sonuçlarına göre Alman, İspanyol ve İtalyan tüketiciler farklı sayılarda mağaza hakkında bilgi sahibi olsalar da tüm alışverişlerini ortalama 3 adet mağazadan gerçekleştiriyor. Norveç, İsveç ve Danimarka’da tüketicilerin alışveriş yaptıkları mağazalardan yüzde 69’a varan oranda memnun olduğu belirtilirken, Çek, İspanyol ve Türk tüketiciler de genellikle belli mağazalardan şaşmamayı tercih ediyor. Ballett ve Perez’e göre araştırma verileri bir markanın tercih edilmesinin müşteri memnuniyeti yaratmasından daha zorlu bir süreç olduğunu ifade ediyor.

Bilinirlik oluşturmak adına büyük bir efor harcanırken, markaların daha iyi bir müşteri deneyimi tasarlanması ve müşteri memnuniyeti gibi alanlara da yatırım yapması gerektiği belirtiliyor. Özellikle daha iyi bir deneyim için markaların müşterilerini iyi tanıması gerektiğini belirten Ballett ve Perez, müşteri tiplerinde ortak gözlenen özellikleri meraklılık, yüksek beklenti ve hızlı hareket etme isteği olarak tanımlıyor.

Ülkelere göre müşteri tiplerinin incelendiği makalede Birleşik Krallık, Almanya ve Türkiye’deki tüketiciler alışveriş yaptıkları mağazadan daha fazla çeşit talep ettiği belirtiliyor. İtalya’da ise internet mağazalarında yer alan arama özelliğinin kolay kullanımı beklentiler arasında öne çıkıyor.

Tüketicilerin yüksek beklentileri ise özellikle güvenlik alanında yoğunlaşıyor. Fransa, İtalya ve İspanya’da ödeme güvenliği tüketicilerin öncelikleri arasında yer alıyor. Almanya, Polonya ve Birleşik Krallık’ta ise ürün fiyatlarının doğru bir biçimde yansıtılması tüketicilerin dikkat ettiği noktalar arasında yer alıyor. Kişiselleştirimiş içerik ve müşteri hizmetleri de tüketicilerin yükselen beklentileri içerisinde göze çarpıyor.

Hızlı teslimat ve sipariş takibi ise Avrupa, Afrika ve Orta Doğu’da yer alan tüketicilerin ortak beklentileri arasında yer alıyor. Markaların daha iyi bir müşteri deneyimi sunmaya odaklanması gerektiğinin, bilinirlik oluşturulmasının ise sadece başlangıç aşaması olduğunun altı çiziliyor.

Kaynak: Think with Google

 

1 Sosyal medyanın etkileşimi en yüksek influencer’ları!
Sosyal medyanın etkileşimi en yüksek influencer’ları!
2 TELE1’den ayrılan ekipten yeni girişim: TELE2 Haber yola çıkıyor
TELE1’den ayrılan ekipten yeni girişim: TELE2 Haber yola çıkıyor
3 The TECH Summit'e kayıtlar başladı! Geleceği deneyimlemeye hazır mısınız?
The TECH Summit’e kayıtlar başladı! Geleceği deneyimlemeye hazır mısınız?
4 İş dünyasında haftanın atamaları (8-14 Kasım)
İş dünyasında haftanın atamaları (8-14 Kasım)
5 OpenAI, GPT-5.1’i tanıttı: ChatGPT artık daha kişisel, daha anlaşılır ve çok daha “insansı”
OpenAI, GPT-5.1’i tanıttı: ChatGPT artık daha kişisel, daha anlaşılır ve çok daha “insansı”
Güncel Haberler
İDA’da 11. dönem başladı: Yeni Başkan Burçak Taşkın Yurdakul
İDA’da 11. dönem başladı: Yeni Başkan Burçak Taşkın Yurdakul
CEO'lara göre jeopolitik ve ekonomik belirsizlik bir yıldan daha uzun süre devam edecek
CEO’lara göre jeopolitik ve ekonomik belirsizlik bir yıldan daha uzun süre devam edecek
Samsung ve Nvidia’dan yapay zekada stratejik ortaklık
Samsung ve Nvidia’dan yapay zekada stratejik ortaklık
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Temu Türkiye'deki yeni iş ortaklarını duyurdu
Haberler
Temu Türkiye’deki yeni iş ortaklarını duyurdu
Sena Tufan
5 Eylül 2025
X’ten “güven” odaklı bir güncelleme: Kullanıcı profilleri şeffaflaşıyor
Haberler
X’ten “güven” odaklı bir güncelleme: Kullanıcı profilleri şeffaflaşıyor
Nafizcan Önder
17 Ekim 2025
Restoranlardan dijital platformlara rest: “Komisyon oranlarına çözüm bulunmazsa kendi platformumuzu kurarız!”
Haberler
Restoranlardan dijital platformlara rest: “Komisyon oranlarına çözüm bulunmazsa kendi platformumuzu kurarız!”
Nafizcan Önder
2 hafta önce
Haftanın marka ajans iş birlikleri (19-25 Eylül)
Haberler
Haftanın marka ajans iş birlikleri (19-25 Eylül)
Sena Tufan
25 Eylül 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.