29 Aralık Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
İnternet dünyasını bekleyen tehlike: 2016'da siber paralı askerlerin sayısı artacak
Haberler

İnternet dünyasını bekleyen tehlike: 2016’da siber paralı askerlerin sayısı artacak

Marketing Türkiye
20 Kasım 2015
2 dk okuma

Kaspersky Lab’e göre daha fazla kişi çevrimiçi saldırılardan faydalanmaya çalıştıkça siber paralı askerlerin sayısı da artacak. Bu paralı askerlerin, ödemeye hazır olan herkese saldırı uzmanlığı sunması ve ayrıca ilgili şahıslara, ‘Hizmet olarak Erişim’ olarak adlandırılabilecek bir teklif biçiminde yüksek profilli kurbanlara dijital erişim satması beklenmekte.

Tahminleri hakkında konuşan Kaspersky Lab Avrupa Araştırma Merkezi Başkanı Marco Preuss şunları söyledi: “BT güvenliği sektörünü zorlayacak gelişmelerle dolu bir yıl bekliyor. Bilgi ve tahminlerimizi sektörün her yerinden meslektaşlarımızın yanı sıra kamu kuruluşları, emniyet gücü ve özel sektör kuruluşlarıyla paylaşmanın önümüzdeki sorunlarla proaktif olarak yüzleşmek için gerekli işbirliğini teşvik edeceğine inanıyoruz.”

Kaspersky Lab’ın uzmanları, 2016 yılında siber casusluk simsarlığında büyük bir değişim göreceğimizi tahmin ediyor. Öncelikle APT’lerin (gelişmiş kalıcı tehdit) yapılandırma ve kullanımlarında büyük bir değişiklik olacak. Bellekte barınan veya dosyasız zararlı yazılımlara yönelim büyürken ‘kalıcılığın’ önemini yitireceği ve dolayısıyla virüs bulaşan bir sistemde bırakılan izlerin ve algılanma olasılığının azalacağı beklenmekte.

Bunun yanı sıra uzmanlar, üstün siber beceriler sergileme ihtiyacının azaldığını ve yatırım geri dönüşünün ulus devlet saldırganların çoğunun aldığı kararlara yön vereceğini görüyor. Bu nedenle, bootkit’ler, rootkit’ler ve araştırma ekipleri tarafından kullanılan özel zararlı yazılımlara yatırım yapmak yerine hazır zararlı yazılımların yeniden tasarlanmasında bir artış olacak.

Daha uzun vadeli bir bakış açısıyla, APT alanına daha fazla yeni başlayanın gireceğini beklemek doğru olacak. Daha fazla kişi çevrimiçi saldırılardan faydalanmaya çalıştıkça siber paralı askerlerin sayısı da artacaktır. Bu paralı askerlerin, ödemeye hazır olan herkese saldırı uzmanlığı sunması ve ayrıca ilgili şahıslara, ‘Hizmet olarak Erişim’ olarak adlandırılabilecek bir teklif biçiminde yüksek profilli kurbanlara dijital erişim satması beklenmekte.

İnternet dünyasını bekleyen tehlike: 2016'da siber paralı askerlerin sayısı artacak

Tüketicilere yönelik tehditler de gelişecek

Uzmanlara göre fidye yazılımları bankacılık Trojan’larında daha fazla zemin bulacak ve genellikle zengin ve bu nedenle karlı hedeflerin sahip olduğu OS X cihazlara ek olarak mobil ve Nesnelerin İnterneti gibi yeni alanlara yayılması bekleniyor.

Siber suçlular, durmadan kurbanların paralarını çalmanın yeni yollarını arayacak. Bu nedenle ApplePay ve AndroidPay gibi alternatif ödeme sistemlerinin yanı sıra borsaların finansal siber saldırılara daha fazla hedef olması bekleniyor.

2015 yılında Kasperksy Lab uzmanları, korsan aktivistlerden ulus devletlere kadar herkes özel resimler, bilgi, müşteri listeleri ve kodların kurbanları utandırmak amacıyla stratejik olarak bırakılmasını benimsediğinden utandırma ve zorbalık saldırıları olan DOXing’lerin sayısında artışa tanık oldu. Ne yazık ki Kaspersky Lab, bu uygulamanın 2016 yılında katlanarak devam etmesini bekliyor.

Peki ne yapılmalı?

Geleceğin siber saldırılarıyla bağlantılı riskleri en aza indirmek için şirketler, eksiksiz bir güvenlik stratejisi oluşturmalı ve uygulamaya koymalı. Personeli siber güvenlik konusunda eğitmek, fazladan koruyucu katmanla çok katmanlı Uç Nokta koruma uygulamak ve altyapının tüm unsurlarını korumak, mobil olan her şeye özen göstermek ve haberleşme ve hassas verilere şifreleme uygulamak önemli. Siber saldırılarla karşılaşma riski yüksek olan şirketler özel bir Güvenlik Operasyonları Merkezi oluşturmayı düşünmeli.

Bireysel kullanıcılar tüm cihazları için sağlam bir güvenlik çözümüne yatırım yapmalı ve şifreli haberleşmeye geçmeli. Bununla birlikte sadece teknolojiye de güvenmemeli. Siber güvenliğin temelleri hakkında bilgi edinmek çalışmak ve koruma çözümleriyle gelen seçenekleri keşfetmek sizi birçok vakaya karşı koruyabilir. Yaşamlarımızın git gide büyüyen bir bölümü çevrimiçi hale gelirken çevrimiçi alışkanlıklarınızı gözden geçirmek akıllıca olabilir; çünkü bilgi bir kez çevrimiçine yüklendiğinde sonsuza dek orada kalır ve size ve şirketinize karşı kullanılabilir.

Kaynak: Kaspersky Lab

1 The One Awards'da ilk 3'e kalan markalar belli oldu!
The One Awards’da ilk 3’e kalan markalar belli oldu!
2 ŞOK Market, Dünya Trip Atma Günü'nü "Peki" ile kutladı
ŞOK Market, Dünya Trip Atma Günü’nü “Peki” ile kutladı
3 TDK, 2025’in kelimesini halk oylamasına açtı
TDK, 2025’in kelimesini halk oylamasına açtı
4 adidas, Minecraft evrenini yılbaşı koleksiyonuna taşıdı
adidas, Minecraft evrenini yılbaşı koleksiyonuna taşıdı
5 Avrupa'da 2026 maaş tahminleri: En yüksek zamları alacak ülkeler hangileri?
Avrupa’da 2026 maaş tahminleri: En yüksek zamları alacak ülkeler hangileri?
Güncel Haberler
Halk oylarıyla yılın kelimesi seçildi: "Dijital vicdan"
Halk oylarıyla yılın kelimesi seçildi: “Dijital vicdan”
SMARTIES™ X Global’den Türkiye’ye 7 ödül…
SMARTIES™ X Global’den Türkiye’ye 7 ödül…
Plastik poşette yeni dönem: 2026’dan itibaren 1 lira olacak
Plastik poşette yeni dönem: 2026’dan itibaren 1 lira olacak
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Türkiye’nin kahve haritası: "Türk kahvesi" zirvede
Haberler
Türkiye’nin kahve haritası: “Türk kahvesi” zirvede
İrem Alimoğlu
1 Ekim 2025
Ekonomik zorluklar, lüks pazarının ihtişamını etkilemedi
Haberler
Ekonomik zorluklar, lüks pazarının ihtişamını etkilemedi
Sena Tufan
1 ay önce
Danet’ten “Yeşil Zeka Projesi” ile geri dönüşüm çağrısı
Haberler
Danet’ten “Yeşil Zeka Projesi” ile geri dönüşüm çağrısı
Marketing Türkiye
9 Ekim 2025
Spotify’da büyük veri sızıntısı: 86 milyon şarkının kopyalandığı iddia edildi
Haberler
Spotify’da büyük veri sızıntısı: 86 milyon şarkının kopyalandığı iddia edildi
Sena Tufan
5 gün önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.